L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:19.074

dimecres, 2 de desembre del 2009

Què passa amb els ficus de la Bienpagà?


Ens han enviat la següent noticia al nostre correu:

Vull dir-vos una noticia, sabeu que estan tallant els Ficus que estan en la font de la BIENPAGA, crec que eixos Ficus son Centenaris i no tenen ninguna malaltia, deurien de demanar algun permis a conselleria, si per a tallar un Pi en un lloc particular hi ha que demanar permis ¿ i un arbre centenari no?. Investigeu.

Gràcies. No sabem si els hauran tallat perquè van a fer alguna cosa a la font, perquè molestaven o quin perquè. Igual estaven afectats d’alguna malaltia i el nostre comunicant no ho sap.
Si que pensem que no són centenaris i que es plantarien per allà als anys 60 -70, quan es va fer la Font. O siga serien migcentenaris.
I queda clar que encara que no s’haja de demanar permís, queda la sensibilitat si no hi ha un motiu gros per a tallar-los. Ara, quina sensibilitat pot esperar un ficus quan es van tallar tots els arbres del Passeig? O l’avet que ens deia Bon Nadal a l’entrada del poble i que per cert ha mort al lloc on el transplantaren.

3 comentaris:

Un nostàlgic del pi ha dit...

Una llàstima el pobre pi.

Sempre podrem recordar-lo veient-lo en el Google Street View.

mussol ha dit...

estas segur que aixo es un ficus...jo crec que no,es un altra especie d'arbre.
dirte que aquest arbre que han tallat es molt fragil i quan es sequen les rames,es trenquen deseguida,
lo que passa tambe es que fan una especie de xinglots pareguts al del raim i quan cauen al terra fan una bona empastrada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No som especialistes en botànica. Sabem que hi ha moltes classes de ficus, però certament no ho sabem. Hem publicat el que ens han dit.
Si ens pots aclarir la classe d'arbre que és, millor que millor. I agraïts.