L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 22 de gener del 2010

Informació sobre el segon Plan E

Reproduïm la nota de premsa que ens ha estat enviada pel Bloc per informar de les seus propostes al segon Plan E

Grup Municipal Bloc Nacionalista
Tavernes de la Valldigna
NOTA DE PREMSA

El Bloc va proposar en la Comissió d’Urbanisme del dia 19 de gener les següents Inversions per al segon Plan E2 (Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local). Jordi Juan, portaveu del Bloc, manifesta que “fem propostes realistes que beneficien tota la ciutat on intentem per una banda corregir deficiències de fa temps i per altra afrontar reptes de futur.”

1. D’acord amb el Plan E2, i al seu apartat “Rehabilitación o mejora de centros de servicios sociales, sanitarios, culturales y deportivos” y “Impulso del ahorro y la eficiencia energética, con utilización de energías renovables” proposem la millora de l’enllumenat d’El Vergeret i del Pavelló Cobert. També la instal·lació de plaques solars de calefacció, la reparació urgent de les goteres i el canvi general dels finestrals exteriors trencats i renovació dels vestuaris en el Pavelló Cobert. I la remodelació del front-tenis del Camp de Futbol. El Bloc demanaa la instal·lació de panells solars en els edificios de titularitat pública i centres educatius de la ciutat.

2. El Bloc proposa dins de l'apartat del pla “Gestión y tratamiento de los residuos urbanos con criterios de sostenibilidad” la instal·lació de contenidors soterrats en el casc urbà i platja.

3. Al de “Mejora del acceso a las redes e infraestructuras de las tecnologías de la información y de las telecomunicaciones fijas y móviles” del segon Plan E, el Bloc proposa la instal·lació de la “Xarxa Wifi” municipal, a la qual puguen accedir tots els ciutadans i ciutadanes.

4. Dins de l’apartat “Construcción, adecuación, rehabilitación o mejora de centros educativos” el Bloc insisteix en l’establiment d’un programa de reparació de desperfectes generals com enllumenat, aigua, pintura, millora dels paviments dels patis, la realització de menudes obres de manteniment com poden ser goteres, canvis en finestres, persianes, etc. i les inversions en mobiliari i noves tecnologies.

5. En l’apartat de “Recuperación y conservación de áreas naturales y masas forestales” i “Conservación de las zonas de especial relevancia natural y bosques de ribera y protección y conservación del patrimonio histórico y paisajístico municipal” el Bloc considera que s’ha d’executar la construcció del Parc del Sector 6de la Platja (Torre de Guaita) i la remodelació i millora del paratge del Clot de la Font

També considera que s’ha d’actuar en la conservació de les ruïnes del Ràfol, el molí del segle XVII del Cami Pla (
de difícil financiació via el Pla Confiança de la Generalitat Valenciana ja que ara els municipis hauran d’avançar el finançament segons l’últim decret), les restes d’Els Castellets, la Torre de Guaita i l’entorn del jaciment de Bolomor, per al qual proposem la creació d’un Parc Natural Municipal que afecte tot l’entorn.

Així mateix, la senyalització dels abrics naturals de la cova “El Tabac”, “La Nevera” i la millora i neteja dels acessos a Les Creus, Fontetes de Cantus, Pla de la Sangonera i La Granata per fomentar el turisme de sender i com a mesura preventiva contra incendis forestals.

I finalment l’ampliació dels ullals “Gran”, “Penyetes” i “Gat” i la consolidació i repoblació arbustiva i arbòria i la repoblació de la falda de la Muntanya de Les Creus, amb instal·lació si cal de sistema de degoteig, com estava previst en la segona fase de la eliminació de riscos geològics fa una dècada i no s’ha dut a cap.

18 comentaris:

Vitality ha dit...

Una puntualització. La declaració del Barranc del Bolomor com Paratge Natural Municipal va estar aprovada al plenari de l'Ajuntament PER UNANIMITAT ja fa alguns anys.

Sembla que les decissions del plenari s'executen de forma discrecional, es a dir segons li convinga o no al PP, partit que am la seua majoria absoluta ha convertit el poble en un "cortijo" dels amics de qui mana.

Bekele ha dit...

M'agradaria proposar-li a Jordi, que més que la remodelació del Vergeret, és la construcció d'una pista d'atletisme que en el seu interior conté un camp de rugby. Així s'alliberaria vergeret per al futbol(on la gespa podria arreglar-se per aquest esport) i completaríem el poliesportiu, ja que l'únic esport que no te instal·lacions és l'atletisme.
A més ara amb la remodelació del riu vaca crec que és el moment de projectar una pista.

També per aquells que pensen que són "quatre mataos" han de saber que hi ha gent de tavernes en l'atletisme dalt nivell a més de tenir un jutges als mundials.
Localitats com carcaixent i alzira entre altres tenen pistes d'atletisme.

Qu'el jugues? ha dit...

Si sereu il·lusos, els del Bloc. Ni un. No vos en van a aprovar ni un de projecte, proposta o com li digueu. Ni un puto projecte o proposta de l’oposició tenen que aprovar. Personalment considere que son bones idees i propostes, però el PP no n’acceptarà cap. Ja voreu.

Un de tavernes ha dit...

Dons no se jo si ho aprovaran, però si van de cara, publicant allò que farien si estiguen-se'n al carrec. Almenys a mi en guanyen. Altres vegades he criticat que ací es faça una critica rere altra amb intencions de desprestigiar l'actual govern local i això ja es fa a altres mitjans de comunicació... ací he vist alguna cosa més.. si entreu al lloc del bloc a internet, trobem que de primeres critica a l'ajuntament. Ara amb eixos comunicats de propostes pense que ha trobat el camí de arribar a tots. El missatge es clar i positiu...m'agradaria que altres partits prengueren exemple.

Ah i que sapigueu que jo no soc del bloc..ara si segueixen així tal-vegada...


Bekele somies despert!..la pista existeix el que passa és que ara està ocupada pel club dels gossos cagadors.... a vore si tenim sort i la cotorra reprèn aquest tema...

falcó ha dit...

Felicite el grup municipal del Bloc per la bateria de propostes presentades a la seua aprovació per a ser incloses dins de la segona edició del ditxós PlanE. No vull ser tan derrotista com el company "Qu'el jugues?".

Entre les propostes assenyalades, les que més m'agraden, i probablement seran més fàcilment executades per l'impacte social i electoral que poden suposar són: la 2 i la 5. La primera referida al sorterrament dels contenidors de recollida selectiva i de fem orgànic al nucli urbà tant del poble com de la platja (ja era hora), i la segona, la construcció del Parc del Sector 6 de la Platja (Torre de Guaita) i la remodelació i millora del paratge del Clot de la Font, dos llocs emblemàtics i dels que se’n podria treure més partit.

Cal aprofitar el PlanE 2 perquè, del Plan Confianza de la Generalitat Valenciana, res de res. Més que això el que inspira és desconfiança i si no, temps al temps. De moment, ja diuen que els diners dels projectes, que s’incloguen en l’esmentat pla, han de ser avançats pels ajuntaments. Tararí! D'on volen traguen els diners els ajuntaments? Especialment el de Tavernes el qual, dels pocs què disposa se’ls reserva per als amics i endollats.

Ara bé, la segona part del meu comentari ja no és tan positiva com la primera. M'explique. Ja veureu com per soterrar els contenidors, hauran de destrossar coses que han estat fetes de fa poc, és a dir, obres executades el passat estiu i algunes de les què estan executant-se a hores d'ara dins del PlanE primer, cosa que ja s'ha dit, denunciat i criticat en diferents comentaris vessats a la Cotorra de la Vall.

Davant això caldria plantejar-se les següents qüestions:

a) Per què no planifiquen bé les coses de primera hora?

b) De qui és la culpa: dels polítics o dels tècnics municipals?

c) Per què no s'exigeixen responsabilitats als culpables de decisions com aquestes?

d) Quan veurem que a aquest país es fan bé les coses i es projecten, amb visió de futur, les diferents actuacions?

Qu'el jugues? ha dit...

Gent del Bloc ha dit que al primer Pla E van presentar propostes, els únics que ho feren i per escrit, i el PP no es va dignar ni a passar-les ni tractar-les per comissió, ni va fer cap comentari sobre les mateixes, ni per una qüestió d'educació dir perquè no les havien tractat en comissió ni perquè no les acceptaven i al final, no en van tindre en compte cap.
Ho tenien tot preparat tal com volien i per a qui volien. I ara passarà igual.
Qu'el jugues?

falcó ha dit...

Què et jugues, company "Qu'el jugues" que aquest viatge si que n'aproven alguna? Si és que volen fer alguna cosa que siga visible i puga aportar algun vot.

Qu'el jugues? ha dit...

Reflexione i trac conclusions:
1. El dia 19, dia marcat pel PP per presentar propostes. Es fa la comissió i el Bloc, l'unic de nou, presenta les seues.
2. Supose que el dia 1 de febrer (primer dilluns hàbil del mes) s'ha de fer el ple i aprovar el segon Pla E.

Per tant, només 8 dies hàbils per preparar, redactar, valorar, etc. els projectes?.
Concloc: com la primera volta, tot ho tenen ja trillat i garbellat. Han fet el paripé de demanar projectes a l'oposició i prou.
Ara, igual pot passar que alguna coincidisca amb les seues, que tot és possible, i sembla que n'aproven una o dos del Bloc.

I amb jugue una ronda de bon vi dolça, però conste que vull perdre-la.

Filósof ha dit...

Si es misteleta compteu amb mi. Penseu que els que figuren com a concejals de la dreta son realment jornalers de la politica, i tenen amos que ja han dissenyat tots els plans que calguen.
enim experiències per contar i vendre. Ni una ni mitja ni cap proposta s'aprova. En política o es negocia o no ix res de l'oposició, però a Tavernes es diferent, alces a public les teues propostes, les estudien, les veuen els amos del poble i els manen la feina d'aprovar-ne alguna si tenen benefici a traure els amos que mouen el PP. Paraula

Un de tavernes ha dit...

Filosof, podries il·lustrarmos amb els noms d'eixos "amos"?....

Filósof ha dit...

I tant amic, però convindras amb mi que no ha de ser d'un forma pública. Però puc dir-te que un grup reduÏt de persones amb una influÈncia gran sobre que es cou políticament a Tavernes coneixen abans que els regidors de la dreta que s'ha de contestar. I tenim exemples directes. Ja que ells ,directament, valga la redundància, no es podrien presentar a unes eleccions; eixa feina la deixen als jornalers de la politica. Toca modificar un pla urbanístic, hem de fer dos camps de golf, ha de passar la línia d'alta tensió. A canvi disposen de diners i material propagandistic que els altres no tenen.
Si te n'adones desequilibra el marc democràtic a un marc econòmic interessat. Vaja com Tele 5 amb la cançó de Carmele Marchante, per a riures del sistema ella i vore que trac, i ells per a demostrar domini. En fi, els Carmeles Merchantes de la política local, i els amos de Tele 5, d'aquestos es els que no puc donar-te obertament els noms, però si eres de Tavernes, com dius, en poc que rasques ho pots saber.
Per cert, ¿saps la dita aquella que a la dreta el que no serveix pels negocis el posen a la política?.
En fi, podem quedar i parlar-ne d'eixos noms, coneguts per la gent que portem temps i esforços per fer un poble mes solidari amb els seus ciutadans i ciutadanes.
I ho ha de fer gent com nosaltres, sinó ho tenim magre, tal com venen els vents a la dreta i part dels socialistes.

Un de tavernes ha dit...

Crec que se per on vas... conec a verdaders "monstres" relacionats al mon de la construcció que poden estar dins d'eixe perfil ...no cal rascar molt com dius... ara, pensava que hi havien altres amb altre tipus d'influència ..

A la fi sempre venim al mateix problema....es molt complicat guanyar unes eleccions sense un suport econòmic. Ara bé, has de tornar els favors?... Reconec la utopia però m'agradaria una política que no necessitara d'aquestos apoderats...

De moment tots els que conec que estan a la política "por interés te quiero andrés"

foraster ha dit...

Per tot això que heu di, companys comentarites de la nostra estimada Cotorra de la Vall, convindreu amb mi que la democràcia espanyola no és una democràcia a l'ús, és un sistema democràtic pactat pels poders fàctics a l'hombra (allò que sovint diuen els grnans representants de l'alta política "Reglas del juego"). No oblideu que els espanyols no varen aconseguir establir un estat democràtgic des de la base, ni guanyat per l'acció social, ni cap altra cosa semblant. Més bé és un producte de laboratori imposat a la societat i mirant de no disgustar ningú.

Llavors, heu de tindre sempre present que la majoria dels polítics espanyols (referint-me ara als dels grans partits PSOE i PP), no són independents, ni amos del que fan, ni del que diuen. Potser no siguen ni amos del seu propi destí, ni d'allò material que aparentment sembla ser d'ells. Cal aplicar ací aquella famosa frase de l'impertèrrit autócrata i autoritari Alfonso Guerra: "el que se menea, no sale en la foto". Crec que amb això està tot dit.

És per això que no entenc com encara hi han il·lusos que comparen la política i els polítcs espanyols amb els d'altres països on, només passa alguna cosa, mitjanament greu, (segons es consideren greus o no les coses), el personatge o personatges implicats, de seguida fan mutis i pel foro. És a dir, que dimiteixen i escampen el vol dedicant-se a una altra cosa.

Indesidenter ha dit...

Amic foraster: Jo cada dia ho tinc més clar: als dos grans partits caldrà anar pensant en canviar-los el nom i no dir-los partits sinó el que són: EMPRESES per aconseguir el poder. I prou.
Es guardaran les formes, etc. però en el fons només importa això: el poder. I res més. Ni ideologia, ni programa ni res: el poder.
I els mitjans de comunicació cada dia juguent més al seu joc, siga a la banda del PP o del PSOE.

I els partits menuts, IU a nivell estatal, Partit Andalucista, Aragonista, Bloque Galego, Bloc al País Valencià, PSM, PNB, CIU, Esquerra.... etc. ho tenen ben negre i no tenen res a fer a llarg termini.
Però nosaltres

lluitarem i aguantarem
no serem moguts...

Com supose recordaràs d'una cançò de resistència de la transició.

Filòsof ha dit...

Esteu en el cert: es diuen partits CONSEGUIDORS, aconsegueixen allò que el que té diners i interés no pot arribar a tindre-ho, però la ideologia la tenen present estos partits sempre que no xoque amb els interessos dels amos.
¿Que dir-vos d'actuacions com el PAI o l'Alta Tensió?. ¿Com podem historiar situacions com la que li han dit a un alcalde "sino fa això quan vinga al taller ací te una granera esparant-lo"?. O si deixa de ser regidor deixa de treballar a tal banc, o a l'inrevés.
Però els conseguidors són més subtils i saben com han d'actuar, ja que desgraciadament per tot arreu veiem que a molts els fa falta el jornal i han de treballar de polítics, i això ha canviat el contestar amb ideologia, o la tan amanida "en el poble o pel poble tots són iguals".
Algú ho ha dit "qui no faça bé la feina que jo vull no ix a la foto de la proxima candidatura". Per tant tots teniu la raó però cal debatre-la i explicar-la als ciutadans i ciutadanes. I per això felicitem a uns i no a altres.
Com diu Maria Lluïsa de l'Associació de Veïns, este poble dona molt per a fer infraestructures i ens beneficiem ben poc les persones de Tavernes. Es diu que hi ha qui té encara el rellotge d'or, però no li van fer ni una eixida a l'autopista. Es cert juguen a aconseguir projectes de gent de fora del poble amb permís d'un petit grup que això no li molesta per a res. No diga'm el tema dels fums i les olors, tots al poble i per tant ells també les sentien però no deien res. I més que vosaltres en sabeu més que jo.

Anònim ha dit...

Manolo Vidal tindria que demanar el cementeri nuclear, perque si vivim en un poble que ja té l’alta tensió, l’autopista, els fums i els olors de l’asfalt i un riu fet una merda, un poc més de contaminació no es notaria.
Vivim en un poble que va arrere cada dia més i queda poca indústria, el camp no dona diners, ni la construcció va bé, ni tampoc es veu que tindrem molt de treball en uns quants anys.
A la tele no paren de dir que un cementeri nuclear es paga bé i damunt fara 300 empleos i amb tots eixos diners, com l’ajuntament va tan mal de diners i té molt de deutes, serviran per arreglar els problemas. I ja no faria falta que demanarem a la Generalitat subvencions, perquè ne tindriem prou amb els diners de la nuclear.

Un de tavernes ha dit...

Desgraciadament per a tu anònim i afortunadament per a nosaltres, Tavernes no és un zona idònia per a contindre un magatzem de residus nuclears, ja que per motius de seguretat el lloc no pot ser a zones humides, ha d'estar allunyat del cicle de l'aigua.
La recuperació econòmica passa per un canvi de govern, tant al poble com a espanya, a la generalitat en matèria econòmica no ho fan malament, la cagen en tots els altres temes.

Anònim ha dit...

També per sort per a mi. Jo havia fet el comentari en sentit irònic. Pensava que s'entendria.