L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 18 de gener del 2010

Acord del Ple de Simat celebrat aquest nit

El Ple de l´Ajuntament de Simat acaba d´aprovar per unanimitat el següent text al Plenari Extraordinari cel.lebrat aquesta mateixa nit de dilluns:

MOCIÓ QUE PRESENTE ELS GRUPS PSPV-PSOE, BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ, ESQUERRA REPUBLICANA, PARTIT POPULAR I ESQUERRA UNIDA-ARC IRIS DE RECOLZAMENT A LA PROPOSTA DE LA CONSELLERIA D´EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT VALENCIANA SOBRE L´ADSCRIPCIÓ AL NOU IES DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA DELS ALUMNES PROCEDENTS DELS MUNICIPIS DE SIMAT I BENIFAIRÓ DE LA VALLDIGNA PER AL CURS 2010-2011

Els grups sotasignants volen fer palesa la seua sorpresa pels acords presos en un plenari urgent de l´Ajuntament de Tavernes de la Valldigna celebrat el passat 14 de gener del 2010 pel qual es demana que els alumnes de Tavernes vagen al nou institut "La Valldigna", situat a la zona del Cambro, tot just a l´entrada de Tavernes de la Valldigna, per la carretera d´accés dels municipis de Simat i Benifairó de la Valldigna.
Els grups que presentem aquesta moció manifestem la nostra preocupació per aquest acord, que en poques paraules el podríem definir com inversemblant.
Es per això que es proposa al Ple de l´Ajuntament, l´adopció dels següents ACORDS:

PRIMER: DEMANEM, que al nou centre "La Valldigna" es mantinga l´adscripció que s´ha plantejat des d´un principi per part de la Conselleria d´Educació qui és competent en este assumpte, en quan als alumnes de Simat i de Benifairó de la Valldigna, o siga, mantenir la seua adscripció a aquest institut.

SEGON: Remetre aquest acord plenari urgentment a la Directora dels Serveis Territorials d´Educació de València, al Conseller d´Educació de la Generalitat Valenciana, a les AMPA de la Valldigna, al Consell Escolar Municipal de Tavernes, i als Consells Escolars de Centre de Benifairó i Simat de la Valldigna.

Simat de la Valldigna, a 18 de gener del 2010.

SIGNEN;
PSPV-PSOE
BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ
ESQUERRA REPUBLICANA
PARTIT POPULAR
ESQUERRA UNIDA - ARC IRIS

4 comentaris:

Palometa ha dit...

Menys mal que algú posa un poc de sentit comú a este tema. Ara si que si que hem fet el ridicul no solament davant de tota la valldigna sino també de tota la Comunitat.

falcó ha dit...

Jo tinc molt clar que al fina s'imposarà el seny i prevaldrà el sentit comú, tornant tot a la normalitat i a la fi les aigües aniràn pel cabdal que havien d'anar, però el que tambñe tinc molt clar és que hem fet el ridícul i hem donat un motiu més als nostres conveïns de la Valldigna per a que ens miren amb recel. Ha estat tota una mostra de discriminació sense cap ni peus.

No sé quina persona o persones hauran maquinat tant la proposta del PP com la del PSOE de Tavernes per presentar-la a la seua aprovació davant el plenari extraordinari que amb aquest motiu se va celebrar el passat dijous, si sé que tenen molt poques llums.

Decebut i cabrejat ha dit...

Molt bé per l´ajuntament de Simat. La questió és en quina tesitura queda ara Tavernes..almenys els seus representants. Vergonya fa que hagen volgut fer el llit als adscrits de Benifairó, Simat i Tavernes. Els uns per ser de "poblet" i els altres per ser de la "capi" pero amb poca solera (el passeig queda massa lluny del Cantalot).
El mal ja està fet...ja s´heu carregat, o almenys heu ferit de mort, l´esperit unitari que inspirava qualsevol activitat ciutadana circumscrita a l´àmbit de La Vallidigna. Per primera volta en molts anys, torna a haver la Foia Alta i la Foia Baixa.....no us estranye que els de "poblet" passem de llarg i ens senten més còmodes a Alzira o Gandia..al capdavall, no ofen qui vol, sinó qui pot...i senyors de l´ajuntament de Tavernes..vosaltres, no podeu.
Per mi, com si es mengeu l´institut nou i el vell. Per mi ja no compteu tampoc. Tandebò poguerem tindre un centre a Simat o a Benifairó per tos dos pobles. Per damunt de les ancestrals tipities, es constata que ambdós pobles continuen barrejant-se i hi ha molt bon roll entre els veins..a més de saber-se allò que són: part de La Valldigna..cosa que no tots poden dir amb veu tan alta.
I ara, tandebó l´Ajuntament de Benifairó diga també la seua.
Moltes gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

L'ajuntament de Benifairó ja va ser el primer en dir la seua en un ple fet fa dies, com informàvem en un altre punt ací a La Cotorra.

Aquesta era la frase:
L’ajuntament de Benifairó per la seua part va enviar ahir a Conselleria la resolució del ple celebrat fa dies on acceptava i aprovava l’adscripció feta per la Conselleria i del seu col·legi a l’IES La Valldigna. No cal repetir que eixa adscripció no canviava res, perquè sempre han estat adscrits a eixe centre. Cal dir que al contrari que ha fet Manolo Vidal, president nat del Consell Escolar, que no havia comunicat res a ningú fins el passat dimarts, l’alcalde de Benifairó Jesús Ferrando, també president nat del seu Consell Escolar Municipal, en Nadal quan va rebre la notificació de l’adscripció la va informar a la comunitat educativa i ple municipal.