L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 26 de febrer del 2016

Terratrèmol en el Pacte del Botànic

L'acord entre el PSOE i Ciutadans per a investir a Pedro Sánchez ha causat un terratrèmol polític tant a Madrid com al País Valencià després que el “pacte a la valenciana” no haja tingut continuïtat a Madrid.
 
El socialista Pedro Sánchez ha preferit a la nova dreta que representa Ciutadans refusant un pacte progressista amb les formacions d'esquerres i açò ha causat malestar a València però no solament en Compromís i Podem sinó també en sectors del PSOE valencià.
 
A Madrid, el descontent de Compromís i Podem es va plasmar deixant la taula de negociacions. El document signat per PSOE i Ciutadans deixa fóra assumptes fonamentals del Pacte del Botànic com la compensació per l'infrafinançament o el dèficit d'inversions.
 
Compromís i Podem han manifestat en els Corts Valencianes el seu descontent com també ho han fet membres del PSOE, per exemple el síndic valencià, Manolo Mata, qui manifestava preferir un acord orientat cap a l'esquerra i reconeixia  que no li agradava la pregunta que es planteja a la seua a militància, una pregunta que omet qualsevol referència a Ciutadans, i fins i tot qualifica el pacte amb el partit de la dreta com a progressista i reformista.
 
Compromís ha recordat que el pacte PSOE-Ciutadans no fa cap referència als problemes valencians ni es parla res d'eliminar lleis com la Llei Mordassa o la Llei Wert. Podem qualifica el pacte com un desplaçament clar del PSOE a la dreta, amb oblits com derogar la reforma laboral o derogar la modificació de l'article 135 de la Constitució.
 
Els tres partits que recolzen el Pacte del Botànic creuen que el pacte no es modificarà després d'aquest acord d'investidura, que és un pacte blindat, però reconeixen que les línies principals d'actuació sí podrien veure's afectades perquè és obvi que moltes polítiques valencianes vénen determinades per la legislació estatal, com les esmentades 'Llei Wert' o la 'Llei Mordassa', que les Corts ja han demanat siguen derogades.