L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 21 de gener del 2010

Què passa amb la promesa de millora de l'IES Jaume II el Just?


La tempesta política i social d’aquesta darrer setmana per l’adscripció dels alumnes de la Valldigna a l’IES “La Valldigna” ha fet oblidar una altra tempesta: la greu situació de l’IES Jaume II el Just i les reiteradament incomplides promeses de millora.
Els alumnes, com La Cotorra ja informava el gener de l’any passat, deien estar farts de promeses incomplides, de donar les classes en un centre sense condicions, sense calefacció, amb goteres i, sobre tot, amb anys i anys sense que haja gaudit de reformes com cal. Ho podeu vore ací:

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2009/01/estan-farts-i-amb-ra.html

I pensem que enguany estarán més farts quan han comprovat que les promeses de la Conselleria d'Educació, entre elles la feta abans d’eleccions municipals, de dedicar urgentment 200.000 euros per obres bàsiques al centre abans de la gran reforma, s’han oblidat. Ací ho podeu consultar:

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090114/safor/instituto-jaume-desconvoca-protestas-20090114.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090115/safor/alumnos-tavernes-presionan-consell-20090115.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090115/safor/mantas-para-protegerse-frio-20090115.html

Com podreu llegar tot el “bla, bla, bla….” del nostre govern municipal no ha tingut cap plasmació concreta i d’eixos projectes de millora que en parlen, quant han passat un any -després d’un altre any, i un altre any- ningú en sap res. I els joves i professorat estan cansat de dir-los i enviar-los escrits i comunicats dient que els joves de la Valldigna donen classe sense calefacció, amb finestres que no tanquen, waters que no tenen condicions sanitàries, etc. etc
I què podem dir? Que l’IES “Jaume II el Just” ja te més de ¡¡ 40 ANYS!! i no ha tingut cap reforma completa per adaptar-lo a les noves exigències educatives, a les noves tecnologies és massa sabut. Tothom ho sap. El nostre govern municipal – i ens governa des del 1995 – ha tingut temps per buscar solucions.

O potser és que no hi ha solucions acurt termini? Serà que el nostre govern municipal sap que no es van a donar eixes reformes perquè la Generalitat endeutada no té diners per això? Pot ser la Generalitat ja els ha dit que de nou caldrà esperar anys i anys abans d’iniciar una reforma general del Jaume II el Just?

A vore si finalment tota la moguda de la semana passada sobre el nou IES La Valldigna i l’adscripció de centres de la Valldigna és per això. No ho afirmem. Simplement ens/us ho plantegem.

3 comentaris:

falcó ha dit...

No trobeu seria millor convocar una sentada a les portes del centre reivindicant les millores necessàries davant els polítics responsables, tant locals com autonòmics, o una vaga indefinida fins que els responsables polítics donen una solució o adopten un compromís, signat i amb un projecte tècnic i real amb data d'inici i acabament per a les actuacions a realitzar.

Jo crec que més que criticar i cabrejar-nos, hauriem de passar a l'acció i no deixar passar més el temps. Sobre el tema de les festes majors de Tavernes també es va apuntar la possibilitat de mobilitzar el veïnat i a hores d'ara, res de res. Arribaran les festes i, com sempre, no agradaran i tot serà una crítica.

Indesidenter ha dit...

Totalment d'acord, però pense que això hauria de ser una iniciativa de TOTA la comunitat educativa pares i mares (AMPA), professorat i alumnat, i més que res els pares i mares com a adults i responsables directes de la educacio-formacio dels fills, que no són pas els professors
Encara que, amic falcó, també podem passar del mal estat de l'institut i tota la problemática que arrossega i portar els nostres fills a "La Devesa", "Los Naranjos" o a quelsevol centre d'èlit privat. No seriem els primers que ho farien.

Vitality ha dit...

Crec que l'AMPA de l'IES Jaume II podría convocar la resta d'AMPES del poble per fer, totes les AMPES, una convocatòria de manifestació.