L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 8 de setembre del 2010

El terme de Simat continua cremat amb perill ara d'unir-se aquest incendi amb el declarat a Barxeta


El foc continua cremant les muntanyes de Simat, on ha afectat segons les dades provisionals més de 200 hectàrees. Després d'una nit on el vent de ponent ha estat el protagonista bufant contínuament i amb ratxes ben fortes, ha pres protagonista el foc que es va declarar ahir a últimes hores de la vesprada a Barxeta.
Eixe nou focus de foc a Barxeta, escampat pel vent, afecta actualment al terme de Carcaixent i avançava cap el terme de Simat, amb la qual cosa era possible una trobada dels dos focus. Caldrà estar pendent de l'evolució climatològica, encara que les previsions indiquen que al llarg del matí el vent disminuirà i fins i tot podien bufar les primers brises a la vesprada.
Aquest matí, amb la llum del sol, han arribat els mitjans aeris per reforçar les brigades que han treballat tota la nit. Ens diuen que el foc presenta una gran virulència en afectar algunes zones arbrades en els termes veïns de la Valldigna, encara que no s'espera arribe a afectar el terme de Benifairó. Com a conseqüència, tenim el gran núvol de fum, quasi com si fos l'explosió d'un volcà, que afecte l'est de la Valldigna com podeu vore a la fotografia.
I ara a esperar a conéixer la versió oficial de l'ajuntament de Simat, que pensem serà difícil que es dóne al llarg del día perquè encara hi queda molt a fer. Serà aquesta versió al que ens confirme la veracitat dels comentaris que ens han arribat, més ben crítics, sobre com s'ha dut la gestió dels treballs d'extinció a Simat, i més en referència a ahir dimarts a migdia.
Sembla ser que l'ajuntament va reclamar més mitjans perquè l'incendi anava camí d'extinció a migdia afavorit per la falta de vent, però els comentaris diuen que no arribaren i , fins i tot, alguns efectius foren traslladat a les zones de la Vall d'Albaida. A la vesprada, girava vent de ponent i hi havia un reafivament general del foc sobre el Toro de Simat.


Sobre l'incendi declarat ahir per la nit al molí de Giner de Benifairó cal dir que sobre les dotze de la nit va ser controlat i extingit. La dotació de bombers va treballar per apagar les flames de l'hort abandonat i unes zones de canyars, que foren finalment els afectats. Una porta del molí, actualment en ruïnes, va calar foc però per va ser apagada pels bombers.

-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es lamentable la mancança de mitjans, així com de policia i guardia civil. Anit, sols a partir de les 23h, arribaren 2 cotxes de policia a la carretera entre Rafelguaraf i Barxeta, quan les flames ja cremaven alguna caseta d’aperos i el foc es trobava a menys de 100m del camí, on es trobaven els equips de Cuatro / CNN+ fent algunes gravacions.
En quan al malnascut/malnascuts que hajen provocat aquests incendis, no hi ha paraules per descriure la destrossa ambiental ocasionada, espere que tot el pes de la justicia recaiga sobre aquests!!!

socarrel ha dit...

Algú ha dit a aquest bloc que el piròman s´ho ha passat molt bé i que s´ha divertit molt....No m´estranya!
Quan fa uns anys,aquell xicot aquell de Benifairó va calar foc al Montdúver es van cremar milers d´hectàrees...i quin va ser el càstic???? Que jo sàpia, ningún.
Se´ns fa la boca gran lamentant-nos quan la muntanya crema, però ningú no reclama penes quan hi ha veins pel mig.
En definitiva, és com pagar-li les copes a un borratxo....però amb la trista consequència que ningú dels nostres fill i nets tornarà a vore vi al celler durant generacions.
Qui la fa, que la pague.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Socarrel, si no recodem malament i si és així rectifiqueu-nos, el cas del xicot de Benifairó més que una cosa intencionada va ser una imprudència en cremar unes cartes al contenidor de les Foies. No és el mateix cas d'aquells que cremen les muntanyes de manera voluntària i per fer mal.
Això, com pot pensar, no lleva que a cadascú la llei li pose el càstic corresponent. En el cas del jove de Benifairó la justícia va actuar i li va posar la pena i multa corresponent.

socarrel ha dit...

Em sembla perfecte...però les imprudències es paguen. I s´han de pagar conforme al mal que produeixen. Per favor, m´agradaria saber quin va ser el càstic que se li imposà. Crec que donada l´avinentesa dels focs que patim, estaria bém saber quines són les penes aplicades per aquest delicte.per favor, feunos-ho saber. Gràcies

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com hem dit en altre lloc no recordem quina va ser la sanció final del jutge en fallar uns anys després.
Es va publicar en premsa pero no ho hem trobat a la xarxa.
Ho lamentem.
I no estem justificant ningú. Simplement deiem que va ser una imprudència, que efectivament, s'ha de pagar com bé dius.