L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dissabte, 2 d’abril del 2011

INFORME: La CAM o com els valencians ens hem quedat sense caixes d'estalvis gràcies al PP i al PSOE


 
El desastre de la CAM, després del SIP frustrat de Banco Base, ha acabat de posar al descobert el delicadíssim estat de l'entitat després d'una dècada de nefasta gestió. Per això la seua absorció i la de Bancaixa en dues SIP on no tenien la posició dominant, va ser resultat d'un pacte polític. Un pacte on el govern valencià, causant dels seus desastres, es va veure obligat a ofrenar-les i d'ací ara el silenci del President Camps, que actua com si la gestió de les caixes valencianes no haguera sigut cosa seua els últims anys.

"Una poma podrida", era el qualificatiu que el president de Caixa Cantabria, Miguel Ángel Revilla, donava a la CAM, després de conéixer-se la ruptura del SIP Banco Base. A Astúries, el president Álvarez Areces, i totes les forces de l'oposició donaven suport la ruptura del SIP que lidera Cajastur  i també ho feia Fernández Vara des d'Extremadura,  preocupat per Caixa Extremadura.

Els presidents autonòmics eixien a defensar les seues caixes després de la ruptura. Bé, tots no. El valencià Francisco Camps, valedor del consell que administra la CAM, i per tant coneixedor de les accions que l'han portat a la seua delicada situació econòmica, actuava estos dies com si la cosa no anara amb ell i culpava de tot els mals al Banc d'Espanya, sense anomenar la CAM, potser pensant que així la ciutadania oblidara que, junt a Bancaixa, ha estat el seu partit qui va posar els gestors que les han fetes febles i vulnerables.  ¿Com, sinó per aquesta forta debilitat i a resultes d'un pacte, caixes del potencial de Bancaixa i la CAM serien absorbides en dues SIP perdent-hi la posició dominant?


El saldo de les dues caixes valencianes va ser el resultat d'un pacte entre els dos grans partits espanyols. Els populars tindrien en la seua òrbita Bankia, mentre que els socialistes tindrien (o açò creien) un Banco Base engreixat amb la CAM. Els valencians, a resultes del pacte, es quedarien sense res. Una volta més.


No obstant açò, mentre la fusió de Bankia (Bancaixa) ha marxat sobre rodes malgrat els seus forats financers, la de Banco Base va començar malament. I ha acabat pitjor. Forçada la CAM pel Banc d'Espanya i per la debilitat del govern Camps per a prendre decisions a ser "menjada" per les caixes d'autonomies socialistes en lloc de fer el SIP que desitjava amb CajaMurcia, es va vore forçada també pels seus delicats comptes com a conseqüència de la seua aposta decidida per la rajola,  a suposar solament un 40% de Banco Base malgrat aportar-hi la majoria d'actius. 


Com que  açò no garantia a l'òrbita socialista el control absolut de la caixa, el president de Cajastur, Manuel Menéndez, la passada setmana sense marge per a rectificar llançava un ultimàtum a la CAM exigint una rebaixa de la seua participació al 27%. Justificació: els números que va aportar per a la fusió no eren els reals. Realment volia evitar que el vot dels consellers de la CAM tinguera pes en la nova entitat. La jugada li va eixir malament, perquè la fusió s'ha vist frustrada.


Fa uns dies, desemparada pel govern autonòmic valencià, l'entitat esperava a la deriva la seua destinació. Avui hi ha convocat un consell d'administració, però sembla que poc influirà en el futur de la caixa alacantina el que n'isca. Ja es parla d'una subhasta de la caixa al millor postor supervisada pel banc d'Espanya i Santander, BBVA, La Caixa, Popular i Sabadell sonaven entre els possibles compradors.


Siga com siga, els valencians fa temps que ens hem quedat ja sense caixes, i ara sembla que els socialistes espanyols es queden sense l'entitat gran que desitjaven i que funcionara en la seua òrbita. Ho hauria aconseguir relativament, però el mediador Menéndez  va intentar que ho fera absolutament. I ara que ho ha perdut, caldra vore si això també es premia.


El síndic de Compromís i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Enric Morera, considera en un comunicat que “la CAM té futur, però no amb els que l’han portada a esta situació” i per això demana que “dimitesquen immediatament aquells que han portat a la CAM a aquest punt”.

Morera recorda que la CAM ha arribat a aquesta situació “per un model d’economia especulativa” i perquè el president de la Generalitat, Francisco Camps, “l’ha polititzada amb companyia dels socialistes”.

El síndic de Compromís assenyala, “Camps és el culpable de la situació en la que està la CAM, una situació financerament insostenible, a causa d’un model d’avarícia, de manca de control i del pacte de PP i PSOE per a dissenyar els seus representants en aquesta caixa d’estalvis”.

Compromís afirma que vol una CAM que es nacionalitze per a servei als ciutadans i prestació d'obra social " Si no tinguerem un president de la Generalitat tan negat ni una oposició tan inútil com la del PSOE, podríem recuperar la caixa alacantina per als ciutadans”.

- Resum de la premsa i nota de Compromís-Bloc
-

4 comentaris:

Emili Serrador ha dit...

Paraula de Morera... Amén!

Anònim ha dit...

Jo també pense igual. Sort que tenim a Morera i Compromís que ens obrin als ulls de la realitat dels valencians amb el PP i els del PSOE. Els valencians no els importem a cap dels dos.

Anònim ha dit...

No sols és paraula de Morera:

http://www.elpais.com/articulo/economia/PP/uso/cajas/antojo/elpepieco/20110403elpepieco_3/Tes

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/triste/final/CAM/elpepiespval/20110403elpval_3/Tes

http://www.elpais.com/articulo/economia/ladrillo/politica/ahogan/CAM/elpepieco/20110403elpepieco_1/Tes

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/03/31/alicante/1301571640.html

vicent ha dit...

Igual em fa que li diguen paraula de Morera com paraula de parra. Eixe que diu això, si vol podem dir-li paraula d'Alarte o de Camps. Si així estàs més content/a. Serà perquè està dient cap mentida o alguna cosa que no sabem tots els que volem saber les coses tal com són.

No, si és que el que diuen alguns comentaristes de la Cotorra. Que la societat valenciana, per desgràcia, és la més inculta i la més aborregada políticament parlant a tot l'estat espanyol.