L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.520
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 8.663

dimarts, 28 de setembre de 2010

TEMA D'ACTUALITAT: Debat a les Corts sobre l'Estat de la Comunitat. Camps promet una borratxera de milions i parla d’una Comunitat de ciència-ficció

Si un extraterrestre haguera acudit ahir a les Corts Valencianes a presenciar la intervenció del president de la Generalitat, Francisco Camps, en el debat de Política General, pensaria que la valenciana és una espècie de locomotora econòmica d’Europa quasi semblant a l’Alemanya de la reunificació. Un panorama idíl·lic, centenars de milers de milions d’euros en inversions (fins a 70.432 milions) i en grans projectes i el lideratge en tots els sectors va ser el que va “vendre” Camps en la tribuna d’oradors.
Però, res més lluny de la realitat. Un de cada quatre valencians en edat de treballar està en l’atur, molt per sobre de la mitjana espanyola; el deute de la Generalitat és el més elevat en relació al PIB; la demora en el pagaments als concessionaris d’obra pública superen els 200 dies i el nivell de fracàs escolar supera el 40%, també molt per damunt de la mitjana estatal.
D’esta manera i apel·lant a les senyes d’identitat i als atacs constants al Govern de Zapatero i als catalans, els enemics, Camps va plantejar un discurs sense cap autocrítica, autocomplaent i en el qual en moltes ocasions es rallava la mentida pura i dura.

LES GRANS MENTIDES DE CAMPS
Camps va assegurar que entre inversions actuals i futures, el seu Govern havia compromés fins a 70.432 milions d’euros. Una xifra impossible de contrastar i que representa més de quatre voltes el pressupost de la Generalitat.
També va assegurar que en 2009 van visitar la Comunitat 23 milions de turistes, una xifra, com a mínim inflada si ens atenem que a Espanya van arribar 52 milions durant l’any passat i estem molt per darrere de Canàries, Andalusia, Catalunya, Balears i Madrid en recepció de visitants.
Una altra xifra que va fer xiular els oïts va ser la repercussió dels Grans Esdeveniments. Segons els president de la Generalitat, a qui se li suposa cert rigor, la Copa de l’Amèrica, la Fórmula 1 i els altres grans espectacles pagats amb diners públics, han atret 66 milions de visitants. És a dir, 14 milions de visitants més que visiten tot Espanya cada any, només per veure les carreres i regates que es celebren des de 2007.
També va parlar de la investigació i el desenvolupament (I+D+i), que des que ell és president ha arribat als 1.200 milions d’euros, vora 200.000 milions de pessetes. Una xifra com a mínim qüestionable, si ens atenem al fet que la inversió en I+D+i representa l’1,2% del pressupost, mentre que la mitjana estatal és de l’1,9%, també a la cua europea.
Per a finalitzar, i amb un Generalitat en fallida tècnica pel deute, Camps encara es va permetre el luxe de prometre fins a 2014, 2.400 milions per a infraestructures hídriques, 2.000 per a obra pública, 7.000 per a les universitats, 1.100 per a la indústria, i tot això sense “pujar els impostos”. Un anunci que amb un deute de més de 15.000 milions d'euros serà impossible d’acomplir. Tant li fa, la pluja de milions eixirà a la majoria de mitjans de comunicació.


PSOE
El portaveu del PSOE a Les Corts va recriminar al president de la Generalitat que acudisca al Debat de Política General amb la "fanfàrria de sempre" i sense "propostes noves" en un moment "dramàtic" per a la Comunitat, on en matèria d'ocupació "va tot molt pitjor que a la resta d'Espanya", ja que el nombre d'aturats supera quasi quatre punts la mitjana espanyola.
A més, en relació amb el PIB, el territori valencià es troba més de 3.000 euros per davall de la mitjana, va assenyalar Luna, qui va afegir que no hi ha ningú ara mateix en la Comunitat "a qui no li deguen diners". Va qualificar de "sarcasme" que el cap del Consell parle d'"un pla d'agilitació de pagaments" i va adduir que la política de Camps "ha estat la de la generació de deute" i dels "grans fracassos". En este sentit, va acusar els popularistes de "mentir fins al final" en relació amb Terra Mítica, el "vaixell insígnia" d'esta política, i va assenyalar que amb l'Àgora "no saben què fer" tot i haver gastat fins ara 90 milions d'euros en esta infraestructura.
També va censurar els populars per "mentir" en matèria de finançament, perquè si ha estat "deficient" per a la Comunitat és per "responsabilitat exclusiva" del PP, ja que el sistema es va aprovar amb el PP en el govern.

COMPROMIS
El portaveu de Compromís, Enric Morera, va començar dient que “Vosté és el pitjor president de la història moderna del País Valencià. Els valencians som humiliats i maltractats i vosté és un problema per l’ús fraudulent que fa de la democracia. Cal mes política i menys propaganda. La política sense ética es irreal, un teatre”.
El portavoz de Compromís va criticar l’impuls de l’urbanisme depredador, la falta de transparència del Consell o la política de fasts i grans events “una exhibicio obscena d’una opulència hortera, amb dret d’admissió per a militants del PP”.
Morera va oferir tres propostes per recuperar “la dignitat del poble valencià”: reclamació de 3.400 milions d’euros del deute històric de l’Estat, un nou Estatut equiparable al català o andalús i que es pronunciara clarament contra el femer nuclear de Zarra, qüestió aquesta a la que Camps mai no va dir res.
Després va presentar a Camps una desena na de propostes per a crear 20.000 llocs de treball “ràpids”, 5.000 places de policia autonòmica, una gestió forestal sostenible, augmentar el número de professors, crear un segell de qualitat dels productes valencians i impulsar el Corredor Mediterrani.

EU
La portaveu d’EUPV, Marga Sanz, es va mostrar indignada amb “la retòrica frívola i falsària” del president del Consell al seu discurs de Política General. La diputada va estimar “vergonyós” que Camps “haja fet un ús falsejat” de les dades de l’atur i la precarietat social —en clau d’errors aliens— “per tal d’amagar-hi la seua responsabilitat en destrucció de teixit productiu i drets socials i laborals dels valencians. Este discurs ha estat el pitjor des dels temps del frívol victimisme regionalista”, va afegir.

- Redactat sobre la premsa d'avui


Remés pel Bloc el següent enllaç sobre el debat:

http://www.bloc.ws/web/actualitat/1836-discurs-denric-morera-en-el-debat-de-politica-general-de-les-corts.html


-