L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 12 de gener del 2010

S'espera mal oratge a la Mancomunitat de la Valldigna


Les aigües poden rebolicar-se al si de la Mancomunitat de la Valldigna si finalment es porta a cap la proposta nascuda de l’equip de govern de l’Ajuntament de Simat.
Si primer va ser Barx qui se’n va eixir de la mancomunitat perquè no podia fer front a la quota de participació en l’ens, ara és Simat qui considera que la quota que paga, sobre els 90.000 euros anuals, és excessiva per als serveis que rep i vol rebaixar-la.
No cal recordar que estem en època de crisi, una crisi que també ha arribat als ajuntaments, els quals busquen els mitjans per poder mantindre la seua situació econòmica als nivells que tenien i han de reduir despeses siga com siga. Pensem, com a exemple, com pot afectar la crisi a Tavernes, que tenia uns bons ingressos per plusvàlues i impostos de la construcció, però que des de fa prou més d’un any, no n’ha vist molts.
Tornant al tema: No ens consta per ara cap moviment de Benifairó, que paga una quota sobre els 30.000 euros, ni tampoc hi ha cap novetat a Tavernes, ciutat que va contribuir a l’ens comarcal l’any passat en una quantitat sobre els 370.000 euros.
Hi haurà nou trencament? S’estrenyerà el cinturó la Mancomunitat? La solució: pensem que serà el pròxim ple.

4 comentaris:

falcó ha dit...

Més que atribuir a la crisi la rebaixa o eliminació total de la contribució a la Mancomunitat de la Valldigma, jo ho atribuiria a la necessitat o no de mantenir un ens com el que ens ocupa i em plantejaria una sèrie de qüestions que supose, altres persones també es plantejaran.
1ª En què es gasten o a què es destinen els diners que els ajuntaments de la Valldigna aporten a l'ens sub comarcal?
2ª Quines són les funcions de l'ens?
3ª Quins serveis presta a hores d'ara?
4ª Quantes persones hi treballen?
5ª Quins projectes té en marxa o estan en procés d'estudi i/o elaboració?
6ª Quines subvencions obté l'ens i per a quins projectes o actuacions són?
7ª Quines accions ha realitzat fins ara i quines té previst dur a terme?

I tantes i tantes preguntes que per a mi, a hores d'ara, no tenen resposta. Si entre els comentaristes de la Cotorra de la Vall hi ha algú que em puga traure de dubtes i informar-me, ho agraïria.

Indesidenter ha dit...

En que es gasten: organitzar els actes del Dia de la Valldigna, en subvencionar algunes entitats de la comarca, en alguna cosa de promoció turística o del territori com el calendari anual o el llibre del senyor Agustí Pascual, que per cert ha costat més de 27.000 euros i els premis Valldigna i beques d'investigació, a més dels serveis als municipis. També hi ha convenis firmats amb la universitat i ajuntament per desenvolupar temes del territori.

Persones que treballen crec que son uns quants administratius i el cal dir el temps que va el secretari i interventor de Tavernes supose a aclarir temes legals i altres ( i que els bons diners costen) a més de la gratificació al president i hi havia el sou de la persona o secretari de confiança, com era fa uns mesos i que ara no sé en té.

És el que puc dir per ara.

falcó ha dit...

Company Indesidenter. Sembla que no has entés el to de les meues preguntes. El meu interés no és conéixer si hi ha més o menys persones treballant a l'ens sub comarcal ni el que cobren per fer una funció o una altra o més o menys treball. El meu interés és saber si paga la pena l'existència de la Mancomunitat de la Valldigna o no. Si de la seua existència se'n beneficien tots i totes els ciutadans i ciutadanes de la sub comarca, lloada siga i que dure. Si per contra, de la seua existència i funcions no se'n beneficien els ciutadans/es de la Valldigna, aleshores no cal que siga i llògicament, no cal que hi hagin persone streballant (o escalfant la cadira) ni tampoc cobran per no fer res o fer ben poc.

Dic això perquè m'ha semblat que vols investigar més per poder contestar-me les preguntes plantejades. No cal facis més feina. T'agraïsc el teu interés, però els trets no anaven per ahí.

Indesidenter ha dit...

Tampoc m'has entés a mi. No és la meua intenció investigar: ni em cal, ni ens portaria enlloc. A més, sospite que els dos sabem massa el que es cou en la casa mancomunada.

Els meus trets només intentaven estirar un poc el fil i que alguns altres continuaren informant, dient més coses. Sembla ser que l'ham ha fallat o els lectors de La Cotorra prefereixen - excepte honroses expeccions- restar muts.