L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 17 de juny del 2009

Situació de Tabervall

Ho hem tret dels comentaris pel seu interes social per a Tavernes. Gràcies a la persona que ha fet el comentari.

Les negociacions entre el sindicat i l'empresa han arribat a un acord que afecta 70 treballadors els quals aniran a l'atur durant 6 mesos i després s'incorporaran progressivament tal com es jubilen els treballadors de 60 anys.
En total hi ha gent que estarà vora 2 anys a l'atur, però amb la garantia que s'aniran incorporant en la mesura que altra gent es vaja prejubilant. Afecta a majors de 55 anys.
La setmana que ve hi ha gent que agafarà 3 setmanes de vacances que empalmarà amb els 6 mesos d'atur, fins el mes de gener.
Bé, esperem que les gestions de l'alcalde amb la Generalitat buscant comandes per a les empreses locals donen fruit, perquè ai! la que ens espera a Tavernes !
I el PP? En el pai. ¿En el PAI? No, en el pai pai que fa calor.

8 comentaris:

Un tabervallero ha dit...

Eixe anònim que de primera mà ha informat, no sé d'on ha tret la informació, però no n'ha encertat ni una (o millor dit, ha trabucat coses).

L'acord (ja aprovat i a falta de ratificar per conselleria) queda de la següent forma: 18 persones van a l'atur, amb una garantía de ser readmeses per a substituir a gent jubilada en un periode d'entre un i dos anys. En cas de no ser readmesos, l'empresa haurà d'indemnitzar als treballadors com si es tractàs d'un acomiadament improcedent. Estes persones han de ser menors de 53 anys.

La resta de la plantilla, passa a una situació de fixes discontinuos, treballant 8 mesos i estant 4 a l'atur. Estos 4 mesos serà com a màxim, ja que en cas d'haver feina, anirien menys temps, o podria ser que alguns no anaren. Les persones majors de 58 anys, podrien anar-se'n a l'atur 6 mesos en compte de 4, ja que quan arrivaren a l'edat de prejubilació (60 anys i no sé quants mesos) no haurien esgotat la prestació.

Dilluns comencen les vacances per al primer torn d'operaris, i tres setmanes després el segon torn d'operaris. Una vegada acabats els dos torns de vacances, l'empresa tancarà tres setmanes, en les quals tots anirem a l'atur. Passades eixes tres setmanes, es suposa que alguns es reincorporaran a l'empresa i els altres es quedaran el temps que diga l'empresa en situació d'aturats (tenint en compte que uns tenen com a màxim 4 mesos i altres 6).

Per altre costat, a meitat de febrer Maribar tancarà definitivament, siguent incorporats els seus treballadors a Tabervall a primers de desembre.

A tot açò s'ha d'afegir les 50 i pico persones que a dia de hui ja estan en situació de fixes discontinuos d'un anterior ERE.

El pitjor de tot és que aquest és el segon ERE en tres anys, i els directius d'aquesta empresa, l'únic que han sabut fer en el temps que porta funcionant l'anterior ERE, ha sigut empitjorar la situació de l'empresa. Si finalment l'empresa no poguera subsistir (esperem que si que puga pel bé dels treballadors) els treballadors de Tabervall ens quedariem sense feina, amb part o tota la prestació consumida, i en un poble en el qual la industria literalment està morta. Quin futur ens espera? Quin futur li espera a este poble tenint en compte que la industria, que és el més important, va de cap a caiguda?

Això si, la facturació en negre que no falte, i el BMW X6 (que té un cost d'entre 66.000 i 86.000 € segons la versió) ben aparcaet a la porta.

Quan l'empresa guanya, l'empresari guanya i quan l'empresa perd, perden els treballadors. Així és la trista realitat.

Se'n podrien dir moltes més, i parlar de l'ineptitud de la gent que està dirigint esta empresa, però jo crec que per hui ja està bé, que em calfe i acabaré escrivint qualsevol barbaritat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Molt aclaridor el teu comentari. I ens consta pel que ens deia l'anònim en el seu correu que ens va escriure amb tota la bona intenció d'informar. I de font directa. "Tota pedra fa paret" així que esperem els vostres comentaris d'afectats i que, vulgam no, afecta tot Tavernes.

I estem totalment d'acord amb que la indústria local està morta. Lògic després de que el govern local del PP no ha fet res per ella en 10 anys.

Anònim ha dit...

als sindicats, com a sindicats de esquerres, no an lluitat xens i com aquell, estic tant, calent que millor am calle, que potser diga masa veritats.

Anònim ha dit...

El sr Artigues sols sa preocupat en els últims anys d'arreplegar dines negres, del barco, de la Harley, del BMW i l'empresa cada vega pijor.

I el major recochineo es que te allí una persona de baixa definitiva, cobrant el maxim de la seguritat social i damunt cobrant un dineral en negre... i despues diu el tio Artigues que li sobra gent... te collons la cosa

Anònim ha dit...

¿Censura en La Cotorra de la Vall?

Fa uns dies vaig enviar un comentari respecte a la situació de Tabervall i no ha sigut publicat.

Tot lo que dia era veritat i es pot comprovar simplement preguntant a qualsevol treballador.

¿Per qué no s'ha publicat el comentari?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vosté sap perfectament la resposta i no és la primera vegada que demanem, per favor, que no es tracten qüestions personals.

Vosté personalitza les crítiques en una persona concreta, que és l'amo o el soci majoritari de l'empresa. Però el Sr. Artigues no és un càrrec públic, ni la responsabilitat de la gestió és publica.

I nosaltres, la gent de la Cotorra, comprenem que com a treballador té motius per a estar calents per la situació que viu/viuen però també pensem que més que en un blog informatiu, el Comité, els sindicats o els mateixos treballadors han de denunciar la situació que voste diu (vigilància i manteniment del iot, BBW, etc) on calga, que pensem serà els jutjats.

Anònim ha dit...

Per aixó que és un blog informatiu que havia donat una informació per a que la puga saber tot el poble. Els sindicats, treballadors i comité ja ho saben. Inclús s'ha arrivat a denunciar, pero el Sr. Artigues sabrá quins enxufes te que ni el denunciaren ni res.

¿Voleu informar a la gent del que passa a Tabervall? Pues que la gent sapiga que ací hi há un tio que está de incapacitat total, cobrant un dineral de la seguritat social, i cobrant un dineral en negre de l'empresa. La mateixa empresa que va a fer un ERE i tirar a 18 persones i fer fijos discontinuos a tots els demés.

Igual tampoc publiqueu aço, pero la gent hauria de saber quins empresaris hi ha en el poble.

Anònim ha dit...

voldria que tornareu a encapselar, la notisia, crec que es forso interesant i no sa dit , tot el que es tenia que dir.grasies, per la feina que feu.