L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

dimarts, 3 de setembre del 2024

ACTUALITZADA: Avís groc i TARONJA (demà dimecres) per fortes pluges i tronades per avui i demà al nostre territori

 

Ahir tinguérem les primeres pluges de l'episodi que ens afectarà els pròxims dies. Unes pluges que, segons AVAMET foren imperceptibles a la Valldigna excepte en la zona de Sequers, on es mesuraren 1'2 litres mentre en la Partida Nova vorejaven els 32 litres, en el Massalari 18 litres, l'Entrada del Cuixot 16 litres i en Casa Víctor 8 litres.  Cal dir que tota la zona costanera de Tavernes va estar afectada a partir de les 13'30 hores per una gran descarrega d'aigua, bastant intensa, i que va durar al voltant de mitja hora, però amb quantitats desiguals com hem dit.

Avui tenim un tàlveg en altura damunt de la península i això afavoreix pluges i tempestes, que seran més freqüents al nord i a l'est peninsular. O siga que les pròximes hores, amb el desplaçament cap a l'est, augmentarà la inestabilitat, i la temperatura de la mar pot ser un factor d'augment d'inestabilitat i pluges.

 

 

De fet AEMET ja ha donat avisos groc i taronja per pluges en el País Valencià, i tal com havíem indicat que era probable un canvi segons l'evolució, ha canviat l'avís groc de dijous al taronja pel risc important de pluges i tempestes a la majoria de comarques i més de 40 litres en una hora, que pot anar acompanyat de granís. Ja se sap que en aquestes circumstàncies són fenòmens que poden tindre un gran efecte local.

Les previsions són que aquesta vesprada les tempestes guanyen protagonisme i entre avui i demà regaran pràcticament totes les nostres comarques. Les tempestes podran ser fortes i anar acompanyades de forts vents, gran aparell elèctric i granís, i deixar registres entre 100-200 mm en alguns observatoris.

El tàlveg que està causant pluges i tempestes és probable que acabe "soltant" una DANA (Depressió Aïllada en Nivell Alts)  i encara que ara mateix no és precís la posició i trajectòria que seguira pot augmentar la inestabilitat general al País Valencià. 

El cap de setmana tindrà protagonisme una nova DANA amb tronades. I la setmana que ve pot continuar un  oratge semblant amb un embossaments d’aire fred prop de nosaltres i possibles tempestes intenses a la Mediterrània. Caldrà estar pendent de les previsions .