L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimecres, 22 de juliol del 2020

A Tavernes solem dir que, per a curar la desmemòria, el millor són els "rabos" de pansa

Quan veiem manifestacions en la premsa, com les del PP en “Las Provincias”, dient que la piscina coberta “es una inversión que tiene (Compromís) paralizada casi una dècada...” no sabem si posar-nos a riure de l’acudit tant roí, o plorar en vore la quantitat de tergiversacions i falsedats que hi són capaços de dir.

Eixa afirmació és una falsedat. I per demostrar-ho només cal acudir i recordar la cronologia dels fets dels quals la piscina coberta, i fins i tot el mateix PP, han estat els protagonistes. Els els recordem? Així no els caldrà menjar "rabos" de pansa. Endavant.

- Els recordem que, la seua mala gestió i més a l'hora de triar l'empresa, va determinar la fallida del 2011. Foren ells, el PP,  qui adjudicaren l’obra a una concessionària que havia obtingut un zero (0) en la valoració econòmica de  la intervenció municipal. Conseqüència: abans d'acabar les obres va fer fallida, va "quebrar". 

- Els recordem que, per la concessió,  l'empresa tenia la propietat de la piscina, no era de Tavernes. L'empresa va entrar en concurs de creditors i la piscina en procés judicial. Remarquem: Tavernes no era propietària de la piscina, ho era la concessionària triada pel PP.

- Els recordem que durant vora 5 anys, la concessionària no es va reflotar econòmicament, ni va eixir de la situació de concurs de creditors. L’any 2016  Compromís va proposar en plenari liquidar la concessió per incompliment del contracte i recuperar la piscina per al poble. L’únic partit que es va oposar i va votar en contra de recuperar la piscina per a Tavernes van ser ells, el PP, en el plenari de maig del 2016. Com també s'oposaren a que l'Ajuntament acudira al Consell Jurídic Valencià perquè avalara i així tindre la certesa jurídica del procés de la recuperació.

El PP va votar en contra de rescatar la piscina per a Tavernes

- Els recordem que la concessionària Metroval Acqua SA i el Banco Popular interposaren un recurs contenciós administratiu contra la decisió presa per l'Ajuntament de liquidar la concessió i recuperar la piscina per al poble. A més del concurs de creditors, era un nou plet judicial que sumava la piscina.

- Els recordem que a finals de l’any 2018, no fa encara dos anys, el jutjat del Contenciós Administratiu li dóna la raó a l'Ajuntament. La sentència diu: qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”, és a dir, el culpable de tot l'empresa i, de rebot,  el PP que és qui li  va donar la concessió de la piscina amb valoració econòmica de 0 (zero).

- Els recordem que eixa sentència arriba quan ja havien passat 8 anys des de la "quiebra" de l'empresa, i en eixos 8 anys Tavernes no era ama de la piscina ni podia actuar en res, ni tan sols en el manteniment de l'edifici. La sentència de finals del 2018 va permetre avançar en el rescat de la piscina per al poble. El procés es va iniciar, ho repetim, en el 2016 i el PP va votar en contra.

És de ser molt atrevits i amb ganes de confondre afirmar, com fa el PP, que Compromís ha tingut una dècada paralitzada la piscina, quan no era propietat de l’Ajuntament, i per tant no es podia actuar ni fer cap obra. De nou, la mentida com a argument, com han fet tantes altres vegades.

Només Compromís, PSOE i Cs a favor de la liquidació de la piscina

- Els recordem que per recuperar la piscina no era prou la sentència. S'havia de comprovar, valorar, tota l'obra feta per saber quina era la quantitat a pagar, o siga saber la liquidació. Això implicava un procés tècnico-administratiu i determinaria què s'havia de pagar a l'empresa per la part executada. I va portar sobre un any.

- Els recordem que finalment, en el plenari de gener del 2020 (enguany) - ells no ho votaren a favor- es va aprovar la quantitat a liquidar a la concessionària i així rescindir el contracte de la piscina coberta. L'alcalde Sergi González va remarcar en eixe plenari (gener d'enguany), que quan es pagara la liquidació que s'aprovava, Tavernes recuperaria la propietat de la piscina, podria acabar les obres i obrir-la. D'això fa 6 mesos i amb una pandèmia pel mig, no una dècada com falsament diu el PP.

Des del passat mes de gener – i a pesar de la Covid-19-  que es treballa en el projecte final d’acabament d’obres i la darrer informació es que està molt avançat.

Tavernes ja disposa dels diners per acabar-la

Si no en teníem prou, per acabar-ho d'arredonir,  fan una proposta fora de temps: volen que  els diners del Pla d’Inversions de Diputació es destinen a la piscina. No s’assabenten?. Sembla ser que no els preocupa ni s'assabenten dels temes municipals ni del que s'aprova en plenari.

- Els recordem que en el pressupost del 2019 - vigent encara aquest 2020- es va aprovar també amb el vot del PP en contra,   demanar un préstec de 768.000 euros per a pagar les obres de la piscina. La bona gestió econòmica du a això: a poder demanar préstecs, després de salvar l'Ajuntament de la ruïna econòmica en que ells el deixaren.   

Ple aprovació pressupost 2019 i dels diners de la piscina: només Compromís votava a favor

- Els recordem que eixa opció ja s'ha fet efectiva, a tornar en 21 anys, i Tavernes ja disposa dels diners en la caixa única de l'Ajuntament per acabar i pagar l’obra. No cal tocar per a res els 885.078'97 euros del Pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació de València, que l'Ajuntament pot destinar a millorar altres infraestructures i serveis de Tavernes.

Entesos? La piscina ha estat sempre una prioritat en Compromís, que s'ha trobat amb l'empastrà que va ver el PP i sempre amb la seua postura en contra en els plenaris de recuperar-la per al poble.