L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 4 de desembre del 2009

Benifairó homenatgea Paco Alberola


L'ajuntament de Benifairó inaugura una exposició del pintor local Paco Alberola. L'acte està previst a l'Auditori Municipal i a més de vore els quadres del pintor, compta amb l'al·licient d'escoltar els versos de Piera, la coral "Quinzedemarç" (hem sabut que interpretaran una versió de la Muixaranga molt bona) i el cantautor socarrat Pep Gimeno.
Una bona oferta cultural per començar el pont. Excepte els de sempre, no hi falteu. S'ho val la pena.

3 comentaris:

Melòman ha dit...

És veritat, la versió del Cant de la Muixeranga, és molt bona, l'arranjament l'ha fet Ximo Caffarena, no cal parlar de la valua d'aquest músic, i la lletra l'ha feta Vicent Torrent (Al Tall), tampoc li podem posar cap però al lletrista. Va ser estrenada en les commemoracions del dia de la Valldigna, amb un gran èxit. A mi, personalment m'agrada....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per damunt de cognotacions polítiques, a qui no pot agradar la Muixeranga? Seria despreciar la música en general i al ramat la de la seua terra en particular.

foraster ha dit...

Peques un poc d'ingènua Cotorra. A qui pot no agradar la Muixeranga? Doncs a molta més gent de la que et penses i desitges. Més gent de la que caldria considerar dins d'una societat normal, ben informada, coneixedora de les seues arrels i història, compromesa amb el seu país al qual estima i del qual se sent i defensora del territori al que pertany, per damunt de tot. Dins d'una societat així no hi hauria gent contraria a un signe d'identitat com la Muixeranga, però la societat valenciana no entra dins d'allò que pot considerar-se normal. No sé si ho enteneu això.

Novament tornaré a incidir en el que s'ha dit massa vegades. Mentre la lletra d'un himne representatiu d'un territori, entitat o col·lectiu lloe al contrari, a l'invasor, a l'opressor, etc, etc, mal símptoma.

Un exemple ben sencill, encara que siga un recurs poc significatiu. Imagineu-se, per un instant, que la lletra de l'himne del València C.F. enlloc de dir -Amunt València-, digués el nom d'un altre equip que no siga el que correspon. Què en pensarieu d'això? Creieu que això identificaria els seguidors de l'equip en qüestió? Això encoratjaria els seguidors i els animaria a seguir-ne fidels? Creieu que algú cantaria eixe himne o el respectaria? I per últim. Creieu que algú seria capaç d'escriure la lletra d'un himne així?

Si la resposta a aquesta última qüestió és afirmativa: o esteu de conya o necessiteu tractament psiquiàtric. Ara bé, si la resposta és negativa, entreu dins de la normalitat.

I Jo em pregunte: Per què la lletra de l'himne representatiu dels valencians i valencianes comença ofrenant glòries, i cada dia més, a Espanya? És perquè sense Espanya el nostre país no hi seria o no hauria prosperat? Si és per això, estan mol mal informats.

Al llarg de la història i arreu del món, cap guerra no s'ha fet sense interessos "econòmics principalment" pel mig. Algunes altres vegades ha estat per interessos estratègics i religiosos però a la fi, tot entra dins dels pretensions generals del país agressor. Quan un país més gran i poderós ha invaït un altre menut i menys fort, no ha estat simplement per mostrar el seu poder sinó, perquè li ha interessat alguna cosa que no té i de la qual disposa el país atacat. Creieu que el País Valencià va ser conquerit pels espanyols perquè volien redimir-nos d'algun mal o volien ajudar-nos a prosperar i salvar-nos de la pobresa? Els espanyols van guerrejar amb els valencians, catalans i mallorquins perquè no erem cristians? Què volien llavors, els espanyols, del País Valencià? Si tan malament haguesin estat els nostres avantpassats, podeu estar ben segurs que no haurien plantat cara als espanyols i no hauria fet falta defensar-se i morir en una guerra. "Ben vinguts siguen i gràcies per conquerir-nos". Home, no sigam tan ingenus.

Arribats a aquest punt, cal reflexionar sobre si els valencians som gent que entrem dins de la normalitat o per contra, som els més tarats d'arreu. Personalment crec que la majoria dels valencians/es, afortunadament no tots, s'inclouen dins dels més imperfectes, perquè en la lletra del seu himne, enlloc de lloar i exalçar la seua terra i el territori on viuen i treballen, estimen i del qual se senten, lloen un altre. De veritat creieu que la gent que entona eixe himne se sent valenciana? Creieu que estima i defensa la seua terra?

La meua resposta és, NO.