L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de febrer del 2014

Ganes de fer el ridícul que té el PP.



Són 46 les sentències fermes emeses pel TC i TS de Madrid, TSJ valencià (segons recull un document elaborat per Alfons Esteve i Gómez, Cap Tècnic del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València) que avalen la unitat de la llengua i equiparen els termes "valencià" i "català" per referir-se a la mateixa llengua.

 Aquestes 46 sentències les han guanyades entitats com ACPV, STEPV, diverses universitats i fins i tot alguns particulars. Per tant no fa falta cap posicionament ni cap informe jurídic, com li demana el PP al Consell Jurídic Consultiu valencià,  perquè hi ha prou jurisprudència, fins i tot als màxims nivells, que diuen que valencià i català son denominacions d’una mateixa llengua tal com proclama la lingüística i el sentit comú.

I això li ho diu al Consell Jurídic Consultiu l’advocat i ciutadà Moisès Vizcaíno en un escrit, després de conéixer-se la petició del president de la Generalitat i de la consellera d’Educació d’un informe jurídic urgent a aquesta entitat.

El PP obre de nou la falsa polèmica sobre la definició que del terme valencià fa el nou diccionari de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. El diccionari simplement diu el que diuen totes les càtedres de filologia universitària: que amb els noms valencià o català, usat segons els territoris, es denomina la llengua que es parla al País Valencià, les Illes, la Franja de Ponent, Andorra, l’Alguer i una ampla zona del sud de França.

Moisés Vizcaino ha afirmat que la consellera Català el que ha de fer “és preocupar-se perquè cap xiquet o xiqueta del País Valencià estudie en barracons i preocupar-se també de no continuar suprimint línies i unitats en valencià”.

Nosaltres venim a coincidir amb el que també ha expressat aquest advocat: els polítics estan per a solucionar problemes i no per a crear-los. Tot aquest enrenou es només una cortina de fum per voler tapar la corrupció, el balafiament i la mala gestió del PP, de la qual cada dia la premsa ens en dóna més detalls i mes casos.

¿I no seria més fàcil que l'empraren, que la usaren, que en potenciaren l'ús cosa que no fa el PP ni a nivell institucional ni a nivell particular dels seus dirigents?