La "nova normalitat" ens ha dut poder reiniciar activitats culturals que estaven ajornades per la pandèmia, cas de les visites i tallers al Parc Arqueològic del jaciment de Bolomor, un dels més importants del paleolític a Europa, i que reprén les activitats el dia 31 de juliol i 1 d'agost.
La cova del Bolomor és un jaciment arqueològic situat a 2 km al sud-est de Tavernes i des de fa 30 anys l'equip d'excavació i investigació que dirigeix Josep Fernández ha proporcionat abundants materials prehistòrics, com ara restes lítiques, òssies, estructures de combustió i fòssils d’homínids. També s’hi ha documentat un excepcional i únic registre prehistòric sobre la utilització de fogueres al llarg de 250.000 anys, evidències de foc controlat que se situen entre les més antigues d’Europa.
La cova del Bolomor representa una fita de primera magnitud en la costa del Mediterrani per a descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i d’altres homínids que els precediren.
Durant els dies 31 de juliol i 1 d'agost, al Parc Arqueològic Bolomor, es podrà gaudir de diferents activitats i demostracions al voltant de la tecnologia paleolítica, l'evolució humana i tècniques de producció de foc. Les activitats compten amb la col·laboració de l'Associació Cultural Bolomor.
Al cartell hi ha els telèfons per a demanar plaça per a les activitats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.