L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.679
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:5.699

dimecres, 25 de setembre del 2024

La Unió denuncia que eurodiputats valencians del PP voten en contra de limitar productes fitosanitaris prohibits en Europa (TEXT I)

 
La Unió de Llauradors ha denunciat que els eurodiputats valencians i espanyols del Partit Popular  han votat en el Parlament Europeu a favor de continuar tolerant la presència de matèries actives prohibides a la UE en productes importats com a cítrics vinya o fruiteres.

El Parlament Europeu ha rebutjat per una àmplia majoria de les tres quartes parts dels vots, dues decisions proposades per la Comissió Europea que volien tolerar la presència de ciproconazol i  espirodiclofeno així com el benomilo, carbendazima i tiofanato-metil en productes importants. Tots ells estan prohibits a la UE, però s'usen en països tercers en tractaments de cítrics, cereals, fruiters, vinya o hortalisses com ha pogut detectar ja la Unió en les analítiques realitzades als productes importats.

En les votacions va cridar l'atenció que els eurodiputats del Partit Popular van ser els únics espanyols que van votar a favor de permetre la presència de residus d'aquestes matèries en els productes importats. Nombrosos eurodiputats d'altres estats membres pertanyents al Grup Popular Europeu  van votar en contra.

Oposar-se a limitar eixos productes, realment  "el PP ha votat  a favor de que continuen entrant cítrics amb carbendazima o tomaques amb benomilo de tercers països a pesar que aquests fitosanitaris estan prohibits a Europa com ja hem denunciat de manera reiterada”, expliquen des de la Unió.

La Unió considera aquesta decisió dels eurodiputats valencians i espanyols del PP una deslleialtat envers els agricultors del País Valencià i reclamen que s'aplique idèntiques condicions als productes importats que als europeus.