L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.520
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 8.663

dimecres, 15 de setembre de 2010

Morera visita Simat i demana la compareixença de Juan Cotino en les Corts Valencianes perquè explique la poltica de prevenció i vigilància forestal


El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat el terme de Simat en companyia de l'alcaldessa, Agus Brines (BLOC) i ha comprovat els efectes dels incendis forestals de la setmana passada en els paratges naturals del municipi.

Respecte a la prevenció, Morera ha denunciat que en els darrers any, “la Conselleria de Medi Ambient ha reduït de forma dràstica els diners destinats a eixa vigilància forestal, tant per part de professionals com la que fa el voluntariat mediambiental i eixa desprotecció dels nostres paratges naturals s’ha traduït en els incendis que afectaren la Valldigna, la Ribera, la Costera i la Vall d’Albaida. Per això, hem demanat una compareixença del conseller responsable, Juan Cotino, perquè explique el per què d’eixes reduccions i on han anat a parar eixos diners que deurien de ser per a la prevenció i vigilància”.
Morera ha reivindicat a Simat que les mesures que s'han de prendre en els termes afectats pels incendis, "passen per la creació d'escoles taller per a la reforestació de forma manual i que s’empren espècies autòctones, no com han fet fins ara que sols planten dos varietats de pins".

L'alcaldessa de Simat, Agus Brines, també ha reivindicat un augment de les ajudes als municipis de pocs habitants i molt de terme, com és el cas d'esta localitat de la Valldigna, així com també una inversió adequada en brigades de vigilància forestal. La màxima responsable de l’ajuntament de Simat ha agraït l’interés del secretari general del seu partit, qui s’ha oferit a dur a les Corts totes les iniciatives que el consistori considere adients.

Morera ha recordat que este desastre natural que afectà a Simat, Barxeta, Carcaixent i la Vall d'Albaida, "es podia haver evitat amb més prevenció i amb més recursos, però com s'ha sabut, en els darrers anys la Generalitat ha reduït els fons per a la vigilància forestal i ara, recentment, el Consell de Camps va modificar crèdits per aportar 2,5 milions d'euros per pagar la visita del Papa a València i eixos diners eren per als consorcis de bombers de les tres províncies, uns consorcis que estan ofegats econòmicament i que necessiten recursos humans i materials".

Remés pel Bloc-Compromís

-