L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 de setembre del 2010

INFORME: El govern vol posar un femer nuclear a Zarra


Si no en tenim prou els valencians amb la central nuclear de Cofrents, ara el Govern Zapatero i sense que el PP de Valencia haja mogut un dit en contra ha anunciat la localitat valenciana de Zarra com idonioa per instal lar el magatzem temporal centralitzat ( MTC ) de residus nuclears.
Això ha aixecat les protestes dels veïns i després d'una nombrosa assemblea es va decidir reprendre les mobilitzacions contra la instal.lació d'un cementiri nuclear a Zarra i ahir tenia lloc una caravana de gairebé 70 vehicles a l'autovia A -31 (València- Madrid) entre Almansa i Bonete per protestar i va provocar retencions de fins a 12 quilòmetres. Els vehicles circulaven a escassa velocitat amb pancartes com " Canviem F -1 per cementiri nuclear " i " Cementiri nuclear NO ". La plataforma ciutadana anuncia actes de protesta durant tota la setmana.

El Govern va anunciar divendres que seria Zarra la localitat que acollirà el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC). Això ha donat oportunitat al PP valencià per a atacar-los però han quedat en evidencia donat que en els 4 anys que el debat està el carrer, mai havien mantés una actitud bel·ligerant com en altres temes, cas dels “chiringuitos” o els transvasaments d’aigua.
El conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, va esclatar divendres en un virulència inusitada contra la decisió, després rectificada, d’instal·lar un cementeri nuclear a Zarra. Inclús ahir va parlar “de perill per als valencians”. També el portaveu del PP a Les Corts, Rafael Blasco, va anunciar mesures i lluites a un fet ara aplaçat pel Ministeri d’Indústria.
No obstant, cal dir que el PP va donar suport a una iniciativa del diputat ecologista Carles Arnal, actualmente del grup Compromís. La proposició no de llei (PNL) de rebuig al MTC, i a la qual es van abstindre els socialistes, no va ser transmesa al Ministeri d’Indústria.

Precisament esta falta d’informació de la postura ha estat fonamental perquè Zarra encapçale els informes tècnics. Com deia l’informe, “a la Comunitat Valenciana no hi ha cap pronunciament negatiu del Parlament autonòmic”.

Per a Morera, de Compromís, han de ser Blasco (PP) i Luna (PSOE) els que han d’explicar públicament perquè no s’oposaren al cementeri nuclear, cosa que si va fer Compromís”.

Fent història cal recordar que el síndic de Compromís, Enric Morera, va proposar a tots els síndics que s’aprovara una Proposició No de Llei d’urgència al ple següent, amb els punts que reivindicava la plataforma en un escrit que havia tingut entrada a les Corts.

La iniciativa de Morera va estar rebutjada tant per PP com per PSOE, “els dos partits que ara ixen a criticar que s’ubique el femer nuclear a Zarra després de no haver fet res per evitar-ho”.

Morera ha demanat als síndics de PP i PSOE en les Corts, Rafael Blasco i Angel Luna respectivament, que donen explicacions públiques de per què no acceptaren tramitar la proposta de Compromís “i que donen la cara i diguen la veritat, ja està bé de mentides, d’intoxicar i de marejar a les valencianes i els valencians”.

El parlamentari valencianista ha recordat que és Compromís qui ha estat sempre donant suport a la plataforma “perquè PP i PSOE ni s’interessaren pel tema. Crida molt l’atenció que després de saber la decisió del govern isquen com els grans defensors del territori quan no han posat gens d’interés i és perquè els dona absolutament igual si ens posen al nostre país un cementeri nuclear o del que siga”.

- Resum de la premsa d'avui i comunicat de Compromís
-

2 comentaris:

Valldignenc ha dit...

Hace unos 3 años tuve la ocasión de asistir a una conferencia con Don Lorenzo Francia Gonzalez, coordinador de tecnología de la dirección de energía nuclear de UNESA.
Este señor planteaba el problema que estamos viviendo actualmente. Les adjunto un documento donde se describen dichas intenciones por si aporta más luz al asunto.
Debemos realizar todos los esfuerzos necesarios para que no se ubique en España un cementerio nuclear.
ESPAÑA YA DIJO NO EN SU DÍA.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'hem pujat l'arxiu a un servidor.
Podeu descarregar-lo mitjançant el segünt enllaç


http://rapidshare.com/files/420356591/Residuos_Radiactivos.pdf