L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 1 de maig del 2023

Una inversió de 204.640 euros facilitarà implantar el contenidor "marró" en el casc urbà del poble i la platja


L'alcalde de Tavernes, Sergi González, de Compromís, proposarà demà dimarts a la Junta de Govern  l'aprovació de l'ús del denominat “contenidor marró” (residus domèstics orgànics) en el casc urbà del poble i de la platja. La proposta suposarà una inversió de 204.640 euros (IVA inclós) en el global de l’import del contracte que actualment té firmat pel “Servei de neteja viària, recollida i transport de residus urbans de Tavernes” amb l’empresa “S.A. Agricultores de la Vega” de València. 

El nou servei implica la modificació del contracte actual, un fet per al qual l’empresa adjudicatària ja ha donat la seua conformitat, sense canviar en res la prestació del servei de recollida dins de la denominada fracció “tot en un” que es du a terme actualment. L’Ajuntament i l’empresa impulsaran campanyes informatives a la ciutadania sobre l’ús d’aquest nou contenidor.

Actualment són diferents tipus de contenidors el que existeixen en les ciutats, tots amb l’objectiu de procurar una separació selectiva de residus per al seu millor aprofitament posterior.
Amb les restes del menjar abocats al marró es forma després el compost, que s'aprofita com adob natural per a les plantes.
 
Cada contenidor té un color diferent segons els residus que s’hi aboquen, tot i que ara en parlem del contenidor marró, que no hem de confondre amb el gris ni amb cap altre.
 
 



Per què estiga més clar: que llençarem  al contenidor marró

- Fruites i verdures o les seves restes, tant cuinades com crues.
- Restes de cereals, llegums o hortalisses. També és igual si estan cuinats o no, no deixa de ser menjar i, per tant, matèria orgànica degradable.
- Pa, pastisseria i galetes que sobre o s'ha fet roí i no volem consumir-lo.
- De la fruita també tirem els pinyols, les llavors, les corfes i els fruits secs sencers que estiguen roïns o hagen sobrat.
- Qualsevol material biodegradable: paper de cuina usat, tovallons, restes de cafè (la càpsula sencera d'alumini no) les bossetes de les infusions, els suros d'ampolla, etc.
- Restes de poda, plantes, fulles seques, flors, etc.
- Closques d'ou, carns, peix i marisc. 
 
 

 


Que no s'ha d'abocar en el contenidor marró.

- Oli usat de cuina o de qualsevol altre tipus.
- Bolquers, compreses, preservatius o productes de salut i higiene d'un sol ús.
- Els suros de les ampolles que estan fets de plàstic o resina.
- Excrements de qualsevol tipus.
- Pedres, sorres o terra de jardí.
- Productes de neteja.