L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.610
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 34.025

dimecres, 23 de desembre del 2009

Te'n recordes? El desembre del 1999 es creaven els Consells Assessors

Aquell mes de desembre (ara fa 10 anys) l’ajuntament de Tavernes aprovava la creació i constitució dels “Consells Sectorials Assessors”, amb l’objectiu d’assessorar a les Comissions Municipals Informatives, és a dir, els integrades només pels regidors i el govern municipal.
El ple de desembre del 1999 donava llum verd a la creació dels Consells Assessors de “Festes”; “Cultura”, “Esports”, “Medi Ambient”, “Seguretat Ciutadana” i de “Participació ciutadana”. En total sis, dels quals cinc venien de la legislatura anterior i se’n creava un de nou amb el pompós nom de “Consell Sectorial Assessor en matèria de Participació Ciutadana”.
Els Consells Assessors tenien la missió d’elaborar d’informes i donar a conéixer als regidors propostes bàsiques per elaborar la línia bàsica d’actuació en cada Comissió Informativa Municipal.
La seua composició havia de ser: a) membres de la corporació, segons la representativitat de cada partit; b) altres membres escollits entre els sectors socials i entitats més representatives de la ciutat relacionades amb l’objectiu de cada consell.
Les sessions ordinàries se celebrarien cada tres mesos, però es podien celebrar sessions extraordinàries quan els assumptes ho requeriren o ho demanarà una quarta part dels components, i s’havia de celebrar dins dels dos mesos.

Bonic, veritat? Una llàstima que el govern municipal no s'ho va creure mai, i per tant van durar menys que una rosada a l’estiu. De fet, portem anys i anys sense convocatòries. Potser per això s’han tret de la màniga l’Agenda 21, dirigida per una empresa (és a dir: cal pagar-los), i tot per arribar a les mateixes conclusions, informes i propostes dels Consells Assessors.