L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 3 de febrer del 2009

Una ¿exposició? sobre Jaume I al monestir

El Secretari Autonòmic de Cultura, Rafael Miró, en nom de la consellera ha inaugurat avui a migdia una exposició sobre Jaume I al refectori del monestir de Simat. Els Directors Territorials de Cultura de Valencia i Alacant, la Directora General del Llibre i la responsable de la Fundació Jaume II el Just estaven presents a l’acte i també els quatre alcaldes de la Valldigna, el president de la Mancomunitat i molts, molts regidors del PP de Simat i Tavernes recolzant els seus “mandos”.
L’exposició?? Bé, hem de matisar que li diem exposició, perquè així l’han presentada..... però ho deixaríem estar si la comparem amb tantes i tantes exposicions com s’han fet a altres llocs sobre Jaume I.
Ací a la Valldigna sembla ser que ens arribat les sobres. Al refectori han instal·lat només panells informatius, com si foren els que han sobrat a altres llocs i para de contar: res d’objectes d’època, taules de pintura gòtiques u objectes d’altres comunitats cedides per a celebrar l’homenatge al rei valencià en el seu centenari. Ni espasa, ni elm... ni la Consellera, com estava previst.
L’exposició és simplement demostratiu de la situació per on passa el monestir de fa un temps, lluny dels grans actes des què la cosa es va tòrcer i la Fundació va de capa caiguda.
Això si, l’acte s’ha aprofitat per “llimar” diferències entre l’ajuntament de Simat i la Fundació. Després de un "sí o no ha arribat el fax", el monestir tornarà a acollir actes sempre i quant siguen de caire cultural i organitzats per entitats sense ànim lucre. Esperem siga així.