L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 de gener del 2010

Tema d'actualitat: la banca, pagares, prèstes i altres ajudes a les empreses menudes

Ens arriben notícies de la mala situació de les empreses menudes de Tavernes. Hem parlat amb menuts empresaris i es queixen del que passa amb la banca. Molts veuen el panorama negre si tot continua igual. I això passa a Tavernes on tots sabem com evoluciona el mercat laboral i d’ocupació.
Ací s’ha ajudat en els moments oportuns a qui ho necessitava per fer funcionar el país. En un temps l’ajuda va ser a la banca com una forma d’eixida de la crisi. Però caldrà ser critics i pensar perquè ara no eixim de la crisi. I es que ara sembla ser com si la banca vol que escampe el problema, i ells continuar com abans i sanejats, sense vore on queden i com està tota la gent que amb els seus impostos va haver de ajudar a fer-los superar la crisi. Una gent que ara no veuen correspondencia per eixir del perill del crack.
Sembla que Obama vol posar normes a aquesta banca que vol controlar tot el negoci. Sembla que s'han lluit amb el tema de les comissions que han cobrat a les ajudes d'Haití. Però coincidim amb els empresaris de Tavernes que, ens han comentat, que és inconcebible que la banca siga un gran supermercat per a fer les obres i vendre ella mateixa els productes que no els correspondria. El mateix esta fent la premsa amb determinats productes seguint l'exemple de la banca: televisors, paelles, roba, etc.
Si ens adonem li fan mal a la industria real, la productiva que va fer funcionar els bancs. I anem al detall:
1.- Es impensable actualment que no accepten els pagarés. I això està passant a empreses menudes del poble. La mitjana i la petita empresa ho tenen magre, els llocs de treball no es crearan. Ja que tots sabem que la gran empresa ni ho necessita, i per suposat ja ha fet el que havia de fer acomiadar els treballadors necessaris amb els EREs.
2.- No hi ha dret que vages a demanar un préstec per a la compra d'un pis i te'l donen només si compres el seus apartaments. Has de viure on ells determinen que tenen el negoci doble. Això deixa a moltes empreses sense poder traure els seus productes.
3.- Per ultim, ja estan montant empreses per a fer-se amb el Pla Zapatero 2, treballar en estalvi energètic, amb energia solar, amb jardineries etc. quan han tingut per a ells sols el Plan Zapatero, que recordem era de més d'onze mil milions d'euros per a majorment fer front a la situació de la banca.

Cal, doncs, ser solidaris amb les empreses que generen treball, cal que cadascú faça la seu feina, el banquer de banquer i el treballador, tan empresari com operari, a no fer de banquers.
Però el que volem criticar es aquesta forma d’actuar en la banca, perquè sembla ser com si l’únic objectiu fora menjar-se les Caixes i la manera siga congelant l'economia tot el que puguen, mentre l'atur puja i les condicions de vida baixen. Només els faltava als ciutadans els que ens passa ací, que ens pugen els impostos, les contribucions i l’IVA.
Igual que a Haiti s’actua perquè l’ajuda arribe al poble també es va ajudar a la banca per tal què arribaren millor els diners als ciutadans. ¿ I això passa? Prompte, i és un mal pas, oblidem el que ha passat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Macovall esta tocadeta, no pot pagar y els diners no arriben. Els bancs tenen la culpa.