L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.577
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 2.536

dilluns, 25 de gener de 2010

Per què han votat no al pressupost 2010. Nota del Bloc

Nota de premsa remesa pel Bloc.
Grup Municipal del Bloc
Tavernes de la Valldigna
NOTA DE PREMSA
El BLOC ha votat en contra del pressupost del 2010 per considerar-lo irreal, en tant que com anys anteriors, augmenta de forma fictícia les partides d’ingressos i per tant donarà de nou una liquidació negativa. Entre altres, en un entorn de crisi econòmica s’han maximitzat les partides dels impostos de construccions i d’activitat empresarial, la de taxa de cementeri i la de multes i sancions.
El BLOC ha argumentat que el presspost no segueix el Pla de Sanejament 2008-2011 i per tant no ajudarà a sanejar la Hisenda Municipal. A més, és un pressupost sense la capacitat d’autofinançar-se i que no compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària ni permet pagar amb rapidesa als proveïdors de l’Ajuntament.
El Bloc considera negatiu, i per tant un motiu més per votar en contra, la pujada del 20% que patiran els vallers i valleres en l’impost de l’IBI aquest 2010. També el fet que durant 2009 les taxes hagen pujat un 5% en moments on l’IPC estava al voltant del 0%, la qual cosa suposa un fort increment fiscal als ciutadans i ciutadanes.
Jordi Juan, portaveu del Bloc, ha insistit en el que que "els Pressupostos 2010 no compleixen el Pla de Sanejament 2008-2011, amb la qual cosa el PP deixa sense efecte un pla aprovat només amb els seus vots. En el seu dia, el BLOC ja el va votar en contra per considerar-lo irreal. Tanmateix, no cal oblidar els objectius cara el 2011, que són sanejar la Hisenda de l’ajuntament de Tavernes".
El regidor valencianista remarcava que, davant l’incompliment del Pla, el Bloc li demana al PP que per poder aconseguir els objectius marcats fins el 2011 se li apliquen mesures correctores “i es convoque, com preveïa el propi Pla de Sanejament, una comissió de seguiment que siga plural i pressione a la regidoria d’Hisenda a situar l’Ajuntament pel bon camí”.
El Bloc no entén com es destinen 550.000 euros en la partida per pagar factures de 2009 quan encara queden per pagar 1.440.000 en factures endarrerides. Açò implicarà una gran lentitud per pagar als proveïdors.
El Bloc finalment ha votat en contra perquè l’única possibilitat que contempla el pressupost per fer inversions és seguir endeutant-se. “L’Ajuntament té un endeutament de més de 16 milions que suposa quasi 900 euros per habitant i este pressupost no ajuda a reduir este endeutament” ha conclós el regidor.

3 comentaris:

Un de tavernes ha dit...

i ara que?.on es queda eixe vot en contra?....

el desglossament del pressupost segueix sent un misteri...no cotorra?..

Un de tavernes ha dit...

i per posar mes llenya al foc.....A vore si pensen proposar tavernes com a contenidor de residus radioactius per a compensar els pressupostos!!....és el que faltava...no?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Home, "un de tavernes", nosaltres sabem de cosa ben certa que quan el folló de la planta de residus d'Ador va hi hauré membre del govern municipal del PP d'aquell temps que va pensar com a possible lloc el Massalari.
I tot pels diners que rebria l'ajuntament... Que vols que et diguem? De pitjors se n'han vist.

I quan el pressupost... ¿Què vols que et digam? ¿No està encara en el web ni en tauler d'anuncis? Aquests xicots del PP...