L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 21 de gener del 2010

Els ciutadans i ciutadanes expressen el seu malestar davant el fort augment de l'IBI


Elaborat a partir dels comentaris i correus que ens heu fet arribar

La pujada del 20% a l’IBI (contribució urbana) del 2010, confirmada en el ple de dilluns en estar contemplada als pressupostos, farà que molts dels propietaris de vivendes a la platja de Tavernes es plantegen anar a altres ciutats per passar les seues llargues estades.
Un lector ens diu que tothom sap que hi ha molts jubilats que mantenen la seua casa a la ciutat, molts d’ells en la megaciutat capital de l'Estat, i després tenen ací l'apartament on passen fins i tot vuit mesos.
Avui, quan precisament es festeja el dia del Pais Valencià a Fitur a Madrid, el comentari que hem sentit és que a Tavernes, amb les pujades d'IBI dels darrers anys, s’ha posat molt cara el tema de la segona residència, i això pot fer caure part del turisme menys estacional que tenim a Tavernes.
Recordem que ací a La Cotorra el passat mes de desembre ja avançavem que l’IBI podía apujar el 20% i com les propostes del PSOE per "no estrenyer tant al contribuent" no foren escoltades per qui corresponia.

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2009/12/libi-apujara-finalment-un-20.html

Ara el que hem pogut comprovar és que, després de la pujada ser titular de premsa, els comentaris i més encara a la platja deixen vore que el malestar va en augment, però sobre tot en les persones jubilades de la platja i de rebot en les de la Vall que viuen del turisme.
Un amic ens comenta que, en el cas dels jubilats, hem de pensar que moltes d'elles són persones jubilades o prejubilades amb bona renda i formació per entendre i comprendre que elles van a pagar part de la crisi municipal. I no deixem de costat el fet que les pujades dels valors afecten també a la declaración de renda. Al final, tant d’estrenyer al contribuent, se n’aniran a altres platges amb el perjudici per al turismo local.

I un altre ens recorda que el PP va ser molt crític, quan estava a l’oposició i fins i tot amb nom AP, de les pujades de valors cadastrals per imperatiu legal i IBIS i això que foren molt per davall dels que han ells han fet ara i sense tanta crisi. I conclou: tots aquells que els varen fer costat en les crítiques ¿ callaran aquells que cridaven tant ?

2 comentaris:

Vitality ha dit...

És ben sezill. El poble pagarà la dolenta gestió econòmica del PP.

Anònim ha dit...

La situació de la platja de Tavernes no es pot suportar més. Les obres del passeig, ni han començat ni s'espera que comencen, per totes les bandes falten els accessos per a discapacitats, cada vegada hi ha menys gent i per consegüent menys servicis oberts, etc. Però ens pugen l'IBI. D'ací a uns anys, a l'hivern no quedarà ningú.