L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 2 de febrer del 2014

Un informe del Ministeri d'Hisenda constata que la valenciana és l'autonomia pitjor fiançada d'Espanya.


Un informe patrocinat pel Ministeri d'Hisenda i donat a conèixer per l'economista Àngel de la Fuente constata que els valencians som l'autonomia pitjor finançada d'Espanya. Aqueix estudi indica que ens situem entre el 92,5% i el 93%, és a dir, set punts per sota de la mitjana per habitant.

Les dades es donaran a conèixer de forma completa al març però ja es confirma el que a nivell autonòmic ve denunciant des de fa anys l'oposició: l’infrafinançament de la nostra autonomia y que hem deixat de rebre 13.500 milions els últims anys, tant amb governs a Madrid del PSOE com del PP. 

El propi Angel de la Fuentet, que ha indicat les primeres dades de l'estudi en una roda de premsa en la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Girona, va admetre en una entrevista concedida a “El Periodico” que els valencians tenen «fundats motius de queixa».

L'informe, amb aplicació del nou mètode de càlcul, indica que en la mitjana està Madrid i Catalunya, mentre que entre les més castigades figuren Murcia, Andalusia, Canàries i Castella-la Manxa. En millor posició es troben Cantàbria, Extremadura, Castila i León, Galícia i Astúries i, les que «viuen en un altre planeta», País Basc i Navarro amb el 170% de la mitjana.

Els asturians o els extremenys , per exemple, tenen dret a millors col·legis i hospitals que els valencians, sense cap raó que ho justifique. Segons aquests documents, estarien 25 punts per sobre dels valencians en el finançament i no parlem de País Vaco o Navarro, amb prop de 80 punts de diferència en finançament.

L'estudi , al qual han fet aportacions Ezequiel Uriel (Universitat de València i Institut Valencià de Recerques Econòmiques) és un primer intent d'expressar les balances fiscals en termes de persones i no de territoris.

Unes dades a tenir en compte: el PP va arribar a la Generalitat en 1995, fa per tant 19 anys que governa la Generalitat. No oblidem que el 1996 va conquistar el govern de Madrid, i des d’aleshores ençà solament hi ha hagut 7 anys amb govern socialista. I els govern del PP no han fet res per evitar eixa discriminació.

O siga que des del 1995 el PP ha coincidit governant Madrid i el País Valencià durant 12 anys. Una dotzena de llargs anys en què ens han picat amb missatges de prosperats, de ser el millor del Món mundial quan només era un fiasco monumental. Una etapa de la qual ja podem dir sense por a equivocar-nos que ens han deixat un poble en la ruïna econòmica, endeutat per a tota la vida, amb fama de balafiament i corrupció, cosa que mai havíem tingut, amb els nostres bancs arruïnats i venuts fora del país després.

I cal recordar ací, i com mostra dels interessos que defensen, que tots els Diputats valencians del PP en el Congrés de Diputats van votar en contra de la millora del nostre finançament en els últims pressupostos de l'Estat. Els nostres representants del PP han votat en contra dels interessos del poble que els ha triat. I damunt, els tornarem a votar.

Però para el PP valencià no passa res de res. Ara vorem al conseller Serafín Castellano (bonito apellido y apropiado, no? tirant balons fora i volent despistar amb el rotllo de si el valencià i el català són dos coses diferents, de si cal eliminar la AVL, tot per marejar el personal, i a vore si poden conservar els nostres càrrecs públics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es molt trist que als valencians estem sempre a la cua de tots i encara ens diguen que hem de fer mes sacrificis. Xe, a fer la ma el ministerio i tota espanya!