L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 5 de febrer del 2009

Trips... Trips i més trips.

La Cotorra està enfadada, però que molt enfadada amb el nostre regidor d'agricultura. Fórem els primers que informàrem de la nota i de la intervenció en el ple del Bloc sobre els trips, però ens ha arraconat, ha oblidat i no ens ha enviat la contestació que ha fet als xicons del Bloc.
I estem enfadats perquè volíem també ser els primers en anunciar als quatre vents, a tot el món, a tots els llauradors que el PP i la Conselleria treballen i treballen per anul·lar la plaga. I no ens han deixat!
Mireu, mireu si treballen el PP i la Conselleria que la plaga es va detectar en el 2007 i no va ser fins el noviembre del 2008, fa ara tres mesos com confessa el regidor, quan van començar a treballar i es van reunir amb la Conselleria. I para de contar.
Però, que voleu que facen? És normal que tarden mesos i mesos. Tenen coses més importants a fer que perdre el temps en uns simples “bitxos”.
I a vosaltres, xiquets del Bloc, ¿per que no calleu d'una? ¿qui vos mana clavar-vos en camisa d’onze vares? A vore: ¿Des de quan demanar solucions per a l’agricultura, o voler que la Conselleria estudie la plaga es faena de l’oposició? Això no és obligació vostra. ¡Ja n'hi ha prou de buscar notorietat! La vostra faena és la “papa”, el “non” i a callar, no us lleven l’assignació de grup per portar-vos malament!
Ah, senyors del Bloc, confieu més en el nostre regidor d'agricultura. Ell ja va dir quan es va presentar per UV que ho feia per solucionar els problemas de l’agricultura del poble, i segur, segur, que ho farà ara que mana. Així que paciència, i no oblideu que el PP fa molts anys que governa la comunitat amb totes les competències en agricultura i cada dia el camp està pitjor.
I a més ¿què sabreu vosaltres del trips? ¿O dels microclimes? ¿O de si ve o no d’Austràlia? Ignorants, més que ignorants! (Per cert va vindre d’Australia, en vaixell, en avió o en la taronja importada sense control i hauríem de saber perquè sense control? )

Las Provincias (31 de mayo del 2008)
La Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-Asaja) informaba que, la aparición en los campos valencianos de este nuevo trip se debe sin duda a que ha entrado a través de importaciones de naranjas o mandarinas sin control fitosanitario. Por ello, el presidente de dicha organización, Cristóbal Aguado, señala que "lamentablemente, es una prueba más del peligro de entrada de nuevas plagas y enfermedades y la urgencia de que se establezcan férreas revisiones fitosanitarias para evitar que nos lleguen nuevos problemas con las importaciones".
La zona de afección de este trip se limita, por ahora, a áreas de la Ribera y de la Valldigna, pero técnicos y afiliados de AVA han comprobado que las manchas de campos dañados van extendiéndose.

O siga, que la cosa ja ve de temps i han estat tots "quietos parados".

5 comentaris:

Anònim ha dit...

abans que res, felisitats , per la web, i respecte a la citricultura. volen ferse an ella, la provo?als platans de canaries, ja fa molt de tems que tenen una enfermetat, senrecordeu de las motitas? doncs be lin jirat la tortilla , san gastat els durets en propaganda i ja tenim en conter de defecte virtud.i estos del pp que collons fan. la ma?

Anònim ha dit...

El Mario és un maleducat, només cal llegir les seues declaracions. Parla, parla i parla i sols ell es delata. Ara, el Mario va de que ho sap tot. Menos mal que a Tavernes tots ens coneixem, tots sabem la cultura que té cadascú. Mario, en les teues declaracions t'has delatat.

Anònim ha dit...

He remirat la noticia en prensa i la que publicareu aci i no he vist que es clavaren ni digueren brofegades ni insults com fa el concejal.

Anònim ha dit...

Exacte, el Mario s'ho ha agafat a la torera. Tot és qüestió d'educació. Jo no crec q Llum Sansaloni diguera cap destrellat.

Anònim ha dit...

Desde luego que podra donar totes les terres que vullga per a que estudien els trips i mes coses perque al pas que va el PP en la agricultura i el poc interes que tenen en uns quans anys totes les terres ermes i abandonaes