L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 25 de setembre del 2010

Remei casolà contra el porc senglar


El que veiu a les fotografias és un dels centenars d'horts que hi ha a tota la Valldigna. No, no li han passat el "rotovator" ni cosa semblant: són els efectes dels porcs senglars que abaixan de les nostres muntanyes. I com que no tenim Obelix....
Bé, ens conten que hi ha un remei casolà per evitar les escarbades dels animalets. Només caldria posar penjades dels arbres peces de roba bruta i, sobre tot, que hagen estat empapades de suor.
Així que, amics i amigues, una horeta d'esport amb roba vella i que no s'use i... ¡a penjar-la als horts!
Va, ja aneu: no, no cal que es rigueu. Si ho pensem bé, la cosa té la seua lògica: són animals que fugen de la presència humana i, com que tenen un molt bon olfacte, oloren la roba i es pensen que hi ha gent a l'hort.
No hem fet la prova i no sabem el resultat. Ens diuen que funciona. Si algú de vosaltres ho posa en pràctica ja ens contarà l'experiència. I no cobrem "royaltis" pel remei.

-

2 comentaris:

filòsof ha dit...

Si pixes cada dia tampoc acudeixen. Però ha de ser tots els dies.
El millor es fer una cordeta rodejant l'hort a una alçada de treanta centimetres, com es de nit quan ho toquen ja no continuen la trajectoria. Es aconsellable quan es un lloc de pas quotidià.

Rabosa ha dit...

També es pot demanar cabell en qualsevol perruqueria i escampar-lo per l'hort