L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 de gener del 2010

Quin ple! i quants desproposits!!!

Vaja, vaja…. Quin ple extraordinari! I quina manera de demostrar com es pot perdre el nord, per no dir alguna cosa més.
Notes prèvies a considerar abans de la información del ple:
Els centres de les Valldigna tenen les següents línies:
Col·legi Alfàndec: 3 línies
Col·legi Divina Aurora: 1 línia
Col·legi Magraner: 1 linia
Col·legi Sant Miquel: 1 línia

Col·legi de Benifairó: 1 línia
Col·legi de Simat: 2 línies
El nou IES La Valldigna de la zona del Cambro tindrà 4 línies i la Conselleria d’Educació ha adscrit a eixe centre els alumnes del Sant Miquel, Benifairó i Simat, en total 4 línies.
MOLTA ATENCIÓ: EIXA ADSCRIPCIÓ NO APORTA RES DE NOU QUANT A BENIFAIRÓ I SIMAT PERQUÈ QUE DES DE FA MOLTS ANYS, O SIGA DES QUE ES VA APROVAR LA LOGSE, ELS COL·LEGIS D’EIXES LOCALITATS ESTAN ADSCRITS AL IES LA VALLDIGNA.
Tot el lio ha vingut per això. El PP no vol que vagen al nou institut IES la Valldigna, que és el seu per adscripció, els alumnes de Benifairó i Simat.
Ja ho parlarem una vegada. Recordeu-ho mirant l’enllaç:
El Ple
El ple extraordinari d’avui dijous ha començat amb la proposta del PP de que al nou institut siguen adscrits Sant Miquel i Alfandec. Es debat, no s’arriba a cap acord i s’acorda una recés del ple entre els portaveus que dura més d’una hora.
En acabar el recés es presenten dos propostes a votació, amb els dubtes legals del Secretari de la Corporació que diu que d’un punt de l’ordre del dia no podien eixir dos acords. Però dos acords són els que finalment enviarà. De Kafka!!!
1ª proposta:
El PP presenta una modificació de la seua proposta i ara diu que al nou institut vagen Alfàndec, Divina Aurora i Sant Miquel, en total 5 línies per a un centre de 4. Es vota i obté els vots a favor del PP, el PSOE i EU s’abstenen i el Bloc vota en contra.
2ª proposta:
La segona proposta és del PSOE que demana que al nou IES La Valldigna del Cambro vagen tots els alumnes dels centres de Tavernes, en total 6 línies en ESO per a un centre de 4 línies. I després suposem que també el Sant Josep de las Hermanas de las Doctrina Cristiana i Sant Josep Patronat de batxiller. Això implicarà que els alumnes de Simat i Benifiaró serán els únics a ocupar el Jaume II el Just.
Resultat de la votació de la proposta del PSOE: tots els grups (PP-PSOE-EU) a favor excepte el Bloc, que s’ha abstingut tot remarcant que això és una proposta inviable.

L’alcalde de Simat, Eladi Mainar, ha eixit tallant claus davant l’espectacle donat pel consistori de Tavernes. L’alcalde de Benifairó, Jesús Ferrando, que tenia previst anar, va ser citat ahir mateix a una reunió urgent a Valencia per un tema municipal. Un sofoco que s'ha perdut!!!

19 comentaris:

Valldignenc ha dit...

El PSOE, amb cinc regidors i tres dedicats a l’ensenyament, ha fet una proposta que no té cap ni peus. Ja explicaran com aniran tots els alumnes del poble a eixe institut, si no caben per línies.
Ens ha recordat la seua proposta sobre el PAI, feta a remolque del PP, i només ens sembla que han volgut dir: tu dius això de l’institut?? Nosaltres els socialistes, més. Encara que la burrera siga ben gran. Així els va.
I no diguem res de l’ús demagògic que en fa el PP a diaris com “Las Provincias” y “Levante” dient que ells han cedit els terrenys i només han d’anar els del poble. L’institut no és d’ells, que és de la Generalitat, que planifica segons les necessitats de la zona educativa que és la Valldigna, i si el PP ha cedit els terrenys és perquè ho mana la llei. Que prou pegues han posat a l’institut nou i del vell ni parlem el desinterés que tenen quan es cau a pedaços.
Ara, com diu un anònim en l’anterior noticia: esperem que tots no facen com ells, i a l’hospital nou de Gandia no només atenguen als de Gandia, o que a partir d’ara no reserven el de la Ribera per als d’Alzira i a la Universitat només accepten alumnes de Valencia. Això és el que vol fer el PP de Tavernes i ara el PSOE amb l'institut del Cambro: Discriminació.
Lamentable, però ens explica molt bé quins regidors ens governen i quins volen governar-nos.
Bon destrellat el que ens contes del ple de hui, Cotorra.
Ah, i visca la Valldigna…. sense Barx, Benifairó i Simat, que som nosaltres els de Tavernes, el centre del món.

Anònim ha dit...

Sí, quina burrera i quina vergonya!!! Un desproposit més...

M

Per cert, em sembla una falta d'educació i molt poc profesional per part vostra referir-se al col·legi Sant Josep H.H.D.C amb "el de Monges". Si anomeneu tot pel seu nom i les coses tal com son, cosa que em sembla molt bé, això també.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpeu-nos, és el costum d'usar el nom popular.
Ho canviem

Anònim ha dit...

Es increible que això siga una noticia actual, els politics d'aquest poble, estan demostrant un nivell digne dels neardentals mes antics. Son penosos.
Son una vergonya per aquest poble.
Ximo

Indesidenter ha dit...

Un bon exemple el que han donat els regidors de Tavernes a la resta de veïns i veïnes de la Valldigna.
Després d'això ja no hi haurà qui es crega res d'ells quan diuen que parlen en clau Valldigna.
El millor que poden fer Benifairó i Simat - si la cosa va endavant- es organitzar-se un autobús i portar els seus fills a l'institu d'Alzira o Carcaixent.
Els polítics vallers han deixat vore la seua cara i les intencions envers la Valldigna. Quant els interessa tots son besos i abraços, tots són a fer Valldigna, i quan no, a fer punyetes la Valldigna i qui parle bé d'ella, perquè a mi el que m'interessa són els vots del meu poble.
I per aconseguir-los s'inventen excuses increïbles com la que publica la premsa en boca del regidor Ribis i que ens recorda allò de "la maté porque era mía".
Perquè en el fons es tracta d'això, de vots: el PP s'inventa un problema que no existeix, s'alça com a salvador i defensor dels ¿¿interessos?? de Tavernes, la gent s'ho beu com un ou - ¿I que s'aprofiten els de Simat i Benifairó? dirà la gent -? i a pescar en aigües rebolicades.
I el PSOE com no pot ser menys, cau en el parany i la proposa més grossa encara.

Habia una vez...
un circo que alegraba nuestro corazon...

falcó ha dit...

tshPer favor, companys. Tal com s'ha dit en altres comentaris sobre notes anteriors, ni podem ni devem posar tots els polítics al matex sac. No tots són iguals i a les proves em remetesc. Els dos regidors del Bloc, segons diu la informació, han votat en contra de la proposta del PP i s'han abstés en la del PSOE, cosa que no entenc perquè l'abstenció per a mi significa ambigüitat. Allò de que "ni la pose ni la trac".

En aquest cas llavors, hauriem de dir que certs grups polítics no és que hagen perdut el nord sinó, més bé, l'oremus. Els del PSOE, com volen governar-nos algun dia Tavernes? Així crec que mai ho aconseguiran i pitjor si ens referim a la Generalitat Valenciana. Sobre els d'Esquerra Unida, totalment decebut. Igual van avant que enrere. Per una banda són els que més énfasi posen sobre la no discriminació de les persones i en aquest cas són els primers en discriminar. Clar com el nou institut serà de nova construcció, els forasters no han d'estrenar-lo. Quina poca vergonya. Els meus fills van al Magraner i també voldria que seguiren els estudis a l'institut Jaume II, especialment per proximitat. Per molt noves que siguen les instal·lacions els meus fils no aprendran més.

El company Valldignenc ja ho diu. Les passades eleccions, els del PSOE no estaven en contra del PAI per tot el que representava sinó, perquè era una proposta del PP i per això ells en proposaven un de millor. Seran burros! Ara com el PP proposa una cosa, ells van i proposen una altra i així li fan el llit als del PP que d'eixa manera han aconseguiot el que volien, però sempre podran dir que ells no ho van proposar. I de conya, els d'EU, com altres vegades, tornen a ficar la pota fins el coll. Qui dóna més?

Valldignenc també diu una cosa molt curiosa. Quan anem al nou hospital de Gandia, cosa que no us desitge a ningú perquè això seria bon senyal de que estem tots sans, que no ens deixen entrar ni ens atenguen perquè com és nou, als de fora ens toca el vell i el nou està reservat per als de casa. Què a cas s'ha construit amb diners dels gandians sols o s'ha fet amb els diners de tots els valencians/es? Doncs de la mateixa manera, el nou centre educatiu de Tavernes es farà amb diners de tots. Gràcies hauriem de donar els que vivim en pobles més grans perquè així els nostres fills, a peu poden desplaçar-se a estudiar, mentre els que viuen a altres poblacions han de desplaçar-se amb vehicles propis, o mijançan els vehicles dels pares, familiars, amics o veïns o utilitzar el transport públic.

Vergonya haurien de tindre els del PSOE i els d'EU. Els del Pp ja sabem que no perquè si ne tinguessin, no serien al PP

Sobre eixes coses hauria de prendre nota el poble de Tavernes i a les properes eleccions votar en conseqüencia, a veure si d'una punyetera vegada alguns politicastres valencians es posen les piles i se n'adonen que estan traïnt el poble i la base i essència del partit al que pertanyen o representen. Això ho pagaran per sempre.

Anònim ha dit...

Que farà la Conselleria quan reba un acord del ple en què s'han aprovat dos propostes distintes i cap d'elles pot complir-se?

Quina vergonya!!!

Indesidenter ha dit...

Si haguessen votat "no" la segona volta pense que haurien entrat en el joc del PSOE, i aquest sembla ser que s'ha afegit interessadament i circumstancialment a la disputa per un simple "ací estic jo. I per a guapos nosaltres, els de Zapatero".

Jo mire que l'abstenció del Bloc en el segon punt té més el significat de "passem del tema, perquè no es pot complir. Els socialistos proposants ho sabem i continuen fent el paripé. I ací estem perdent el temps i fent-li el joc al PP".

És el meu punt de vista: És dona resposta a la proposta original, del PP, votant-li no i han passat olimpicament de segons plats socialistes i fora de lloc. Ara, això si vol que ho aclarisca el Bloc.

Palometa ha dit...

Estic totalment d'acord amb tots els comentaris vertits ací. A totes i cadascuna de les lletres.

Super -vallero ha dit...

Vaja politiquets de segona!!! Així, que com els terrenys els posa Tavernes sols tenen que aprofitar-se del nou institut els de Tavernes. Jo hauria donat un pas més endavant... al ple s'hauria d'haver arribat a l'acord, de que tots els professors del nou institut siguen de Tavernes, o no em posat nosaltres els terrenys, i aprofitant també aquest plenari, que tots els mestres que hi han als centres educatius, que no són de Tavernes, vajen als seus pobles a treballar, o no estan els terrenys dels col·legis en terme municipal de Tavernes? Ah!!! I també demanar que tots els universitaris de Tavernes, vinguen a fer la carrera a Tavernes, que les Universitats estan a altres termes. I més encara... que no vinguen els forasters a gastar-se els diners al nostre poble que es queden allà d'on són. I que els metges, infermeres, i auxiliars que treballen al centre de salut siguen també del poble. Es que s'han deixat la feina a mitjant fer.

Anònim ha dit...

Falcó ha dit:” Per molt noves que siguen les instal•lacions els meus fills no aprendran més.”
Segur???
Perquè ha de ser super estimulant per a anar a estudiar: una classe vella, gelada i humida, saps que vas a passar-te tot el mati patint fred. Anar a fer esport a un pavelló fet un asco i desprès ben suaets no poder dutxar-se perquè... millor no dutxar-se allí. Etc, etc. Si quan jo estudiava (fa més de 10 anys) això ja era així no vull pensar com és ara.
No estic en contra del que digueu però eixa frase no me la crec ni loca, no és realista.

Respecte a l’anònim que entén com a ofensa el nom “les monges”, TOT EL POBLE, SEMPRE, ha dit “el col•legi de les monges”, inclosos els seus alumnes. Imaginat cada vegada dir “el col•legi Sant Josep de las Hermanas de las Doctrina Cristiana”. Falta d’educació??? No. Com diu molt be la Cotorra, és la costum i és dirà tota la vida: “Col•legi de les monges”.

Filosof ha dit...

Valga'm déu quin espectacle que estem donat. Damunt arribes a un poble que te poc i dona el pitjor als forasters.
I tot per un grapat de vots de vergonya. Tot per voler tapar les vergonyes del que no fan. No han sabut solucionar el problema del Institut nou. No es plantegen que cal arreglar el Jaume II , deixar-lo amb les millors condicions que el nou, ja que també es de Tavernes, ja que també aniran alumnes de Tavernes, i el que es més de vergonya, els que vinguen de fora, que els discriminem. En definitiva es això. Em borre de Tavernes, aixina no pot ser el meu poble.
La solidaritat i l'hospitalitat s'acaba amb l'atac sistemàtic al foraster per pur egoisme del no saber afrontar els reptes que té Tavernes. Un molt important es deixar el IES Jaume II amb les millors condicions. Aquestes actuacions ja són renuncies a treballar pel nou institut Jaume II.
Una anecdota del meu pobe, i aquesta d'avui també passarà als anals. Sobretot per la sobreactuació racial dels del PSOE. On van ? Pobra Educació. Quan els centres no son dels alumnes, ni dels pares, ni dels professors, que esperem de l'alumnat quan estiga al centre?. Els valors s'ensenyen al fer-los servir. I vostés han estat de vergonya!
Anem a l'anecdota:
Va vindre convidat a Tavernes pels anys quaranta un cientific que havia creat una vacuna, va fer una conferencia i va haver de pagar-se l'estada al poble. I va quedar com una vergonya. Ara esta també la reculliran els historiadors com la que acabe de contar-vos. Que paren Tavernes que vull baixar-me !

Anònim ha dit...

Gracies.

Anònim ha dit...

Anònim: Sí, estic d'acord amb que el nom "el de les Monges" s'enten però és poc professional i no per utilitzar-lo a un blog que fa servir de mitjà de comunicació i que fins ara ha demostrar fer els deures ben fets. A més a més, quan els de la Cotorra ho han corregit es pq també s'han adonat de l'error.

M

falcó ha dit...

A l'anònim o anònima que es refereix a mi, li contestaria de bon grat però, com ja he dit moltes altres vegades, em nege a contestar els que signen amb el pseudònim eixe. Si no poseu un nom que us identifique i diferencie dels demés, no us contestaré, encara que em quede en ganes de dir-vos-en alguna de bona.

falcó ha dit...

Company Indesidenter. Quan alguna vega un comentari diu alguna cosa que tu entens com un atac al Bloc o crítica sobre alguna cosa que no entenem i pensem que han fet malament, com és el cas, et poses a la defensiva i vols excusar allò que no té excusa. Si ets militant del Bloc, segur que els teus companys t'ho diran perquè això, més que ajudar-los els perjudica, al menys des del meu punt de vista.

Quan les coses es fan malament o la gent, no política, entenem que no han estat a l'alçada i no han sigut cherents, no es poden defensar a ulls clucs com sovint sols fer tu. Cal reconèixer també els errors. Ja sabem que igual dóna que vote en contra com que s'abstinga, el resultat serà el mateix però per a mi no. En aquest cas, no és igual votar en contra d'una paiassada com aquesta com abstenir-se i amagar el cap sota l'ala.

Si jo dic que no entenc l'abstenció del Bloc en la proposta del PSOE és per dir-ho de la millor manera possible, sense ofendre. Si no ho entenc, és que no ho entenc i prou. El que tu m'has dit no em val de res i em cabreja més que altra cosa. És a dir, que si hagués votat en contra de la proposta del PSOE, mantenint així la coherència en el vot, li hauria fet el llit al PSOE. Vaja, explica'm això perquè sóc molt curt i no ho veig. Si vota en contra de la burrada del PP s'absten amb la cafrada del PSOE i així no sols li fa el llit al PSOE sinó també al PP i tu vas i dius que amb l'abtenció passen. Doncs si passen i estan cansats, que se'n vajen a casa que ningú els ha demanat siguen ahí i si estan, és perquè un nombre determinat de veïns i veïnes de Tavernes els va votar per a que defensaren els seus interesos.

Els altres grups polítics ja estan tenint la seua i la que els vindrà sobre aquest tema. Això encara no s'acabat i portarà cúa. Ara bé, per a mi, els del Bloc han tornat a mostrar-se mediocres. I conste que no volia dir-ho però el teu comentari m'ha obligat.

Com ja he dit abans, si jo fos company teu al Bloc, et pregaria que una altra vegada no vulgues defensar allò indefendible. Si s'han abstés i han perdut una molt boma oportuniotat de donar-los una lliçó a tots, allà ells.

Jo he sigut votant del PSOE, cosa que he dit moltíssimes vegades ací, però també he dit que havia decidit no tornar-los a votar, per molts anys, per moltes raons que m'havien donat i que estava plantejant-me votar el Bloc. Ara, tornaré a plantejar-mo de nou, pot ser que al final decidisca no votar ningú. Em fan vergonya tots!

Indesidenter ha dit...

Xe, xe, para. Que no he volgut jo dir tant.
Crec que has llegit massa de pressa el que he escrit o potser no m’he explicat, encara que rellegint-lo el mire correcte.
Allí escric el que interprete després de saber que el Bloc ja havia dit en el recés que eixa proposta del PSOE era inviable, que no era partidari que la presentaren dins de l’altra del PP i també que no es votara dins de la PP en base als dubtes del secretari de l'ajuntament.
Es podia estar d’acord o no amb el que proposava el PSOE – em consta que estan en contra- però crec (opinió personal) que l’abstenció anava pel camí que ja he dit allí “de passar d'eixe tema”, o siga de passar de la proposta PSOE dins de la proposta PP I AIXÒ NO VOL DIR QUE PASSAREN DEL TEMA GENERAL DE L’INSTITUT O D’ALTRES DEL POBLE com tu interpretes, la veritat no sé en base a què.
Almenys això és el que he entés després de preguntar als amics que tinc en el Bloc.
I no cal que jo defense ni justifique ningú. T’assegure que ho saben fer a soles.

I ja no dic ni diré res més sobre aquest afer, ni vaig a valorar el que tu dius a nivell personal. No som nosaltres els protagonistes sino la notícia.

Ara, com que jo si vaig votar Bloc a les municipals, si voldria m’aclarires això que dius de “Ara bé, per a mi, els del Bloc han tornat a mostrar-se mediocres”, o siga em digues en quines coses has vist eixa mediocritat per reconsiderar el meu pròxim vot.

Filosof ha dit...

Tenim una oportunitat única de poder discutir, discrepar inclús entre nosaltres gràcies a la Cotorra. Segueix més els comentaris de Falcó que d'Indesinenter, que pel nom veig persona culta, però no acabe d'entendre eixe acabar el debat entre dos opinions no contraposades pel fet principal sino per l'actuació concreta de l'abstenció del Bloc.
Cal mirar l'històric dels moviments dels partits i per les dues parts no anar amb prejuis. Entenc el que diu Falcó: els meus han d'estar sempre encertats. Però tal vegada el fet de no haver estat al ple de l'ajuntament on va hi hauré un intent de no seguir al plenari pel tema de les dos resolucions del tot il.legal, es el motiu del cert desconcert.
Però no ens enganyem, almenys nosaltres: el no que val és el que val, el no al partit majoritari, el PP, a l'ajuntament. L'altra proposta són bufes de pato, un brindis al sol, una vergonya més gran al meu parer, que evidentment per a mi era deixar el ple. No vols caldo, brou, dos tasses.
Però no cal entrar, o si? en aquesta polèmica de l'abstenció., Per a mi el tamps del ple ja s'havia acabat. Dic o si , que val la pena puntualitzar el fet si sabera qui sou les dos persones que esteu discrepant com ha de ser i continuar.
Al Bloc també cal recordar-li coses, faltava més. Però una vegada Fraga que va dir poques coses eh!, va dir una cosa molt interessant, però el fet de dir-ho aquest personatge no va tindre cap valor. I en va dir una de bona, després: " Que los españoles miramos más quien lo dice, que lo que dice".
Jo no us conec, i m'agrada llegir-vos, però en aquests moments m'agradaria molt, sense que canviara la meu opinió, fer-me un cafenet en tots dos per continuar aquesta discusió d'enfortir la discrepància pel bé del meus ciutadans i ciutadanes que tenen vergonya d'aquest abusiu acte del plenari.
Comptem amb la resolució del Consell que té molt a dir i ha dit-Precisament el que el Bloc defensa: racionalitat front a demàgogia Pepera. I no puc entendre, tot i tindre molts bons amics i amigues al Psoe, eixe desgavell, i us ho jure que vull saber el perquè en moments tan dramàtics com els socialistes de Vich, que van canviant. Espere que els d'ací se n'adonen de l'error que han fet. Acabe amb salutacions personals a Falcó i a Indesinenter del quals encara tinc molt a aprendre, molt a pesar del que deia Plató, que cap persona de més de cinquanta anys havia d'aprendre sino actuar en el govern del seu poble.
Tal com nosaltres intentem fer, però aprenent uns dels altres, com ha de fer el Bloc, tot i que la seua postura es única e històrica. Qui es va abstindre amb el tema jueu fou el papa Pius XII, no es comparable amb la situació de postura clara del Bloc.

falcó ha dit...

Companys Filòsof i indesidenter. No vull entrar en picabaralles i polemitzar sobre un fet que és el que és i s'ha produit com s'ha fet. Això ja no podem canviar-ho nosaltres. I no vull seguir amb el tema perquè a veure si al final resultarà que el culpable de la desfeta haurà estat el Bloc. Res més lluny de la meua intenció. Faltaria més.

El meu cabreig se centra en la defensa a ultrança que sovint, els afins a una opció o una altra fan. Jo no em trobe entre ells. Pregone i defense la meua independència i el meu anonimat, perquè així vull siga.

Si no entenc la postura d'una persona o col·lectiu, no la entenc. Em podran donar mil excuses, mil motius per explicar-se, etc, etc. Podré entendre què em diuen i què volen dir amb això, però seguiré sense entendre perquè no es mantenen ferms en allò que inicialment han proposat. És a dir, que no m'agraden els veletes, els que giren el cap, cap a on bufa l'aire. M'agrada la coherència, cosa de la que en alguns capítols de la seua curta existència no ha donat mostres el partit del que estam paralnt ara. Tot i això, continue creien que són la única i vàlida opció que ens resta als valencians/es si volem no perdre definitivament la guerra i arribar a no ser ningú.

És cert que no vaig estar present al plenari, ni a cap altre perquè, com ja he dit sovint, no puc per qüestions laborals. Ja m'agradaria, ja.

Per acabar i donar per conclosa la xicoteta polèmica i així no contribuir a despistar i desviar l'antenció sobre el que realment és el problema, demane disculpes si en algun moment he ofés algú, no era la meua intenció. Si difícil és interpretar allò que estàs veient, més difícil és interpretar el que escoltes i pitjor encaram interpretar els textes escrits-