L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 29 de gener del 2010

L'adscripció a l'IES La Valldigna, un folló

No bufen massa bons vents per a l’adscripció a l’IES La Valldigna i l’afer pot esdevenir més del que és ara un “casus belli” entre els municipis de la Valldigna.
Els alcaldes de Simat i Benifairó, Eladi Mainar i Jesús Ferrando, els directors i presidents d’AMPA, s’han reunit amb la directora territorial d’educació, Virginia Jiménez, per demanar-li es mantinga l’adscripció a l’IES “La Valldigna” feta per Inspecció Educativa segons els criteris tècnics i pedagògics de la mateixa Conselleria d’Educació.
La directora general, que és un càrrec polític designat pel PP, segons ens han contat va deixar entrevore les pressions polítiques que s’estaven rebent des què el PP de Tavernes proposara que només els alumnes vallers vagen al nou IES La Valldigna. Tampoc no va confirmar als alcaldes si la Conselleria farà bo la seua pròpia proposta tècnica i no la canviarà ara per pressions polítiques.
Els alcaldes li van remarcar, primer en bases pedagògiques, que fa deu anys que els centres de Simat i Benifairó estan adscrits a la Valldigna, on hi ha tota una estructura organitzativa i educativa funcionant entre els centres i l’IES. També que arribar al nou centre de Tavenres són cinc minuts mentre cal mitja hora per arribar al IES Jaume II el Just.
En segon lloc, els alcaldes li van fer conéixer que els ajuntaments i AMPA estaven disposats a arribar fins on calga i prendre mesures perquè l’adscripció siga la proposada per Inspecció Educativa.
I en tercer lloc recordaren que l’òrgan municipal que podia presentar al·legacions a la proposta era el Consell Escolar Municipal i no el ple de l’Ajuntament de Tavernes. Al mateix temps, li recordaren que el Consell Escolar Municipal vallera havia ratificat la proposta inicial amb la inclusió del Divina Aurora.

Tot apunta a indicar que les impressions que tingueren els alcaldes, directors de centres i presidents de les AMPA no foren gens bones davant una directora general que, ens conten, va deixar palés a quin partit pertany i quins interessos ha de defendre.
Ara s’ha obert un període de recollida de signatures de pares i mars contra la possible decisió i s’ha demanat una reunió amb el Director General d’Educació, màxim responsable i qui finalment ha de firmar la resolució definitiva d’adscripció.
Resumint: hi ha una proposta d’adscripció feta per Inspecció Educativa que es basa en les normes legals i criteris de la Conselleria d’Educació i té en compte les necessitats educatives de la Valldigna. No oblideu que l’ESO es planifica a nivell i realitat de comarca i no local.
Per tant, davant una decisió arbitrària de Conselleria que poguera anar en contra de les pròpies normes, queda sempre el recurs de recòrrer la decisió per via contenciós i no sabem si fins i tot es pot acudir a la via penal amb pressumptes acussacions de prevaricació als firmants de la resolució.
Continuarà...

2 comentaris:

falcó ha dit...

No patiu que tot s'arreglarà. Com que la conselleria no respon a criteris polítics i sols fa cas del que és just i lògic, considerarà la proposta aprovada pel PP, PSOE i EU, a proposta del PSOE, com una cafrada i no li donarà curs. Això seria així si vivírem en un país normal. Creiu que el Valencià és unm país normal? Jo no.

Aquest comentari fa referència al que en el seu dia va fer l'ínclit Salvador Blasco en la Cotorra de la Vall al respecte de l'afer de la proposta presentada pel seu partit, en el què venia a dir allò de que "...hem proposat eixa burrada per a que la conselleria la desestime per dolenta...", o una cosa semblant.

"... sobre l'IES "Valldigna". NO TINC PARAULES ! ha dit...

Pel que fa a la moguda del nou centre, no tinc paraules! l'IES La Valldigna (abans Institut de Formació Professional) ha estat més de 30 anys en unes instal·lacions deplorables i a cap polític li ha preocupat. Ara sembla que tothom es desviu per l'educació de la joventut d'aquesta sofrida vall nostra. Què vols que et diga, em causa estupefacció i vergonya. No sé quina de les dues sensacions és més forta: l'estranyesa per eixe sobtat interés de tota la classe política en peça (quan durant tants anys cap consistori no ha sabut, ni ha volgut, trobar una solució al problema de l'institut), o la vergonya que m'envaeix en assistir al lamentable espectacle de les forces vives de la Valldigna barallant-se per imposar la seua proposta. És trist comprovar que a ningú pareix importar-li la sensatesa del criteri defensat. Per a uns és que els terrenys són d'ells, l'alumnat, per tant, també ha de ser d'ells! Per a d'altres (i no estic parlant només de polítics) es tracta de llevar-se de damunt l'alumnat que no es susceptible de continuar estudis i "enviar-los tots juntets" per decret-llei a l'institut nou... Encara podríem trobar d'altres postures amb plantejaments igualment interessats i interessants, però no cal; amb dos botons de mostra és suficient! A ningú, ni tan sols a la Conselleria, ha paregut importar-li massa un repartiment equitatiu i racional, per la qual cosa la proposta del nostre centre no ha tingut cap ressò. L’IES La Valldigna va proposar de continuar amb l'alumnat de Simat i Benifairó i de completar la resta de places amb els joves que tingueren la vivenda més pròxima al centre; és a dir, s'imposaria un criteri de proximitat. Es veu que aquesta solució és la més desgavellada de totes perquè cap força viva (ni política ni educativa) l’ha secundada. Així que pretendre que els joves de Tavernes acudisquen al centre d’ensenyament més pròxim al domicili familiar (com ocorre amb l’adscripció de primària on es zonifica el poble per a fer el repartiment d’alumnat) no solament és una utopia, a més, és un disbarat! Això és el que hi ha. Crec que sobren les paraules!