L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

divendres, 20 de setembre del 2024

ADIF ven en pública subhasta la "Casa Verda"

 

Adif ha posat a la venda mitjançant el procediment de subhasta pública la "Casa Verda" de Tavernes, situada en la partida del Rafol, en una parcel·la de 544 metres quadrats amb habitatge de 106 metres quadrats construïts per un preu mínim de licitació de 30.000 euros. 

Es presenta una oportunitat perquè l'Ajuntament compre un edifici que forma part del patrimoni històric de la ciutat, relacionat en aquest cas amb l'antic ferrocarril Carcaixent-Dénia. El termini de presentació d'ofertes acaba el 3 d'octubre i es pot obtenir informació de la subhasta en: https://www.adif.es/comercializacion-de-inmuebles/subastas

 

 

La denominada pels vallers "Casa Verda" es troba en el Camí Vell de Gandia, al costat mateix de l'antiga via del ferrocarril  Carcaixent-Dénia, és de planta rectangular, té dues altures amb coberta de dos vessants i recoberta de teula ceràmica de tipus àrab. Ubicada a uns 2 km. de la ciutat, es va construir en el seu moment com a habitatge de les famílies dels empleats que prestaven el servei de guardabarrera. Aquest ofici tenia com a missió atendre el pas a nivell i a l'arribada del tren col·locaven una cadena a ambdues bandes de la via per a impedir el pas de vehicles, en aquells anys majorment carros, quan arribava el tren.

 


A més d'aquesta casa, en el mateix nucli urbà de Tavernes, i exactament on avui s'alça l'escultura en homenatge al tren en el Passeig Lepant, i només a uns centenars de metres de l'antiga estació (ocupada ara per la Casa de la Cultura), es trobava una construcció més modesta, en forma de garita, amb la mateixa finalitat però sense la funció d'habitatge. La mare del novel·lista Rafael Chirbes, vídua de ferroviari, va  treballar allí de guardabarrera durant un temps.