L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 15 de gener del 2010

La Valldigna es trenca

La Valldigna es trenca, com bé diu avui el titular del Levante-EMV, en explicar el ple d’ahir a Tavernes (podeu ampliar la página fent clic a sobre de la fotografía).
Les reaccions dels alcaldes de Benifairó i Simat no s’han fet esperar i confirmen que van a sol·licitar una reunió a la Conselleria per tractar el tema. S’assegura que si cal, hi haurà manifestacions contra la decisió presa per Tavernes de que al nou IES la Valldigna, tot ell recent, modern i bonic, només vagen alumnes de Tavernes, amb l’argument que és Tavernes qui ha posat els terrenys i els mitjans urbanitzadors, postura que per al seu alcalde Manolo Vidal sembla lógica. I clar, tant el PP com el PSOE de Tavernes s’han oblida’t que l’educació es un servei públic, finançant amb diners de tots, i el centre ha estat pagat per la Generalitat, és a dir, pels valencians.
L’alcalde de Simat Eladi Mainar, diu el diari, ha qualificat la proposta aprobada del PP i PSOE de Tavernes com a “xenófoba” i “discriminatoria” i ha posat el dit en la ferida: “El PSOE de Tavernes ha caigut en el parany que li ha posat el PP i ha fet que les relacions entre els partits socialistes de la Valldigna s’hagen trencat totalment”. I és que com ja hem informat, el PSOE ha usat la táctica del “jo més” plasmada en la seua proposta de que no siguen uns quants, sino tots els centres de Tavernes, els que vagen al nou IES La Valldigna.

La situació enfrontada entre els socialistes de la Valldigna que ens fa recordar la viscuda a l’alta tensió, quan els socialistes de Tavernes estaven en contra i també ho estava el partit a Benifairó i Simat. Però l’aleshores president de la Mancomunitat i exalcalde socialista de Benifairó, Agustí Pascual, i l’alcalde de Simat, Vicent Palomares, també del PSOE, recolzaven i participaven al costat d’Eugenio Pérez en els actes de les respectives cases de la cultura per defensar la postura d’Iberdrola.

Caldrà esperar esdeveniments i com afecta tot l'afer a la situació de la Mancomunitat on, com diem en un altre punt en aquest blog, no van les coses massa bé pels temes econòmics.

10 comentaris:

Palometa ha dit...

Se'm posen els pels de punta de llegir tanta barbaritat!! El PP va perdre el nord ja fa molt de temps però lo del PSOE és de pronòstic reservat. El Bloc pareix l'unic partit que posa un poc de sentit comú en este tema. (i això que no simpatitze tampoc massa amb este partit a Tavernes).
Em pareix una postura egoista per part del PP de Tavernes i el seu 'gosset faldero' Salvador Blasco. Això és el que jo li dic tractar als alumnes de Simat i Benifairó com a ciutadans de segona. Hi ha una cosa certa: Ni l'IES la Valldigna ni el Jaume II sl just actualment están per a donar classes amb condicions. Jo fa molts anys que vaig deixar l'institut i ja aleshores donava pena del mal estat en que es trobava (jo he anat als dos).
En compte de fer propostes absurdes, podrien demanar que s'acondicionara l'actual centre.

Colomet ha dit...

Pues Palometa hui en dia pareix la unica opcio seria amb un jove que tenen de cap que tots diuen que esta molt preparat. No em xoca massa votar nacionalistes pero si mire lo que n'hi ha als atres partits i com han deixat Tavernes, potser els votare.

Cobra ha dit...

Els del BLOC pareix que siguen els únics que tenen trellat.

Indignat ha dit...

Vergonyosa la crònica que publica "Las Provincias". A algun periodista li hauria de caure la cara de vergonya.

Vitality ha dit...

Aquesta situació em recorda a la d'un poble que, no fa massa temps, després d'haver inaugurat un Col·legi nou al qual havia d'anar gent de raça gitana, l'Ajuntament va decidir que el centre nou era per als "Payos" i els gitanos anirien al centre antic (que fins aleshores ocupaven principalment el "Paios"). Les resolucions que ha aprovat l'Ajuntament de Tavernes respecte a l'Institut són mostra del localisme més ranci, retrògrad, analfabet, feixista i xenòfob que es pot trobar en el vast catàleg que ens oferix aquest país valencià bananer en el que ens ha tocat viure. A pesar de tot, un vot de confiança per algun representant polític en l'Ajuntament de Tavernes que demostra tindre encara, malgrat el tuf a mediocritat que l'envolta, el cap al seu lloc.

Anònim ha dit...

El senyor Manolo Vidal i el senyor Salvador Ribis, després del que han dit es per a que no tornen mes en politica. Els regidors del PSOE i EU crec que tampoc han sigut massa competents. Hara quant el nou Hospital de Gandia estiga fet a vore que ens pareix a nosaltres si dessde Gandia digueren que els habitants de Tavernes tenen que anar al vell, segur que no ens pareixeria be. Hi ha que mancomunar serveis i no fer el que vullga el Alcalde de torn.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic anònim: Agrairïem que els vostres comentaris anaren sense paraules que poden ser ofensives o un insult.

crític ha dit...

És una jugada mestra del PSPV-PSOE per a que continuen els centres de Benifairó i Simat adxcrits a l'IES La Valldigna, tal com proposa de Conselleria.

Palometa ha dit...

Jajajajajaja! Ara que sé que 'crític' és Salvador Blasco m'agarra risa de llegir això de 'jugada mestra del pspv-pose. A mi m'agarraria vergonya Salvador. Dimiteix o tindrem ració del PP a Tavernes per a molts molts anys.

Es nota la calsse de polític que eres: Després de dir açò, surts en l'altre 'post' dient que eres Salvador Blasco tot i contant una 'milonga' com un pi i et quedes tan ample!!

falcó ha dit...

Jo no sé si el tal Crític és cèrtament el senyor Blasco però, en el cas que ho fora, m'acaba de demostrar quin tipus de persona és que fins i tot es mofa de les persones que discrepem amb éll.

Per això vaig a dirigir-me als components del PSOE de Tavernes (evitaré dir el que no són: socialistes). -No entra dins de la meua estratègia i forma de ser- però li demanaria al senyor Blasco (sóc més educat per tractar-lo de senyor), com han fet altres companys comentaristes de la Cotorra de la Vall, DIMISSIÓ amb totes les lletres i en majúscules, tant per a éll com per als companys de grup municipal. Doneu pas als que es varen quedar fora i si són com vosaltres, dediqueu-se a no fer res, com fins ara heu estat fent, i tingau la boqueta callada i així no ficareu la pota fins les properes eleccuions. És una recomanació i un prec alhora, no interpreteu que això siga una ordre o imposició. Considere sou indignes de representar unes sigles com les del PSOE i a les persones que han confiat amb voslatres i us han votat.

Ara, cal passar pàgina i dedicar-vos de ple a remodelar la candidatura, totalment, i deixar pas a sàvia nova que ens done una altra perspectiva de futur polític a Tavernes perquè, en el cas contrari, tornarem a ser governats pel PP ja que, lamentablement, els partits nacionalistes valencians, i ara em referisc al Bloc (els únics que han demostrat què podem esperar d'ells malgrat l'abstenció davant la vostra proposta i no oposar-se de ple com han fet en la del PP): o no se saben promocionar a la ciutadania, o no són ben entesos pels ciutadans, o els ciutadans valencians se senten de tot menys nacionalistes. No ho sé ben bé, perquè jo m'incloc dins dels que ens sentim nacionalistes però acabem votant el PSOE. Potser siga un dels grans culpables de que el nacionalisme valencià no prospere i tinga la força suficient per canviar les coses, a millor del que estan ara.

Sembla que la majoria dels polítics penseu que el vot de les persones us pertany a vosaltres o a les sigles que representau i no és així. El vot és la confiança que els ciutadans us prestem, durant un temps determinat, per a que ens representeu de la millor manera possible. Està clar que hi han molts vots també que estan comprats, llogats, condicionats, interessats, venuts, etc, etc.. El meu, a hores d'ara, és lliure i independent. I que dure!