L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 4 de desembre del 2009

Actes culturals de l'Aplec



DIVENDRES 4
18 h. Obertura de la recepció de participants a la carpa i de la zona d’acampada. Inauguració de l’exposició de cartells dels Aplecs a la carpa
19 h. Inauguració de l’exposició Expulsió dels moriscos al País Valencià (Centre d’Estudis del Camp de Túria) a la sala d’exposicions de Benifairó
20 h. Inauguració de l’exposició de l’obra de Paco Alberola a l’auditori de Benifairó i concert de Pep Gimeno el Botifarra a l’auditori de Benifairó

DISSABTE 5
8 h. Excursions del dia
C1, C2, C3, C4, C5, P1
16 h. Actes d’inauguració a Simat i Benifairó:
Dansades i cercavila entre els dos pobles i entrega de la bandera de l’Aplec. Començant a la Font Menor de Simat.
19 h. Acte central de l'Aplec a l’auditori de Benifairó:
Paraules de benvinguda i xerrada central: "Alta tensió i política energètica" (Sergi Saladié).
21 h. Presentació de les excursions i vídeos a la Carpa.
22 h. Observació astronòmica (amb Enric Marco).

DIUMENGE 6
8 - 10 h. Excursions del dia
C1, C2, C3, L1, L2, L3, L4, L5, L6, P1, P2
16 h. Jocs tradicionals valencians a Benifairó. Pic i pala i joc de pilota
17 a 20 h. Xerrades.
Benifairó (sala d’exposicions de l’ajuntament de Benifairó, Pl País Valencià):
17 h. El Camí: ruta de senderisme cultural feta amb la teua participació
18 h. 40 anys d’independentisme (Josep Guia)
19 h. L’expulsió dels moriscos i les seues conseqüències (Manuel Ardit)

Simat (ajuntament de Simat):
17 h. Patrimoni arquitectònic de la Valldigna (Isabel Canet)
18 h. Xarxa viària. El tren Gandia-Dénia com a model (Josep Garcia i Antonio Teruel)
19 h. Presentació de l’editorial de mapes excursionistes El Tossal
19:30 h. Presentació de les Marxes Intercomarcals pels Països Catalans

17 a 20'30 h. Fira d’entitats a la Carpa o al mercat de Simat
20’30 a 22’30 h. Concert de Batà i d'Andrés Valor a l’auditori de Benifairó
23 h. Xavi Castillo a la Carpa

DILLUNS 7
8 - 10 h. Excursions del dia
C1, C4, C5, L1, L2, L3, L4, L5, L6, P1, P3
16 h. Partida de pilota a Simat
17 a 19'30 h. Xerrades
Benifairó (sala d’exposicions de l’ajuntament de Benifairó, Pl País Valencià):
17 h. Arqueologia de la Valldigna (Carles Miret)
18 h. Agroecologia (Enric Navarro)

Simat (ajuntament de Simat):
17 h. El primer excursionisme valencià (Joan F. Mateu)
18 h. Activitat de muntanya responsable (Carles Arnal)
19 h. Macrourbanisme al País Valencià (Roger Cremades)

18h. Reunió dels representants d’Entitats Excursionistes a Simat
20 h. Cercavila convocant al sopar
21 h. Sopar de Germanor de l'Aplec a la Carpa
23 h. Concert a la Carpa amb Naia i Eskak al rei

DIMARTS 8
8 h. Excursions del dia
C1, C2, C3, C4, C5, P1
Actes de cloenda.
11'30 h. Dansades amb el grup Les Folies davant del Monestir, a Simat.
12'30 h. Concerts de l'IES Band a l'auditori de Benifairó

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Que costen tots estos actes?
Qui els paga?

Més anònim ha dit...

Al PP li costa zero euros. A la Generalitat Blavenciana li costa zero euros i als ajuntaments implicats, en diners, zero euros.
Als ajuntaments els costa posar infraestructures, la voluntat i les ganes de fer coses. Altres ajuntaments posen el mateix, autobús inclos, per fer "Besos y Flor".
I qui ho paga? Els grups excursionistes que hi participem.

espriu ha dit...

Més anònim, m'has llevat la resposta... totalment d'acord amb tu, ara jo li faria una pregunteta a l'anònim? Per que no preguntes quants diners li costa a l'ajuntament les falles? O el que li va costar el sarau de les cofraries? O el que li ha costat la reunió de jovens catòlics? O els Siete Soes Siete Luas? Ai senyor, sempre preguntem pel que no ens és de gust.... a mi tant em fa que li coste diners a l'ajuntament el fer coses... si m'agraden vaig, si no m'agraden ni m'acoste. La qüestió, és que aquest cap de setmana hi ha gent per la Valldigna, que la coneixerà, i es deixarà algun euro, i que pot ser torne algun dia.

Anònim ha dit...

Les infraestructures es lo mes car.
Qui les paga?
No feu riure.
Els grups excursionistes no poden pagar.
Si volen fer un acte català que ho facen a Catalunya i el pagen els catalans.

Més anònim ha dit...

Ahí te quería ver, escopeta!! Ja t'ha eixit tot el verí per la boca!
Les infrastructures no costen diners perque estan ja fetes. És el mateix que els campionats de Takuendoo provincials que es fan al pavelló municipal de Tavernes. No costen res.
Busca per Sant Google "Aplec dels Paísos Catalans" i voràs centenars i centenars de pàgines web i de notícies de premsa (fins i tot en la wweb de Promoció de Turisme de la CV) amb el nom ben gran de Benifairó i Simat (Tavernes no). Bona propaganda i promoció dels dos pobles germans a zero euros de cost.
I també de promoció de la Valldigna perquè sempre queda ben clar el lloc i comarca on es fa.
I això li ix debades a Tavernes.
I un miler de persones que mengen i beuen en els bars del poble son diners a guanyar.
I una programació cultural que Tavernes no la fa en tot un any.

Rabosa ha dit...

No us perdeu l'actuació de Xavi Castillo el dia 6. És d'allò més bo que podreu veure.
Per cert, temps enrere ja va actuar a Benifairó. Clar que ací, a Tavernes mai no el portaran mentre governe el PP. Això sí que val la pena de veure, i no, com diu el company Més Anònim, els Besos i les Flors amb què ens omplin el poble de cartellets.

Més anònim ha dit...

He de dir que la meva observació sobre el "Beso y Flor" no era dita perquè em satisfà sino tot el contrari: em sembla vulgar i un despropòsit tant el programeta com tota la parafernalia que s'ha creat al voltant ací.
Val més 5 minuts del Xavi Castillo que totes les dies que hem vist del Beso-Flor. I això que no les paga el rei moro d'Alcoi.

cap-ollet ha dit...

deixem la politica apart i,un deumil per aquesta iniciativa,jo voldria que cada setmana es feren aplecs com estos pero de cada regio d'espanya,vorieu com no faria falta firmar convenis en universitats per-ha salvar el patrimoni cultural i mediambiental de tota la valldigna

Metge ha dit...

Anònim, ja es veia vindre per on eixiries....Si l'aplec havera estat de entitats espanyoles, segurament no t'hauries fet aquest plantejament. Això vol dir que pateixes d'una malaltia anomenada catalanofobia, i els simptomes, són: Tot allò que sone a català, és dolent per als blavencians, els catalans ens furten l'aigua, la història l'han canviada els catalans, els catalans són unes males persones, els catalans ens volen furtar la paella, els catalans ens furten els diners, nosaltres som els millors en tot, nosaltres som el melic del món.

Feste-ho mirar.... que no és això home.

Rabosa ha dit...

Més anònim, t'havia entés perfectament. El meu comentari anava per donar-te suport.
Per al Metge, un 10. Per cert,em pots dir on passes consulta? Tinc un refredat bestial que m'impedirà anar aquesta nit a veure el Xavi Castillo... Per a una vegada que fan res que paga la pena!

falcó ha dit...

Companys de la Cotorra de la Vall. Vaig decidir no contestar cap escrit publicat sota el pseudònim d'anònim i això seguiré fent. El que vull dir-vos és que no cal perdeu el temps amb elements com el que es planteja els costos que suposa celebrar l'aplec a Benifairó.Això costarà tans diners com els que ell aporta a associacions benèfiques o ONG's. Zero papatero. De botiflers estem molt plens i cada dia més. Què voleu us diga?

morenet ha dit...

Què trista aquesta persona que passa a ser com "anònim"... Tot per que hi el mot "català" pel mig...

tramussos ha dit...

Coneguent al President de Grup Muntanya, segur que ha tret diners. quina feina té actualment, ninguna que conste en ningun lloc, però com és amic del President de la Mancomunitat de la Valldigna, que diu que no hi han diners però ell no és baixará el sou i ha donat feina al President del Grup Muntanya, per fer quatre excursions, que també les pot fer el Centre Excursionista, però el tràfic de influencies és així, als meus amics que no és falte feina encara que no tinguen ganes de fer-ne. Jo voldria convidar a la Cotorra de la Vall a investigar el que cobren els Presidents de La Mancomunitat i al del Grup Muntanya, i que ho diguen. Per que jo pense que quan estas en un Grup o centre els diners que traus son per l´asociació, no per a ú mateix, que és el que esta passant en el Grup Muntanya

Muntanyero ha dit...

Ací hi ha amics i enxufes per a tots. A vosatros els del CETV, que tanbé haveu estat llepant culs i tenieu ajudes de l'anterior president Agusti Pascual, també vos van arreglat el sac moltes voltes, i el mateix ajuntament vos va subvencionar la casa del Carrer Sant Pere i enseguida s'aborrareu de la manifestació on estaveu de convocants.
Val més que els drapets bruts entre els dos no tenen perquè eixisr ací en la Cotorra.
Estem fent mal al muntanyisme.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amics, si no baixeu el to de la polèmica sense entrar en temes personals, no es publicarà cap comentari, i més si toca temes personals.
Nosaltres no hem d'investigar res, per això estan els grups polítics representats en la Mancomunitat. El sou del president es va aprovar allí i són ells qui han de decidir si és massa o poc. És la seua responsabilitat, com la de vore si el que digueu es cert. No pensem que el president del Grup de Muntanya estiga en la nomina de la Mancomunitat.

falcó ha dit...

Hola. No vull entrar en polèmica però sé cert que la provocaré. Per què? Doncs molt sencill. Perquè les qüestions que li plantejaré al company Tramussos no sabrà o no voldrà respondre-les.

Pwer què denucies això i ho fas ara mateix i no abans?

Teniu alguna cosa a amagar?

Els del CETV podeu mostrar, amb total transperència, tot allò que heu fet al llarg de tots els anys de la vostra existència?

Vinga, va. Vosaltres feu com el PP valencià que ara, des que governa l'estat espanyol el PSOE, li reclamen els diners que suposa donar assitència sanitària als residents que venen a estiuejar a la nostra terra. Per què no ho van reclamar quan el que governava a Espanya era el seu propi partit amb J.M. Aznar al capdavant?

Ningú vol perdre el silló!

Muntanyero ha dit...

Per que ningú no ho interprete mal. No soc ni del Grup de Muntanya ni del CETV.
M'agrada la muntanya, passejar, el senderisme i vore el paissatge. Conec gent i prou bé dels dos grups i això: no són el melic del mon, n'hi ha més gent que volem eixe deport i els dos han tingut les seues coses amb el poder.