L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 9 de desembre del 2009

Un presentador condiciona la llengua de tot un programa: "Un bes i una flor!".

Notícia del nostre col·laborador sobre "Un bes i una flor"
Sí, poseu el títol en valencià, ja que es va demostrar que es pot fer en valencià amb tot el respecte a les persones que estan al programa. I això va ocórrer dilluns, quan un presentador de la terra, totalment diferent a Bertin conduia el programa en la nostra llengua amb incursions al castellà. Però va ser suficient per a que tots els valencianoparlants que estan en el programa, bé com espectadors o concursants, parlaren la llengua propia dels valencians.
Cal aclarir que Bertin està amb grip A, que tornarà al programa quan es cure. Un programa que ja no compta amb el terratremol que va provocar Fanny, en preguntar-se "que fa una xica com jo en un programa com aquest". Ja diguérem que la va defensar Ivan quan assegurava que no li donaven les cançons perquè es poguera lluir. I la direcció del programa fa un canvi total per a que continue l'espectacle. Ivan diu que ja li han comunicat que no guanyarà el programa, i que no es morirà de fam, volent-li confirmar que té qualitats per a la música. Al nostre entendre es que es una persona feta musicalment, com a espectacle i no han pogut desenvolupar més ni el seu estil, ni evidentment el seu estar davant del micro. Un profesional ja fet, pero volen que guanye -diuen- l'evolució, aquells a qui ha fet el programa. Per això al xic seriós el van tirar tan prompte del programa i això que va guanyar el seu repte. Ara tindrem un Peco per l'estil del nouvingut.
Seguim votant Ivan, ja que la seua actuació, amb sinceritat, va estar molt per damunt de Raul, amb el repte que els enfrontava, i tornaren a donar-lo com a no guanyador.
Canta i molt el rotllet que s'estan inventant-se entre el tallista, capita de la flor i la professora, per situar a un home com a possible candidat a guanyar. La direcció marcava molt que guanyaria Shaina en este programa passat, cert que es menja el món quan ix a l'escenari però continua estant ben situada Patricia, tot i que una altra Rosa de Espanya no quedaria bé a un programa que podia quedar com a sucursalista de Operacíón Triunfo.
En fi que descanse Bertin, que ens coloquen a Ivan on es mereix, que es deixen d'històries i rotllos d'amorios i anem a cantar actuant i ací sempre ens quedarà l'Ivan.
Per tancar, Cotorra es possible que es parle en valencià. Només esperem que hi haja un repte en una cançó valenciana, no de cantants valencians, sino genuinament valenciana. Espere que també ho pugam vore, els valencians i valencianes ens ho mereixem.