L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 29 de juny del 2009

A més del possible permís, hi ha el problema de fums i olors

Una cosa és el que es diu i una altra ben diferent és la realitat: a Tavernes, quan bufa ponent, l’olor d’asfalt envaeix els carrers del poble i molesta els veïns.
I hem dit que una cosa és el que es diu i una altra la realitat perquè fa uns dies, en el ple d’aquest juny, va sorgir el problema de fums i olors de la fàbrica d’Asfalt Chova. I es comentava arran de poder legalitzar les obres d’ampliació de la fàbrica, que segons es confirmava en el ple, s'havien fet sense permís.
I del debat de si era possible o no donar el premisa les obres , és va passar a recordar que uns dies abans del ple va bufar de ponent, i la pudor a Tavernes va ser insuportable.
L'alcalde va dir que l’empresa ja s’havia dirigit a ell per comunicar-li que va ser un problema puntual i ja estava solucionat tot solucionat.
El Bloc li va dir que la situació es repetia massa sovint, que era un problema sanitari que demanava soluciones definitives a l’ajuntament i li remarcava que "l’olor i els problemes de salut els patim els veïns de Tavernes".
I l’alcalde davant d’això, de la salut, va eixir-se’n com va poder, va dir que sí, que primer que res la salut i que tots havien de preocupar-se.
Això va ser en el plenari de juny, i el que son les coses, eixa mateixa nit, a la matinada, va bufar ponent i el poble de nou va patir les olors. Com a qualsevol dia de ponent.
Finalment ¿era un problema puntual que ja l’havien solucionat o tenim un problema permanent? Vorem que passa quan torne a bufar ponent... I és que quan el mal i el vent venen de ponent, o d’Almansa....

5 comentaris:

Anònim ha dit...

"l'olor i els problememes de salut també els patím a Benifairó".Quan pujava de Tavernes a Benifairó,cap les 9 i mitja de la nit,he pensat que al motor del meu cotxe li passava alguna cosa,però no,havent arribat al meu poble,i al carrer,feia la mateixa olor insoportable d'asfalt cremat..(Hui bufa llevant)Ara que estic a casa, també tinc que suportar aquesta olor,inclús alhora de gitar-me..Aixi que, tant si bufa ponent com llevant, ja sabeu valldignencs,a callar i engolir fum..!!

Anònim ha dit...

Per què no fan en conselleria de sanitat una relació del habitats de la valldigna que han patit, estiguen vius o morts, càncer?
Es quedarieu de pedra!

Hi ha carrers on hi ha un gran nombre d´afectats. Casualitat? ...

La Cotorra de la Vall ha dit...

El que sabem és que l'estudi epidemiològic va ser una promesa feta a l'Associació de Veïns fa uns pocs anys per Sanitat i que, quan semblava anava a començar, es va aturar i mai més s'ha sabut res.
"Vox populi" entre els sanitaris és que mor més gent a Tavernes que en cap lloc per cancers i malalties semblants.
Però clar, això ho ha de dir cientificament l'estudi, que mai no s'ha fet i no pensem es faça.

Anònim ha dit...

El problema no es que siga sols fum, en eixe fum hi ha quitrà, un agent cancerigen com podeu vore en aquest enllaç

http://es.wikipedia.org/wiki/Alquitr%C3%A1n

Anònim ha dit...

Com a expert a la matèria he de dir que el quitrà si que es un agent cancerigen, però a aquesta empresa l’única substància bituminosa que s'empra es el betum una barreja de components líquids orgànics. Amb un olor característic que tots tenim a la nostra casa per exemple per netejar-nos les sabates i que no es cancerigen. A mes que compleix la ISO 14001 la mes estricta en mesures medi ambientals