L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 23 de setembre del 2010

ARTICLE D'OPINIO: Per què vaig a la vaga

El primer de tot dir que és una vaga política i tant. Una vaga política contra el canvi de política que ha fet el govern socialista en el poder. Però això no significa que no haja vist avanços significatius en les polítiques del president Zapatero, p.ex. el tema d'igualtat de gènere. S'ha donat un pas important que serà record, i mai ja podrà ser el mateix. Ha tret unes ministres que han actuat de valent bé, a pesar de la dreta masclista que sempre està esperant una clavada de pota d'una dona. I també en la llei de la dependència. És una de les lleis que quedaran a la història del nostre estat. Una llei avançada i que em recordava Suècia.
Doncs, ¿perquè vaig a fer-li una vaga al govern socialista de Zapatero, en companyia d'autèntics socialistes que si no tenen càrrecs, o bé pesebres, també la faran?. ¿O es que Guerra no farà la vaga de la UGT?
Vaig a fer la vaga general perquè crec en la democràcia i l'estat de dret sindical que tant ens ha costat d'instaurar, i encara ara estan eixint gent en contra de les postures sindicals. Aquests que després amb el seu egoisme són els primers en demanar la seua ajuda.
Per tant, esta clar, vaig a la vaga perquè estic en un sindicat de classe. Tot i haver estat autònom no mai he deixat de pagar al meu sindicat. Vaig a la vaga perquè el meu sindicat la convoca i això es prou per a mi. Estem en una societat que genera liders i, clar, si ens toquen la butxaca ja no estem per fer-los cas. Per a parar la mà del que consegueixen sí.
Però realment la faig perquè estic dolgut amb el president Zapatero pel canvi de política social que li han inspirat des de fora de l'estat. Eixes persones que ell admira, eixos estadistes que "o tinc jo la raó o et quedes a soles".
Es a dir, mana el món de les finances. ¿O a qui representa el president dels Estats Units,- content jo amb Obama, eh!-, i la presidenta Merkel, al llegir-li la cartilla al nostre president Zapatero en nom dels mercats?. Estic en contra de que no haja escoltat a Solbes, eixe funcionari exemplar, que ja li feia recomancions que no ell tenia gens en compte.
Vaig la vaga per no haver dimitit Zapatero. Tan integre en els seus principis, però em va recordar els germans Marxs quan deien allò "jo tinc uns principis però si no li agraden en tinc uns altres". Senyor Zapatero si vosté haguera dimitit no es faria aquesta vaga, no ens llevarien diners per no anar a treballar i tindriem actualment un lider per a tota Europa.
Mentrestant val l'exemple de Magaritte Youcennar, quan diu que mitja volta es igual fer-la per la dreta que per l'esquerra, van a parar al mateix lloc. El tema és: en democracia qui mana que es pegue la mitja volta?. Esta clar: els no elegits democràticament, els mercats financers. Per tant, vostés els socialistes han deixat que resolga, o no, la crisi el sr Funcas, de les Caixes d'Estalvi, i el senyor que havia de controlar el desgavell que es va donar a l'Estat: el sr. Fernandez Ordoñez, director del Banc d'Espanya.
I eixa es la realitat, ja que vosté no tenia equip, no tenia programa, ni tenia ganes de posar-se a encapçalar el progressisme.
Avui dia 23 de setembre m'acaba d'arribar una multa de 370 euros, i el dia 29 de setembre la meu familia en perdrà mes de dos-cents per la vaga. Però pels drets sindicals, pels avanços socials, contra la por que ens fan en les pensions faré la vaga el dia 29 de Setembre del 2010.

Jaume Talens

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'admeten comentaris als articles d'opinió.