L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 22 de juny del 2011

El Consell continua ofegant el teixit musical valencià per la seua base. 1200 llocs de treball directe perillen després de les retallades del 54% en el 2010 i 2011



En campanya electoral parlaven de suport a les bandes de música, mentre les Escoles i Centres de Música Autoritzats patien enormes retallades pressupostàries del Consell per a pal·liar la seua mala gestió econòmica i els balafiaments en altres fronts. Els perjudicats: els estudiants, els músics i les societats musicals. Ara, després d'eleccions  els problemes encara estan ací .

Els nostres governants presumeixen de la nostra tradició musical i d'impulsos cap a noves fronteres, com es l'ajuda a l'acadèmia privada i exclusiva Berkley College a València. El ciutadà pot pensar que el món de les bandes de música valenciana passa pel millor moment de la seua història, però la realitat sembla ben diferent.

"Molts centres es plantegen si al setembre tornaran a obrir. Uns altres, ja estan pensant en com dir als professors que hauran de marxar a casa. I, si finalment la situació ens obliga a augmentar les quotes, la música es convertirà en un estudi prohibitiu i molta gent se'n donarà de baixa, i més en la conjuntura econòmica en què ens trobem". Així descriu Eleuterio Fernández, portaveu de la Plataforma de Centres de Música Autoritzats de la Comunitat Valenciana, la situació que viuen els centres.

El motiu sembla clar: La retallada en un 54% (de 5,1 milions d'euros en 2009 a 2,3 milions en 2010 i 2011) de l'aportació del Consell al seu manteniment. Una retallada que la plataforma calcula que pot fer perillar 1.200 llocs de treball directes entre professors de música i treballadors adscrits als centres, a més  de centenars d'ocupacions indirectes de comerços, editorials i fabricadors d'instruments. La situació va generar protestes i el Consell responia amb una nota de premsa, el passat 10 d'octubre, anunciant l'ampliació de l'ajuda en 1,1 milions d'euros. Els diners mai no hi van arribar.

Fa uns dies professors, músics i pares d'alumnes es concentraven davant la Conselleria d'Educació per a protestar davant la cancel·lació d'una entrevista programada per a abordar la seua difícil situació. La resposta va ser una nova cita, dimecres passat dia 15, on se'ls va demanar paciència, mentre es constitueix el nou Consell. A l'espera dels nomenaments en la conselleria d'Educació, la plataforma es reunirà amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a determinar quines seran les seues següents accions.

Les retallades afecten els centres de música autoritzats però també els dos últims pressupostos reduïren l'ajuda a l'ensenyament en les Escoles de Música. L'any passat es va prometre una disminució en la retallada a les escoles per apagar les protestes de la FSMCV. Un increment a posteriori que sembla tampoc hi ha arribat.

Un estudi de la Universitat de València presentat la passada setmana afirma que  les societats musicals són el principal agent cultural del País Valencià i suposen per serveis una producció de 60 milions d'euros i donen  ocupació a 2.575 persones. Però també, des de fa un parell d'anys, són una de les principals víctimes de les retallades del govern de Francisco Camps.

- Foto i resum d'un article de L'Informatiu
-

4 comentaris:

papichulo ha dit...

Com pot ser que la banda de música reba subvenció de l'ajuntament i de la generalitat i a mi en coste, entre unes coses i altres, vora 1000€ portar el xiquet a la música?
No cregueu que estan abusant un poc?
Tenen l'escola de bades. La lum de bades i no paguen IBI del local de l'escorxador.
Em pareix molt bé que reclamen subvencions, però trobe que les deurien aplicar al alumnat.
On van a parar tots eixos diners?

Anònim ha dit...

Anem a fer un grup al facebook PPCHULO AI PERDÓ PAPICHULO A INTERECONOMIA SERIA UN CANDIDAT ESPLANDIT PER ALS SEUS DEBATS ALLÍ EL SENTIRIES COM EN CASA... PAPICHULO QUE CRITICAR ES DEBADES I SI ES POT MENTIR MILLOR QUE MILLOR I PER LO MENOS QUE NO AMAGUES EL QUE CREUS ENCARA QUE NO TINGA FONAMENTS MEN-CANTA LA IDEOLOGIA DE PP CRITICAR SENSE FONAMENTS INVENTAR-SE MENTIRES I DIR-LES TANTES VEGADES COM ES PUGA FINS QUE SIGUEN CREÏBLES QUE LA GENT ES CANSE DE LA POLITICA QUE TOTS PENSEN ASO ES UNA PORQUERIA TOTS SON IGUAL HUI TU DEMÀ JO PERQUÈ ELS ALTRES TINDRAN QUE DEFENDRE'S DE LES ACUSACIONS NO? ENCARA QUE HI VEGADES QUE NO VAL LA PENA ES MASSA EVIDENT I AL FINAL QUANT MENYS VAGEN A VOTAR MILLOR QUE ELS INTERESSATS DEL PP ANIRAN SEGUR I SI PODEM FER MAJORIES ABSOLUTES EN TAN SOLS EL 30% DEL VOTS MILLOR QUE MILLOR QUE UNA VEGADA ELEGITS A FER DINERS TOTS ELS AMICS EN MARXA A FER EL QUE MES INTERESSE PER A SEU PROFIT ECONÒMICS SIGA COM SIGA ENCARA QUE SIGA INCOMPLINT LA LLEI COM SOM ELS AMOS I NINGÚ ENS LLEVARÀ MAI EL PODER PERQUÈ CONTROLEM ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ... PAPICHULO A INTECONOMIA QUE TE SENTIRÀS AGUST.

papichulo ha dit...

Està vist que no pots suportar crítiques més que fonamentades, per que no he dit en aquest missatge res que no siga veritat.
Però, que te que vore el meu misatge amb el PP, o amb la política?
Ja m'he llegit varies vegades el comentari, i crec que no nomene la política per a res.
De tota maner, si t'ofés et demane disculpes. No creia jo que el preguntar fóra ofendre.....

Anònim ha dit...

Papi cal pagar mestres per a formar més mestres.... de tant en tant algú diu tot ofés: "es cultura, inculte", alces muscles i weno que continuen la roda... ara els que jo conec vora 2000€ nets unes 15 hores setmanals (a banda concerts i altres shows en negre per supost, inclús subvencionats per ajuntaments). Allà on no inverteixen massa els països industrialitzats nosaltres aconseguim ser els primers per això de la compència i crear un teixit productiu, a vore qui és le xulo que s'atreveix.