L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 18 de setembre del 2010

Aigua, disfresses i tot arriba a la fi.


La nit de les disfresses és la nit d'alegria a les festes de Tavernes. La veritat és que tot no pot eixir bé i com ja va dir Felip II no es poden enviar naus a lluitar contra l’oratge, contra la natura. I una vegada més la pluja no va respectar les postres de la gent que sopava a la plaça de l'Ajuntament. Més que mai. Que ho pregunten als restauradors de la zona.
Hi havia una altra novetat que era el canvi de la superpresent Orquestra Ciutat d'Alacant per Las Vegas que agradava només de vore’ls assajar mentre esperaven a sopar. Però no es va poder vore res més en directe actuant, excepció de les animadores brasileres de la Batucada que posaren la plaça en alt més pels cossos que per la qualitat artística i ací va començar a ploure. La pluja al meu País, com diu Raimon, no sap ploure.
Les comparses de disfresses passaren a la carrera i no poguérem vore-les massa temps, però ja hi apreciarem com algunes (Pokemon, la piscina, els caçafantasmes...) oferien disfresses que eren producte de moltes hores de treball personal. La gent es va refugiar als bars i a l'ajuntament i quasi no hi cabien de tant de personal com hi havia.
Es va anunciar que a la Carpa es notificarien els premis i ací comença el que no tinguem les festes en pau. El primer premi se l’enduia Avatar, maquillatge verd-blau sòlament, front a els mesos de feina d’ altres comparces, algunes d'elles amb coreografia. Alguna gent començà amb "tongo, tongo", i el “manos arriba esto es un atraco”. Les joves afectades van fer dir a l’excel·lent cantant local Dani que no tenien res a vore amb els premis, però com un reguerol de pòlvora es sentia dir que la filla de l'alcalde participava en la comparsa guanyadora, que se’n durà els 1000 euros del primer premi.
I mentrestant la Carpa estava de gom a gom, mai tan plena. Per cert vaja actuació del cantant amb un tema de Mickel Jakson. Tota la gent mirant i no ballava ningú.
Al final allò ens va recordar que a pluja de festes, guanys... dels de sempre. I la nostra Cotorra, de vegades tan borda, s’esplaiva recordant-nos que el jurat no va tindre en compte que els Avatars medien sis vegades l'alçada de les persones, per tant en no complir aquesta premisa no s’havia d’haver donat eixe veredicte. ¡Que sabrà aqueixa Cotorra de festes i de jurats!
I és que semblava com si hagués passat allò de “con la Iglesia hemos topado” però qui pot saber més que ningú de les “topades” amb l’església és el mossén de Sant Pere, En Josep, a qui volen fer palesa la nostra estima, consideració i gratitud pel que ha fet per Tavernes, pel patrimoni de Tavernes, pels malalts de Tavernes i per la dignificació de la nostra estimada llengua.
I res amics i amigues. Les festes acaben. Caldrà valorar-les com l'any passat, i ho farem ací amb la participació de tots. Passeu un bon any i fins les festes vinents.
-

39 comentaris:

Anònim ha dit...

el disfraç d'avatar el faig jo en dos vesprades. és injust.

Anònim ha dit...

El disfraç d´avatar está molt treballat i aixo es sap només si ho has fet tu,s´ha conseguit lo que es pretenia la imatge del avatar. I a més el jurat son les taules del poble i per lo tant l´ajuntament no te res a vore.

Anònim ha dit...

El poble majoritariament no opinava igual. Només calia estar en la carpa de la festa jove.
El jurat serien les taules pero no sabem qui suma la puntuació i si no s'han enganyat.

Anònim ha dit...

es injust el disfraç d'avatar era sols la pintura,hi havia altres comparses q es merexien el primer premit i no el segon ni el tercer,apart de que la suma es tindria que fer davant de tot el mon i no a portes tancades,pero en aquest poble sempre es vora d'aquesta manera,axina anem.

Rabosa ha dit...

Una vegada més l'aigua trunca tot el treball i la il·lusió que molta gent posa en les disfresses. Això no hauria de fer reflexionar i portar al canvi de data de les festes del poble?

Anònim ha dit...

Pense qe tot açó qe esta fent la gent es tot enveja i si la gent te enveja pues que s'arrape qe siguen mes cuidadosos a l'hora de elegir disfras!les xiqes qe anaven disfrasades d'AVATAR seu merexien!!!!
i qi tinga algo qe dir pos qe liu diga als concejals qe ells ho explicaran amablement!
no sols importa la pintura per guanyar, vos recorde!!!
el mes important es tindre gracia!
i si el disfras al feu an dos vesprades pos mira averoooo pensat xiqets!
maremeuaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
esqe an este poble no es pot guanyar res!!!!!
qe pasa qe la filla de l'Alcalde mai avera pogut guañar un 1r premi???

Anònim ha dit...

La gent parlar per parlar perq no te idea de res....el disfraç de avatar a portat temps a fer com els altres disfrasos, pintura de tres hores, vestimenta de dos vesprades, arcos i espases, carrosa amb el arbol de la vida....mes de dos semanes per a fer...lo q la gent amb la pluga i aixo no es va poder fijar en tots els minusculos detalls q les jovens avatars van voler resaltar...esteu locos o q?
com si savereu de algo!
ENVIDIA COXINA es lo q se pot vore en este poble
I PUNTOOO

Anònim ha dit...

Es injust no valorar el treball realitzat amb aquesta disfressa, únicament, perque un dels participants siga familiar del alcalde. Sols dic que si aquesta persona no haguera tingut res a veure, el treball s'hauria vist amb uns altres ulls.
Però es veu que la gent es molt envejosa i, tendeix a rebuscar fins trobar un punt, encara que siga insignificant, però suficient per a fer el mal. En aquest cas la senyora cotorra a aconseguit el que volia, enhorabona, tas lluit.
Espere que la gent siga coherent, que començe a adonar-se que no importen les persones que s'amagen baix de les disfresses, únicament cal valorar l'esforç realitzat per aquestes, i la sensació de formar part d'aquell màgic món virtual com son els avatars, perquè personalment, jo vaig tindre la sensació que havien eixit de les grans pantalles.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La senyora Cotorra s'ha limitat simplement a dir i explicar el que va passar a la Carpa quan es van fer públics els premis. I ningú ha dit que hàgem dit mentides.
Ara sempre és més fàcil matar al missatger que reconéixer els fets.
I no per molts comentaris que envies va a canviar el sentiment que va tindre la gent eixa nit a la Carpa i que va expressar en les frases que hem arreplegat.

Anònim ha dit...

jo crec que enguany no hi havia cap disfras xulissim. baix la meua opinio si que es just

Anònim ha dit...

Sincerament...la gent com SEMPRE parla sense saber. Ningú sols les campiones saben el temps invertit en la disfressa i la dificultat d'aquella. Tot aço son xafarderies perque que vol dir totes aquestes tonteries, que ningun familiar que estiga envoltat en l'ajuntament pot participar en res ja que si guanyen es "tongo". Tambè la gent que diu que ha sigut tongo es la gent que pensa que si estaguera de jurat faria el mateix...es vergonyós, es gent que no te recursos per dir perque no ha guanyat la seva disfressa i sols diuen "imbecilaes" perque saben que aixo els fa mes "guais" o mes xuletes.
Així que xiques a disfrutar-ho !

La resta poc importa ha dit...

Així, així, més comentaris sobre aquest fet de gran trascendència. Que es veja clarament què ens preocupa als vallers.

Anònim ha dit...

Jo, com persona adulta, present la nit del disfrassos no més puc dir que la reacció de algunes "xiquillades" ha segut vergonyosa. Sé que en la entrega dels premis estaven les fulles en les votacions, i qui va voler les va vore.pero es més, vaig precenciar com la familiar del alcalde era insultada per,sore tot,per una participan, que té el 2 premi (i també tenia una filla de un regidor en el seu grup), en parules que jo no soc capaz de dir . Es un concurs, i deuria ser tot festa.No es pot eixir no més a guanyar. Es participa i es pasa bé. Tot lo altre está de sobra i més encara els insultos dirigits y personalizats a una partcipant.

foraster ha dit...

Tots els comentaris estan molt bé. cadascú, des de la seua llibertat opina i diu el que pensa. Ara bé, insultar com feu alguns, sobrepassa la llibertat d'expressió i es converteix en un agravi que la Cotorra hauria de censurar. Titllar d'imbècils opinions contràries a les què u fa, denota el tipus de persona que és, i amb això em referisc a cert tipus de comentaris que insulten i desacrediten l'opinió contrària d'uns ciutadans què, pot ser amb la seua actitud reaccionària i inconformista davant els premis de les disfresses, han mostrat el seu malestar pels abusos constants que altres nivells estem patint els valencians i valencianes en mans d’uns desgovernants com els del PP.
No vaig veure les disfresses perquè ja vaig dir l'any passat que no m'enganyarien més. Si l'acte està anunciat a una hora, no pot començar-se una hora més tard. I enguany sembla ha tornat a passar i damunt passat per aigua, deslluit i moltes persones que esperaven no van poder vuere'l.
La culpa de qui siga. Coincidències, també. Si voleu evitar eixos comentaris i les posteriors polèmiques, res més senzill que fer les coses amb transparència. Que cada jurat, anònim inclòs, presente davant un coordinador/a la plantilla de puntuació i que davant de tots els interessats es recompten les puntuacions i al final, que guanye el què més vots haja obtés. Això podria ser una solució molt fàcil de fer, com moltes altres coses i que malauradament no es fan, tal com tenen costum o els agrada a les persones que ens desgovernen.
Veieu com jo he dit la meua i no he faltat al respecte ningú. I crec ho he dit ben dit i molt clar. No m'ha fet falta insultar. Sols em resta qualificar d’irresponsables els organitzadors d’esdeveniments vinguts a menys entre altres coses, per la falta d’organització, serietat i rigurositat.

foraster ha dit...

Després d'enviar el meu comentari anterior sobre el tema de les disfresses, he continuat el repàs a la Cotorra de la Vall, i he llegit el comentari de Falcó sobre la desfilada de disfresses i coincideix amb la que m'havien comentat personalment a mi.
Seguint la lectura de l'esmentat comentari, he de dir que compartisc l'opinió de canviar la data de celebració de les festes, pel bé de tots. De fet, m'han dit vallers i valleres oriunds, que no fa massa temps les festes se celebraven entre el darrer cap de setmana d'agost i el primer de setembre i inclòs el mes d'agost.
Davant això, la meua pregjnta és: ¿Per què no ho fan això? Tan difícil és?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les festes tradicionalment i fins que es va acabar l'arròs començaven el darrer dissabte de setembre. Això feia que algunes vegades se solaparen amb les de Gandia.
Fa poc més d'una dècada va hi haure uns quants anys que començaven el primer dissabte de setembre (no a finals d'agost) però després, no se sap perquè ni qui ho va decidir, van canviar al segon dissabte de setembre.Es va dir que per potenciar més la platja i la durada de la temporada estival.

Simplement com aclariment:
Sobre el que diu "foraster" dels comentaris: només n'hem publicat uns quants (els més suaus) de vora uns vint que ens han enviat defensant la disfressa Avatar. I ho hem fet perquè mai no digueren que ells no havien pogut dir la seua, i els hem publicat tal qual.
El problema dels que no hem publicat és es convertien en una retafila d'insults a les altres comparses i gent del poble, per cert, prou mal escrits en valencià.
Que no estiguen publicats no vol dir que no els conversem, que els tenim guardats.

Anònim ha dit...

en quant al tema de la data de les festes fa mes de una decada que es celebraven el primer cap de setmana de setembre,fa dihuit anys exactament el dia de la baixà va ser el 5 de setembre, heu recorde perque em vaig casar eixe dia,i fa un parell d´anys o tres van decidir camviarles per el segon cap de setmana de setembre.

Anònim ha dit...

Hola Cotorra.
Sóc la que va deixar un comentari signat per " una avatar ellemusky guanyadora".
No sé quin problema hi ha a l'hora de publicar el meu comentari ja que jo no he insultat a ningú, sols he dit, des del meu punt de vista,la meua opinió i lo mal que ens van tractar aquell dia.
Sé que ixiràn un parell de paraules que no són massa agradables, però s'ha de saber el que van dir a una de les participants.
Així que per favor, com a ciutadana de Tavernes i llibertat d'expressió que tenim TOTS, PUBLICA-ME'L.
Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu mateixa estàs confirmat perquè no es van publicar. I ho dius:

"Sé que ixiràn (en el comentari que no publicarem) un parell de paraules que no són massa agradables, però s'ha de saber el que van dir a una de les participants".

Nosaltres considerem que llibertat d'expressió no és servir-se d'aquest mitjà per insultar a ningú ni per contestar insults que ací ningú no ha fet.

Anònim ha dit...

Anem a veure: Soc una altre de les 10 avatars guanyadores del concurs, açò sen pasa de castany oscur, no es podeu imaginar el recibiment que ens van fer els nostres companys d'altres comparses quan vam anar a arrepplegar el premi, ens a tocat a nosaltres i punto, gent a vist els vots però no s'atrevix a dir que estàn be perque demostraria que el nostre disfrass era millor que altres, encara que s'ha de dir que hi havien bons disfrassos també, ningun tenia la gràcia i estava tan ben fet com el nostre. El premi ja es nostre i per molt que diga la gent no anem a tornar-lo, es més, l'any que ve anem a per ell altra vegada. La image que estàn deixant els ciutadants de Tavernes del seu poble es vergonyosa, no se com ja sabent que els vots estàn ben contant poden continuant insultant-nos pel carrer amb tanta ràbia i insults tan lletjos, nosaltres ens vam llimitar a fer un disfrass, participar, passar-ho be i ho vam conseguir, em guanyat i ja esta, l'any que ve serà un altre any.
Gracies

Una ellemusky ha dit...

tan poc currat que digueu que esta el disfras de AVATAR, jo qe sapia molts dels disfrassos presentats estaven fets per modista cosas que les joves i wapisimes guañadores eu van fer tot en les seues mans...perque sabeu una cosa? les trenes costen molt de fer..i per als que no es van donar conter..portaven tot el cap ple!!! I aixo no es fa en dos hores,no! Es fa tot un dia complet!
I tota la ilusió posada per a la ocasio nia gent qe es cruel i vol destruirla per el simple fet de qe la filla del alcade(wapa) estiga entre elles..pues be...pa la vosta informacio...no uau conseguit! el PRIMER PREMI esta en mans de qi li correspon...aixina qe XIQUES...DISFRUTEUSEU COM VOSALTRES SABEU!!! FESTAAAA!!!!!!
WAPES...I DE LO MILLORET DEL POBLE!




Senyora cotorra publica este xfa! gracies

Anònim ha dit...

Jo he parlar amb l´alacalde i esta mol indignat per la reacció que han tingut les altres comparses.Quan li cintaren el que hi havia pasar a la sala de plens al donar el premia les avatars es va quedar asombrat, no enten com gent jove del poble que tansols sol pasar-ho be pot tindre totes eixes reaccions.

Yo soc també una de les 10 avatars i em vax quedar mol sorpresa de la reaccio que va tindre la gent, poca gent mos va dona la enhora bona, ya que la majoria de la gent cada vegada que veia a alguna de avatar deia "tongo".
Però l´any que ve mos tornarem a presentar i amb mes ganes encara!!!


GRASIES A TOTS!!

Ellemusky ha dit...

No hem pareix correcte que critiquen el disfraç d´avatar per no complir amb les mesures reals dels avatars que són 6 vegades un ésser huma.. perque si ens posem així la majoria de disfreses no complixen eixe reglament, com ara els xicles clix.. per primer ni tenen cap, ni cames, ni braços... els danones activa... el mateix... y el barrufets són molt més menuts.. aixi que no utilitzen eixa escusa per criticar la disfressa i dir que no estaba ben trebellada perque és la més mala que he sentit...
Les avatars van guanyar este any ... com altres anys han guanyat altres comparses... aixi que no entenc que perque la filla del alcalde participara en eixa comparsa.. es diga que es tongo .. Que pasa que ara ningun familiar de membres que treballen a l´ajuntament podra participar en cap concurs perque si no es diu que es tongo???
Molt lamentable ...sincerament.
Espere que la gent recapacite y se´n adone de el que acusen a el jurat... perque les avatars no van tindre res a vore en els vots.. aixi que en tot cas que reclamen al jurat .. y que deixen a les 10 xiques tranquiles que elles no han fet res mal a ningu y no s´han clavat en ningu... simplemnt volien pasa-ho bé y van guanyar... l´any que ve seran altres....

Anònim ha dit...

Hola Cotorra!!!
Jo sóc una de les membres de la comparsa del 2n premi.
M´agradaria clarificar que no és gelosia el que nosaltres tenim cap a la comparsa del primer premi, és indignació, perquè una vegada més el nostre excel·lentíssim "AJUNTAMENT" fa ús del seu poder per a actuar d´una manera que no considere gens bé.
I SI! teniu raó! a la nostra comparsa hi havia la filla d´una regidora, però en aquest cas, jerarquicament parlant, l´escala de poders és de major influència.
I no cap oblidar que tot i la plutja, deixant a banda la humiltat, el nostre espectacle va ser molt millor.
No cap dubte que som les guanyadores morals.

Moltes gràcies.

P.D: l´educació per damunt de tot

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensàvem que s'havia entés el to d'ironia i no de crítica ni de burla que hi havia en la intervenció que posàvem en boca de La Cotorra "de vegades tan borda" quan diu això de "de no complir amb les mesures reals dels avatars que són 6 vegades un ésser humà.".
Era una manera de voler dir que, els que no estiguen d'acord amb el que determina un jurat, sempre buscaran motius i acabàvem "¡Que sabrà aqueixa Cotorra de festes i de jurats! com a expressió de que no erem nosaltres qui per jutjar cap decisió. Simplement informàmem.
Pensàvem que estava clar.

estaba a la plaça... ha dit...

no sols conta l'espectacle conta la originalitat d'un disfrass, i jo els vaig observar tots perque estava sopant a la plaça i de bon grat les joves es mereixien guanyar per tots els detalls que portaven.

Anònim ha dit...

mare meua i encara renegeu de la indignació? doneu gracies que eu guanyat algo perque n´hi havien que seu mereixen mes..les de les llums per ejemple!

Fer disfresses no ocupa lloc ha dit...

I si en comptes de dedicar dies i dies a fer disfresses es dedicaren a aprendre a escriure?

Anònim ha dit...

Ningu sap l temps que em pogut dedicar al disfras les avatars, sols eu sabem nosaltres i vos asegure q no va ser ni un dia ni dos, abanda nosaltres ens el vam fer no com altres que el van dur a la modista. Si no aguera partisipat la filla del alcalde en exa comparsa guanyadora segur que la gent no aguera armat ni la mitat de la polemica. Però be, tot no gira entorn a la politica ni de l´ajuntament, simplement guanya la comparsa q s´ho mereix.
Per que vuiga saber-ho, Soc la filla del alcalde!!!



GRASIES

foraster ha dit...

Veig que una de les principals causes de la polèmica és la participació, en la colla guanyadora, de la filla de l'alcalde i reconec que les components (o amics i familiars que les defenseu en els vostres comentaris) podeu enfasi en això amb tota la raó del món. Això, en alguns casos pot suposar un entrebanc i en altres, un avantatge. Al mateix temps també entenc que els /les components de les altres colles polemitzen sobre això. ¿No podrà llavors, la filla de l'alcalde o qualsevol altre familiar d'un altre càrrec polític local, participar i viure les festes com qualsevol altre ciutadà/ana? Clar que si. Però per evitar polèmiques cal ser transparents com apunte en un dels meus comentaris sobre aquest tema. Lamentablement però, els que organitzen les festes o els que les patrocinen amb els diners de tots, que no els seus, han de pesar en la seua RESPONSABILITAT. No poden ser d'eixe tipus de persones que diuen i pensen que —ara que mane jo, faig el que em ve en gana perquè, quan deixe de manar, ho faran altres—. No és la millor manera de fer les coses, crec jo.
Per acabar, vull donar-vos un consell a tots per si voleu agafar-lo. Són molts pobles els que celebren en les seues festes majors una cavalcada o ball de disfresses i són pocs els que, encara ara, donen premis a les colles, grups o comparses participants, principalment per evitar polèmiques com la que estem vivint ara.
Si voleu evitar polèmiques, millor seria no donar premis. Si voleu mantenir eixa mala costum de premiar les disfresses, doncs feu-ho, però bé, amb total TRANSPARÈNCIA.

Anònim ha dit...

sols dir que qui encara pense que ha sigut un "tongo" les votacions estan guardades i les podeu vore sempre que ho desitgeu.

ELLEMUSKY ha dit...

Pes a l´informasió del forastes, les votasions si que han sigu justes i de fet els consejals que van estar el dumenge a les 6 de la vesprada a la entrega dels premis van dir que qui no es creguera els resultats dels vots podia pujar al despax on podrien contaro per a poder creureseu, i sols van pujar dues xiques que quan van veure els vots van admetre que les avatars no avien uanyat per tongo, sino perque en totes les taules el avien votat i en 8,9 o 10. La persona que encara no seu crega que vaja al ajuntament i que demane les fulles dels vots, aixi al menys ya deixaran de parlar tant de coses que no saben. I si hi ha algu que no pot votar es el alcalde aixina que de tongo res.
Fent tanta polemica de aquesta tonteria sols esteu conseguint una cosa, que lány que ve les avatars tornem a ixir i a mes a mes amb moltisimes més ganes.

Anònim ha dit...

la qüestio es que es tindria que contar davant de tota la gent no a portes tancades comforme fan!! xq així poden canviar puntuacions...nose..apart de que exe disfraç el pot fer cualsevol,ja no xq participara la filla del alcalde si no que hi havien altres comparses que es merexien mes guanyar,pero tambe en aquest poble d'on no hi ha no s'en pot traure!!!

Anònim ha dit...

Aci en el poble es diu que la partida es guanya si s'arregla.
Es pot donar el full de votar a qualsevol, i millor que siga amic del partit, que sempre mirarà amb simpatia els seus. No dic que siga així pero es una cosa que pot ser.
De fet els dos primers premis amb familiars del PP.
i perque no donar els fulls de les taules per sorteig?

Ellemusky ha dit...

Sinserament crec que tot el que hi ha es enveja, el vots han sigut donats per la gent que estava alli en les taules sopant i si es deveres que aixo es pot fer en una vesprada pues anim i feuo vosaltres en ena vesprada, peró vos asegure q en nesesita mes d´un dia per a fer la disfresa, entre altres coses el disfras no tractava sols de la roba, sino de les 3 hores que ens pasarem per ha pintarnos, per a fernos el cap ple de trenes tambre mos vam pasar casi tot un dia i tots els complements que duiem, tot estava fet a ma i per nosaltres. Si encara cregueu que es pot fer en una vesprada pues ya ho sabeu per a l´any que ve.
Aixo del PP ya sobrava perque tambe concursava el fill d´una consejala i no li se va donar ningun premi, i si avera sigut per ser del PP ells tambe averen guanyat algun premi.
Aixi que no digau coses que no sabeu...
GRASIES

Anònim ha dit...

mira xica si el de vosaltres a costat de fer hi han altres que tambe a costat de fer,apart de que s'han tirat mes de un i de dos dies per a fer-se la disfresa axina q reina no vullgues posar la vostra disfresa x davant de tot q hi han d altres q eren millors i no per modista q dius,apart de que tu no tens ningun perque de clavar a ningun fill de consejal ni res perque a tu no t'han dit res,i com diu la frase a ki li pique que es rasque xiqeta,axina q no et claves en ningu del que no toca perque a tu no t'han dit res,i si eixa disfresa es fa en un dia i les trenes jo en se fer i en 1h es poden fer,

Anònim ha dit...

Estic astorat de vore com escriu de malament i amb tantes i tantes faltes d'ortografia el que crec serà gent jove per tant aferrissadament com defensa la seua disfressa.
Eixa defensa no em sembla malament: és lògic que cadascú defensa el seu.
Semblen com si foren alumnes d'eixos centres privats on el valencià i les classes en valencià no les veus ni per casualitat.

foraster ha dit...

Ellemusky i totes/tots els que formàveu part de la colla guanyadora de les disfresses i defensors de la mateixa. Pel fet de ser regidors del PP o d'una altra formació política els que voten les disfresses, no significa que les coses què es fan siguen les correctes. Ells no són els posseïdors de la raó. Sovint veiem que els més injustos, prevaricadors, etc, etc, els trobem a la política. Per generalitzar i justificar que no són ells els més indicats per puntuar i votar amb imparcialitat ningú.
Quan dic que les coses estan mal fetes i no són transparents, crec que no estic desbalafiant, més bé pose el dit en la llaga sobre uns dels mals endèmics de l'espècie humana. La falsedat i el profit.
Els regidors, en aquest cas, haurien de mantindres al marge de votar o formar part del jurat. Com a extrem i com a president/a del jurat qualificador hauria d'estar el/la regidor/a de Festes o persona en qui delegue. I prou. La resta de jurats haurien de ser un representant de cada colla, grup o comparsa inscrita, amb un llistat on apareixen, disposats en columna i amb un requadre per a emetre el vot o la puntuació (de l'1 al cinc, al huit o al deu). El jurat en quesito no pot puntar la seua colla. Eixe membre hauria de presentar la butlleta, degudament cumplimentada i amb el seu nom i cognoms i colla de pertinença i signada, al coordinador/a o president/a del Jurat el/la qual, davant de tots els membres i inclòs dels participants, i públic en general com a acte públic, hauri de llegir a veu alçada les puntuacions, omitint el nom del signant de cada butlletí de puntuació, el quakl haurà de tindre còpia de la seua butlleta. Eixa seria, crec, una de les diverses maneres de fer les coses mitjanament bé i amb transparècia.
Sobre el temps necessitat per enllestir la disfressa, el valor de la matèria prima usada, el treball realitzat i tot això tan repetidament assenyaleu, més temps vàren estar els nostres avantpassats per fer un país (el Valencià) digne, lliure, cult i avançat i en pocs anys, des de la democràcia, que entre uns i altres l'han desfet, fins al punt de fer-lo renunciar a les seues senyes d'identitat co per exemple la senyera. La nostra, la de tots els valencians/es és la quatribarrada, sense cap faixa de cap color. Igual que ho és de Catalunya, Aragó o les Illes Balears i també Perpignan, a França. Per diferenciar-se dels catalans (vaja. Una espécie maleïda i a extingir) ens posen una faixa de color blau i ací tots a callar, doncs... Què voleu us diga?
Si pel temps emprat en fer les coses ens han de premiar, anem aviats. Hi ha gent que es passa hores i hores estudiant o davant el llibre (què és una altra cosa ben diferent) i a l'hora de la veritat, res. Altres, amb menys temps obtenen millors resultats. No em val llavors el que dieu dels temps que heu necessitat per elaborar la vostra disfressa. Si al final el resultat no és bonic o no agrada o és millor el d'altres doncs, haurem d'acceptar-ho.
I finalment, si les crítiques que esteu rebent, les disfressades d'avatar's, van a servir per encoratjar-vos de cara a l'any que vé, (cosa que algú ha dit amb un to amenaçador) doncs, molt que m'alegre. A veure si això serveix per recuperar el nivell d'un acte què, any rere any, ha anat a menys.

Concursant.. ha dit...

Per comensar he de dir que si la gent pensa que es tongo, és perque una de les xiques que formaven part de la comparsa d'AVATAR, ho va afirmar. Sí, va dir que havien guanyat per tongo, així que antes de defendre-vos tant deurieu de mirar que les vostres amigues no hajen dit res.
En quan parleu de il·lusió, la mateixa il·lusió que podien tindre les d'AVATAR la podien tindre les altres comparses.
I hi havien disfreses que estaven fetes per les modistes, i que? la faena de damunt qui la va fer? Si ens posem a critar així, he de dir que les d'AVATAR era roba comprada i amb 4 talls per damunt.
I ja per a acabar, he de defendre a la filla de l'alcalde, perque ella no té ninguna culpa, ella és una persona més en aquest poble i pot participar en qualsevol esdeveniment i això no implica que perque estiga ella hagen de guanyar.