L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 29 de desembre del 2014

FESTIVERN 2014: Avui dilluns recital de Feliu Ventura i The Gramophone Allstars

Avui dilluns, a les 7 de la vesprada,  i dins dels actes del Festivern 2014, a la Casa de la Cultura.





Feliu Ventura 
És un dels puntals de la nostra música. La seua trajectòria començà l’any 1996 amb la publicació una primera maqueta. Després de rodar les seues primeres cançons arreu del territori, l’any 2000 publica el disc ‘Estels de tela’. Dos anys més començà la seua fructífera col·laboració amb Borja Penalba i que es traduí l’any 2003 amb el dic ‘Barricades de paper’.

El 2005 va encetar una gira de col·laboració amb Lluís Llach que es materialitzà en la publicació del gran disc en directe ‘Que no s’apague la llum’. L’any següent, l’embranzida que experimentà el cantautor de Xàtiva es va traduir en la publicació del disc ‘Alfabets de Futur’. Després d’una aturada, Feliu Ventura va reaparèixer amb més força que mai amb el magnífic ‘Música i lletra’.

Feliu Ventura ha rebut una gran quantitat de premis per la seua trajectòria, entre els quals els Enderrock a Millor Artista, Millor Disc, Millor Cançó i Millor Concert. Al Festivern desplagrà, com sempre, la força i emotivitat que caracteritzen els seus directes.





 

The Gramophone Allstars

Neixen la primavera de 2008 amb la intenció de fusionar el llenguatges de la música jamaicana i la música afroamericana (jazz, soul, funk, rhythm & blues...). El gener del 2009 s’incorpora a la formació Judit Neddermann, una de les joves promeses del jazz català. Des d’aleshores i fins a finals d’estiu del 2009, continuen actuant i donant-se a conèxier arreu. Comparteixen escenaris amb grups del calibre de New York Ska-Jazz Ensemble, The Dynamites feat. Charles Walker, The Pepper Pots o Jim Murple Memorial i toquen per les principals sales catalanes: Apolo, Salamandra, Clap o La Mirona entre d’altres.

L’octubre de 2009 la banda enregistra el seu segon disc, Simbiosi i el 2010 continua a un ritme trepidant amb la gira de concerts del segon disc i actua a festivals tan importants com el BAM (Barcelona), Rototom Sunsplash International Reggae Festival (Benicàssim).

El 2011 comença amb dos concerts molt importants que serveixen per clausurar la gira de Simbiosi. Durant la tardor comença la gira de preentació, que portarà la banda a ciutats com Barcelona (aconseguint un sold-out a L’Auditori), Madrid (Sirocco), Saragossa (Arena Rock), Girona (Auditori), Lleida (Cafè del Teatre), Terrassa (Faktoria d’Arts), Manresa (Stroika), L’Hospitalet (Salamandra) o Mataró (Clap) entre moltes d’altres.


Durant el 2012 el grup gairebé està inactiu i un any més tard, a mitjans del 2013, es comença a preparar el que serà el treball més ambiciós de la banda i un projecte que feia anys que tenien en ment: gravar un disc de música jamaicana en format big band. Després d’un any de treball molt intens, fan dues pre-estrenes al Festival de Jazz de Banyoles i a l’estival de Jazz d’Igualada i entren a l’estudi el juliol de 2014.

.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui tria aquests espectacles de la casa de la cultura?, els organitzadors del Festivern o la regidoria de cultura? Tinc entés que en aquest cas és l'Ajuntament. Si no és així corregiu-me.Feliu Ventura va actuar a la Casa de la Cultura al primer Festivern que es va celebrar a Tavernes. Acabava de traure un nou treball, des d'aleshores no n`ha tret cap i torna a repetir. Ja va passar farà uns anys, quan amb una diferència de mesos es va portar el mateix espectacle (Pep Botifarra i Miquel Gil), primer al Festivern i després al Clot de la Font el dia de la Sang. En aquests moments, musicalment, disposem d'una gran oferta al País Valencià. Per què no portar a grups com VerdCel (nou treball) o Novembre Elèctric (primer treball)? He nomenat aquest grups perquè tenen un estil musical apte per a ser escoltat segut a la Casa de la Cultura. Hi ha molt on triar, no cal repetir tant. Sembla ser que no ho tenen molt clar.

Anònim ha dit...

El Festivern es repetix molt. La majoria de grups que venen este any ja han estat ací en passades edicions. El cartell pareix el de fa dos anys.

Anònim ha dit...

Més es repetix l'espectacle de TVE de la nit de les campanades.
Si tu creu que cada dos o tres anys, com tu dius, es cansat vore un grup que t'agrada, per a mi no.

Anònim ha dit...

Ja, però hi ha molta més varietat de cançó a la nostra terra, i no parle de Francisco. Serà cosa dels contactes de la empresa organitzadora, però crec que la cosa dona cabuda per a més, Verdcel,Rapsodes,Tio Fredo, dins o fora la carpa. Quant més gent i més diversitat, més fàcil normalitzar la música en valencià i valenciana. I ahí l'Ajuntament podria dir algo, encara que siga una empresa privada molts serveis que li posem a l'abast no són privats.

Anònim ha dit...

El cartell es repeteix, el festivern és el mateix ... i cada any més i més èxit. Heu vist la gent que ja ha vingut? En compte de disfrutar, millor renegar. Jo, me'n vaig a disfrutar de les repeticions, però cada any m'ho passe millor amb este festivern xe