L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 15 de juny del 2009

L'Ombria declarada zona d'Especial Protecció


Les zones de les Marjals de la Safor i el Massís del Mondúver han estat incloses dins de la xarxa de la Comunitat Europea de Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) del País Valencià. Com podeu observar al mapa, una part del terme de Tavernes està afectat.
I quina part? A més de part de la Partida, precisament la Muntanya de l'Ombria, que ara és zona d'Especial Protecció i TRAVESSADA PER UNA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ.
Les al·legacions fetes en el seu moment per les associacions mediambientals, scouts, Centre Excursionista i Coordinadora Contra l’Alta Tensió on es posava de relleu l’alt valor faunístic de la zona van ser rebutjades pel PP de Tavernes i la Generalitat Valenciana (del PP) com a que no tenien valor. Ara tenim la zona afectada per una macro-línea d’alta tensió i, quan el mal està fet ens arriba la declaración de ZEPA. Una declaració que es fa pel nostre govern valencià no perquè tinga massa interés en la protección del medi ambient, sinó obligat per Europa.

Reproduïm el text on s'argumenta la necessitat de la declaració:

La Comissió Europea considera que les ZEPA de set comunitats autònomes espanyoles, entre aquestes la Comunitat Valenciana, són insuficients per a assegurar l’adequada conservació de les espècies d’aus abans indicades. Aquesta insuficiència va motivar la presentació per la Comissió d’una demanda judicial contra el Regne d’Espanya davant del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees (assumpte C-235/04), la qual va donar lloc a la Sentència de 28 de juny de 2007.
La sentència declara literalment que «el Regne d’Espanya ha incomplit les obligacions que li incumbeixen per raó de l’article 4, apartats 1 i 2, de la Directiva 79/409/CEE, del Consell, de 2 d’abril de 1979, relativa a la conservació de les aus silvestres, en la versió modificada; en particular, per la Directiva 97/49/CE de la Comissió, de 29 de juliol de 1997, en no haver classificat com a zones de protecció especial per a les aus territoris suficients en superfície a les comunitats autònomes d’Andalusia, Balears i Canàries, i territoris suficients en nombre a les comunitats autònomes d’Andalusia, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Galícia i València per a oferir una protecció a totes les espècies d’aus enumerades en l’annex I d’aquesta directiva, com també a les espècies migratòries no previstes en aquest annex».
En conseqüència, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, ha elaborat una proposta d’ampliació de la xarxa valenciana de ZEPA, justificada mitjançant els oportuns estudis ornitològics, que respon adequadament al criteri de la Comissió Europea sobre l’adequat compliment de la Directiva 79/409CEE a la Comunitat Valenciana.

PODEU ABAIXAR-VOS I LLEGIR EL DOCUMENT COMPLET
Gràcies a COEVA-Acció Ecologista Agró per la informació


3 comentaris:

Anònim ha dit...

cotorra, què saps del tancament de Tabervall?

Salutacions

La Cotorra de la Vall ha dit...

Realment, el mateix que suposem sabrà vosté: rumors d'ERE, i un suposat interés -diuen els rumors- de dedicar-se més a la comercialització de productes fets majorment en altres països. Però això són rumors i cal esperar esdeveniments.

Anònim ha dit...

Vos informe de primera mà que a les negociacions amb els sindicats de Tabervall i l'empresa s'ha arribat a un acord que afecta a uns 70 treballadors que se n'aniran al paro durant 6 mesos i que deprés aniran incorporant-se progressivament a mesura que vagen prejubilant als treballadors que complisquen 60 anys.

En total hi haurà gent que estarà al voltant de 2 anys en el paro però amb un "garantia" que els reincorporaran a mesura que vagen prejubilant. Aquesta mesura afecta als treballadors de + de 55 anys.

De moment, la setmana que vé ja hi haurà gent que s'agafarà forçossament 3 setmanes de vacances que després juntarà amb els 6 mesos de paro, fins al mes de gener.