L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 25 de febrer del 2014

Escola Valenciana durà el govern valencià de Fabra als tribunals per intentar impedir el tancament d'escoles el curs vinent.


Escola Valenciana presentarà un recurs contenciós-administratiu al TSJ valencià per a demanar l'anul·lació de la resolució de l'arranjament escolar aprovat per al curs 2014-2015 que preveu tancar sis escoles i suprimir entre 72 i 155 unitats educatives en valencià. 

El president de l'entitat, Vicent Moreno, ho ha anunciat en la presentació de la campanya de matriculació 2014-2015. El principal argument per dur endavant aquest procés judicial és que l'arranjament escolar no ha tingut en compte el criteri lingüístic a l'hora de suprimir unitats.

Escola Valenciana ha explicat que aquesta circumstància ha fet que diversos municipis es queden sense oferta d'ensenyament en valencià i no es garanteix el dret bàsic dels alumnes a rebre l'ensenyament en la llengua pròpia. 

L'entitat ha informat que l'oficina de Drets Lingüístics valora també dues accions jurídiques més, la possibilitat de fer una petició de suspensió cautelar de l'arranjament escolar i el recomanar a les escoles afectades l'inici de recursos de reposició a la Conselleria d'Educació.

Cal recordar que entre les escoles afectades es troba el CEIP Alfàndec de Tavernes i el CEIP Valldigna de Simat.
-