L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 5 de gener del 2012

El PP farà pagar als funcionaris les seues errades i patiran les primeres retallades de la Generalitat. Vela va anunciar deu mesures per estalviar 270 milions a costa dels funcionaris mentre bonifica al 100% l’impost del Patrimoni, que afecta a les rendes valencianes més riques que no paguen res..




Fa 10 anys que Vela és responsable de la gestió econòmica del Consell


El conseller d’Hisenda avançà ahir algunes de les retallades que s’aprovaran avui a les Corts. En total, Vela anuncià deu mesures amb les quals aspiren estalviar més de 270 milions euros a costa dels funcionaris. Això sí, Alberto Fabra ha preferit bonificar al 100% l’impost de Patrimoni  quan eixe gravamen va permetre el 2007 recollir 215 milions d’euros per a les arques valencianes. Seran els empleats públics, i no els més rics, els primers “sacrificats” de Fabra. Però potser no seran els únics quan en les Corts, el Consell farà públiques les retallades confeccionades per tal d’estalviar 1.000 milions d’euros.

El conseller d’Hisenda i Administracions públiques, José Manuel Vela, es va reunir ahir amb els sindicats per informar-los les deu mesures que afectaran els treballadors del sector públic durant els pròxims dos anys. La primera serà que la jornada laboral dels interins i temporals es reduirà de les 37 hores actuals a 25 hores, i en conseqüència, els seus salaris es redueix entre un 15% i 25%. No va ser un encontre de negociació perquè, Vela portava les decisions preses de casa i els sindicats abandonaren la reunió abans d’hora i qualificaren les mesures com un autèntic “atracament”.

Entre els deu punts de Vela, també està que ja no es cobrirà el 100% de la baixa temporal i sols s’abonarà el 80%. A més, també es contempla la suspensió del pla de pensions de tots els treballadors i la paralització i reducció del 50% dels sexennis.  Les les mesures afectaran al total de funcionaris de tots els sectors públics, però hi ha algunes destinades a sectors concrets, com per exemple al de l’educació, on  els contractes del professorat interí, especialista i de religió seran fins al 30 juny, amb  la qual cosa la Generalitat s’estalviarà pagar els mesos d’estiu.

Les retallades volen fer front al forat econòmic de les arques públiques i que el Tresor Públic ha hagut d’avalar perquè el govern valencià no entrara en fallida i contrasten amb notícies  recents  com la de desembre, quan s’anuncià que la Generalitat assumiria un deute de 30 milions d’euros de Valmor, l’empresa que fins ara gestionava el circuit urbà de la Fórmula1. A tot i això, retalledes en “events i saraus”, com sol dir Morera de Compromís, no hi ha cap i els pressuposts en contemplen molts.

L’Intersindical demana la dimissió de Vela
 
Els sindicats assenyalen com a responsable el conseller Vela, que va 10 anys du el timó econòmic de la Generalitat . “Ell és el responsable del forat econòmic i de la manca de tresoreria de la Generalitat  i de mentir, ja que es va comprometre a no rebaixar el salari si no ho feia el govern espanyol”, assegurà ahir l’Intersindical Valenciana.

El sindicat ha demanat la dimissió immediata de Vela i ha anunciat que, amb altres sindicats, realitzaran mobilitzacions molt prompte. “Açò suposa un empobriment per a més de 200.000 persones i es generarà una borsa de “contractes fem” o subocupació en el sector públic que afectarà de forma directa el personal interí i temporal”, criticà l’Intersindical.

Compromís ha lamentat que “les errades del PP es paguen amb els sous dels funcionaris” i el diputat i portaveu, Enric Morera, ha recordat que en la sessió de control del passat 6 d’octubre de 2011, i a preguntes de Compromís “el president de la Generalitat va confirmar que no retallaria més els sous dels treballadors de l’administració pública valenciana, un discurs que també ha repetit el conseller d’Hisenda i Administracions Públiques”.

El diputat d’EUPV, Ignacio Blanco, considerà "profundament injust reduir per Decret la jornada laboral i el salari de milers de treballadors i treballadores, perquè afectarà a moltes economies familiars i a la prestació dels serveis públics" i ha assegurat que el que està fent el Consell és  "el major atac al sector públic de tota la nostra història d'autogovern".

-Segons L'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esa solución la da hasta mi hijo de 8 años: mira que se han calentado la cabeza.