L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

diumenge, 15 de setembre del 2024

Tavernes va celebrar anit la Baixà del Crist amb gran solemnitat i fervor

 

Un any més i complint la tradició, Tavernes va celebrar la processó de la “Baixà” del Santíssim Crist de la Sang, patró de la ciutat, des de l’ermita del Calvari fins a l’església de Sant Pere. Amb enguany són 139 anys ininterromputs (excepte el temps de pandèmia)  que té lloc aquesta processó cívico-religiosa que de manera oficial obria els festejos i actes organitzats per a Festes del Poble, tot i que de fa alguns anys ja se'n celebren divendres i el mateix dissabte abans de la “Baixà”. Us oferim unes imatges de la Baixà d'anit.

 

 

 

 

 

Anit, un any més, la imatge del patró de la ciutat eixia de l'ermita del Calvari per recórrer els carrers de la ciutat enmig del fervor i de la devoció popular, fins arribar a l'església de Sant Pere on romandrà, com mana la tradició, fins el pròxim diumenge 22. Eixe mateix dia tindrà lloc la "Pujà" per realitzar el camí de tornada a l'ermita del Calvari. 

 

 

 
Tal com hem explicat en la pàgina 3 del nostre particular "Llibre de Festes",  la “Baixà”  s'uneix a l'origen de les actuals Festes del Poble: l'any 1885 a iniciativa de l'Ajuntament de l'època va tindre lloc la primera "Baixà" del Crist en processó fins a l'església per demanar la seua ajuda en l'erradicació del còlera morbo que assotava cruelment la ciutat.
 

 

Passada la pandèmia, l'Ajuntament va organitzar unes festes per agrair al Santíssim Crist de la Sang la seua intervenció, i amb la continuació els anys següents van esdevindre les Festes del Poble fins avui. 


 

 Tota la història detallada sobre  l'origen de les festes ho podeu llegir en la Pàgina 3 del nostre "Llibre de Festes".