L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 19 de gener del 2017

El Tio Canya torna de nou, i per quarta vegada, a València

El Tio Canya torna a València i per primera vegada entrarà al Teatre Principal. Qui ho havia de dir fa uns anys! I ho farà de la mà del grup que la fa crear, "Al Tall" i a més amb una cinquantena de musics per retre homenatge a una cançó i a l’autor (Vicent Torrent, membre d'Al Tall) que la va compondre.

I tots entren al Teatre Principal, on tants anys van tenir la porta ben barrada per anteriors governs, per a reivindicar un tema que prompte es va convertir un himne popular de reivindicació lingüística, cultural i política des què a l'any 1976, Al Tall la va publicar dins del seu segon disc, "Deixeu que rode la roda (Edigsa)".

Una cançó amb una tornada fàcil que va recórrer l’espinada de la transició i que durant els anys de govern del PP molta gent hem cantat fins a l’afonia. L’han apresa els xiquets a casa o a l’escola, l’han cantada les colles de joves que anaven de farra, n’han fet versions grups de rock i corals.

Quaranta anys després de la seua composició, quasi una cinquantena d’entitats de la societat civil valenciana han volgut retre-li homenatge declarant el passat 2016 com a Any Tio Canya. 

Després  d'un seguit d’activitats amb la cançó i les seues implicacions com a fil conductor i protagonitzades pel digne home que ve del poble, aquesta nit hi ha el concert al Teatre Principal de València com a colofó a ‘l’any Tio Canya’. El cartell el formen Musicants; Sis veus per al poeta; Pep Gimeno, el Botifarra; Miquel Gironés amb Xiromita Trad Project; Apa i Teresa, cantadors i Josemi Sánchez, versador. Després serà al Teatre Arniches d’Alacant (dia 21) i al Teatre Principal de Castelló de la Plana (dia 28).


Us oferim la interpretació que va fer "Al Tall" del "Tio Canya" acompanyats d'amics al seu concert de comiat a València. Palau de Congressos de València. 18 d'octubre de 2013