L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.367
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.013

dilluns, 30 de setembre del 2024

L'Ajuntament demana a la Generalitat i la FVMP que compre un edifici de la Sareb per destinar a habitatge públic


El ple ha aprovat en el ple d'aquesta nit de dilluns la proposta dels partits que integren el govern municipal perquè la Generalitat i la FVMP, en lloc de mobilitzar nou sòl, adquiresquen les propietats de la SAREB a Tavernes i les destine a habitatge públic accessible, tot en la línia de les polítiques d'habitatge anunciades per la Generalitat. 
 
El PP s'ha abstingut en considerar que la moció presentada i aprovada avui està en la línia de la proposta que presentaren en el ple de maig, i que va ser rebutjada amb els vots del govern municipal.  

La Generalitat té la  possibilitat d’adquirir directament les propietats de la SAREB (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) ubicades al final del carrer Sant Benet, enfront del parc del Cantalot per a destinar-les a habitatge públic. L'adquisició és factible segons la Llei  del Patrimoni de les Administracions Públiques, que permet la compra directa  de la SAREB. A més, la Generalitat s’estalviaria la tramitació administrativa i d’obra pública per a la construcció d’un nou edifici d'habitatges. 

 

L'edifici que l'Ajuntament li demana a la Generalitat que compre és residencial, amb ascensor, i compost per una planta soterrani destinada a garatge i trasters, planta baixa on es distribueix un habitatge, un local comercial i els accessos al garatge, i quatre plantes altes on es distribueixen habitatges, amb una planta de coberta destinada a terrassa comuna.  

L'Ajuntament demana a la Generalitat  concretar, si escau, tots els aspectes relacionats amb el règim de cessió, règim econòmic, destinació de les mateixes, terminis, despeses i procediment de contractació. Tots aquests aspectes es plasmaran en el  conveni específic a subscriure amb l'Ajuntament, una vegada es valore la possibilitat d’adquirir o no l'edifici.