L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 12 de febrer del 2009

¿¿La solució al conflicte TV3 - PP valenciano??

El Senat d'Espanya ha aprovat una moció on demana al govern espanyol que garantesca les emissions de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya. S'ha aprovat amb la introducció d'algunes esmenes que demanen la reciprocitat inmediata amb la concessió d’un tercer múltiplex al País Valencià.
D'acord amb el text aprovat, el govern espanyol, com a responsable de la concessió, control i inspecció dels canals de TDT, adoptarà les mesures i acords necessaris per fer possible la reciprocitat d'emissions. "Això significa que els dos principals partits implicats en el conflicte –el PSOE en tant que forma part del govern español i el PP del govern valencià - agafen el compromís de resoldre-ho”, ha declarat el portaveu de CiU, Jordi Vilajoana, partit presentador de la moció.
L'aprovació de la moció demostra que el govern assumeix la responsabilitat central en resoldre aquest tema perquè reconeix que és competència estatal la gestió, control i inspecció dels canals de TDT.
El anterior ministre, Montilla, del PSOE, “va causar el començament del conflicte' ha afegit Jordi Vilajoana, en recordar que l'aleshores ministre d'Indústria "va demanar en el seu moment a Acció Cultural del País Valencià que deixés d'emetre TV3 i el Canal 33 pels canals per on ho feia i els va cedir a la Sexta".
La moció aprovada inclou també el compromís del govern estatal de buscar mecanismes per resoldre els conflictes jurídics que ha generat, entre els quals i de manera especial destaquen les multes que la Generalitat Valenciana ha imposat a Acció Cultural.
La Valldigna rebem les emissions de TV3 des del reemissor del Montduver.