L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 8 de setembre del 2010

Última hora dels incendis


ULTIMA HORA (Resum). AGENCIA EFE 11'30

Ha estat detesa una persona com a presumpte autor dels incendis de la Vall d'Albaida. El subdelegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Luis Felipe Martínez, ha informat que "el detingut és un veí de Ontinyent, és treballador de l'empresa Tragsa i ara està de baixa".
El subdelegat ha explicat que el detingut es troba a la comissaria de la Policia Nacional d'Ontinyent , on "li estan prenent declaració i encara no ha passat a disposició judicial perquè hi ha un marge de 72 hores".

Els quatre incendis estan estacionats
Els quatre incendis que han arrasat més de 2.500 hectàrees en sis municipis de València i un d'Alacant i que han obligat a desallotjar més d'un miler de persones, es troben "estacionats" segons fonts del Centre de Coordinació d'Emergències.
A l'alba s'han incorporat a les tasques d'extinció els mitjans aeris que ahir van arribar a ser 31 amb unitats arribades d'altres comunitats com Madrid , Catalunya , Castilla-La Manxa o Múrcia.
Els dos incendis declarats la mateixa nit de dilluns segons les autoritats han estat intencionats. Son el de la localitat de Simat i a la de Alfafara , a Alacant.
Durant tota la nit han treballat en les tasques d'extinció 35 brigades d'emergències , a més de personal de bombers , de la Unitat Militar d' Emergències ( UME ) , Policia Local , voluntaris i Protecció Civil , va informar el CCE.
Fonts de la Direcció General de Trànsit han confirmat que a causa dels incendis es mantenen tallades les carreteres comarcals CV -600 entre Barxeta i Simat de la Valldigna, la CV - 655 que uneix Ontinyent i Fontanars i la CV -81 entre Ontinyent i Bocairent.
El foc que " preocupa " ara als mitjans d'extinció és el que es va declarar a última hora d'ahir a la nit a la zona de Rafelguaraf i Barxeta, a prop de Simat de la Valldigna, una zona a la qual ha acudit aquest matí el president de la Generalitat , Francisco Camps, per conèixer in situ detalls de la situació.

14.00 hores. El Mundo
Estabilitzats els incendis de Alfafara i Ontinyent, els esforços se centren ara en el foc que es va iniciar a les 17:57 hores de dimarts a la localitat de Barxeta, fins on s'ha traslladat el vehicle de lloc de comandament avançat de la Generalitat.
En concret, set brigades d'emergència de la Generalitat, una autobomba una cuba, 12 mitjans aeris -cinc helicòpters , entre ells un d'Aragó amb brigada helitransportada , i nou avions - nou dotacions de bombers i 113 efectius de la Unitat Militar continuen treballant en les tasques d'extinció d'aquest incendi.
Serafin Castellano va explicar que el treball dels efectius ha permès que no s'ajunten els fronts de l'incendi de Barxeta amb el de la localitat veïna de Simat de la Valldigna, també actiu i en el qual treballen sis mitjans aeris -quatre helicòpters , dos d'ells de Catalunya , i dos avions -, 14 brigades de la Generalitat , tres autobombes , tres vehicles dels Bombers Municipals de València i quatre dotacions de bombers del Consorci.
Tanmateix, el principal temor de les autoritats i els veïns de Simat és que el foc de Barxeta connecti per darrere de la muntanya del toro amb el front actiu a la localitat de la Safor , el que podria acostar de nou les flames a Simat .
Les zones més afectades a la localitat de la Valldigna són les de Malet i la Font del Gos , on s'ha hagut de protegir del foc diversos xalets i motors de reg. En total, són més de 200 les hectàrees que han cremat a Simat.
El regidor de Medi Ambient de Simat de la Valldigna, Joan Serra , ha realitzat aquest dimecres una valoració crítica de la prevenció en matèria d'incendis i va llançar un missatge clar : "La protecció del territori i el paisatge només la poden dur a terme les administracions autonòmiques i centrals " .
El regidor de Simat va apostar per la prevenció en lloc de la cura i va lamentar que el seu municipi no hagi rebut aquest any la subvenció del Ministeri de Medi Ambient que ha acabat asumint l'Ajuntament.
18.00 HORES Europa Press
El conseller de Governació, Serafín Castellano , ha anunciat que l'incendi de Simat de la Valldigna ja es troba " estabilitzat "mentre que l'evolució de l'incendi de Barxeta , on treballen un total de 22 mitjans aeris , és " favorable " .
Castellano ha assegurat que en aquests moments tots els esforços se centren en " frenar "l' avanç del front nord de l'incendi de Barxeta per evitar que travesse la CV -500 , que uneix aquesta localitat amb la de Simat i aturar el seu avanç cap a Benifairó de la Valldigna.
En concret , el conseller de Governació ha assegurat que l'estratègia ara se centra en aturar l'incendi iniciat el dimarts a la tarda a Barxeta , de manera que ja s'han desplaçat diferents efectius que treballaven en el focus de Ontinyent, també estabilitzat i en el que des de primera hora d'aquest matí no queden flames.
Així , Castellano ha detallat que , en el cas de l'incendi de Barxeta , a primera hora d'aquest matí estaven actuant 12 medis aeris mentre que aquest migdia eren 22. De la mateixa manera , s'han desplaçat des del incendi de Ontinyent fins al de Barxeta efectius de la Unitat Militar d' Emergències ( UME ) , Bombers i de les Brigades d'Emergència de la Generalitat.
En aquest sentit, ha explicat que precisament el vent de ponent , amb cops forts en les hores centrals del dia, està condicionant les estratègies d'extinció, i per aquest motiu , s'han mobilitzat 08:00 brigades helitransportada per anar segellant el perímetre a mesura que van actuant els mitjans aeris.

AVALUACIÓ DE DANYS
Un equip d'Enginyers de muntanyes i tècnics forestals de la Conselleria de Medi Ambient , Aigua , Urbanisme i Habitatge s'ha desplaçat , des de primera hora del matí , als diferents focus dels incendis encara actius per avaluar el dany que estan ocasionant i estudiar les mesures de xoc que s'adoptaran una vegada extingits .

El vicepresident tercer del Consell i conseller de Medi Ambient , Juan Cotino , ha anunciat que demà se celebrarà una reunió a la seu del seu departament per tal d'analitzar les dades recollides pels tècnics i determinar les accions concretes que es duran a terme en la zona per conservar els sòls afectats. Aquestes mesures seran propostes al Ple del Consell del proper divendres per a la seva aprovació.
Cotino ha explicat que les mesures a adoptar dependran del tipus de sòl afectat , és a dir de si es tracta d'arbrat o matoll , del grau de pendent del sòl, així com de la capacitat de regeneració de les espècies existents a la zona.
Entre altres mesures , tal com estableix el protocol d'actuació en aquests casos, es procedirà a la retirada dels arbres cremats per evitar l'atac de plagues i millorar l'aspecte paisatgístic de la zona, així com a l'execució d'altres accions que evitin l'erosió del sòl, molt vulnerable a les pluges torrencials que caracteritzen la tardor mediterrani.

-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La imprudència que cremà 1900Ha fa uns anys, quina sanció tingué??? mirant per:

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/municipios/Safor/piden/plan/especial/reforestacion/elpepiespval/20060315elpval_9/Tes?print=1

http://foros.elmundovino.com/elmundo/2006/03/14/sociedad/1142300663.html

http://www.lasprovincias.es/prensa/20061015/ediciones/cartas-amor-ardientes-monduver_20061015.html

Pel que veig, llibertat provisional i presentar-se cada 15 dies??? Em sona que hi hagué alguna cosa mes... COTORRA, podries informar-nos???

Si qui han agafat es culpable, jo el faria provar un poc de la seua medicina!!!!!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho lamentem. Les noticies de l'enllaç són del 2006 i nosaltres parlavem de la resolució final del jutge, que va fallar anys després i es va publicar en premsa. Sincerament no recordem la decisió final del jutge i no ho hem trobat a la xarxa.

Anònim ha dit...

14:00h
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/09/08/valencia/1283946240.html

Anònim ha dit...

I EL CAMIO DE PROTECCIO CIVIL QUE AL FI I AL CAP ES EL UNIC QUE HIHA CONTRAINCENDIS EN TOTA LA VALLDIGNA PARAT A LA REDONA EN CA TORMOS PER FALTA DE REPARAR . I AIXI FA TRES MESOS . SERA PER FALTA DE PRESUPOST? O TAL VEGADA PER DESINTERES DEL AJUNTAMENT PER ARREGLARLO?