L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 2 de juliol del 2017

Magnífic concert coral dins del “XIV Programa de Concerts d’Intercanvis Musicals" a Simat




Simat va acollir ahir  un concert coral dins del “XIV Programa de Concerts d’Intercanvis Musicals del 2017 que ve a substituir els que fins ara havien estat els “Encontre Nacional de Cors Valldigna” encara que el cor organitzador, en aquest cas “Cor Quinzedemarç” de Tavernes, continue essent el mateix.

Com a novetat també que l’anterior patrocini de la Mancomunitat de la Valldigna passa a ser de la Generalitat i l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament simater.

Enguany el programa comptava com a corals d’intercanvi amb l’Associació Musical Santa Cecília d’Oliva i el cor de cambra “Quinzedemarç” de Tavernes i com a coral convidada el Cor Howmanymothers” de Vantaa (Finlàndia). Aquesta coral formada només per dones té la raó de ser explicada en el seu nom: es va formar a partir de la necessitat que tenien les components en la seua situació de futures mares de cantar, i a fe que ho fan i meravellosament.



 Una forma distinta, si voleu de concepció del cant coral, en alguns casos ens recorden l’estil dels cors gòspel, tant en l’escenificació de la pròpia actuació com en les cançons. Siga com siga, feren una demostració de la seua qualitat i vingueren a deixar clar que la música és un llenguatge universal, que agermana els pobles des de la unificació de sentiments i sensacions.

Les explicacions foren donades en valencià i en anglés en honor al cor finlandés.

 
 
La “Coral Santa Cecília” d’Oliva, dirigida per Josep Malonda, ens va oferir la interpretació de  “Dolce sentire”, “Lluny de Vós un dia”, “Psalm 150”, “Dues cançons valencianes” i la popular mexicana “La Golondrina”.

El Cor Quinzedemarç per la seua banda interpretava “Vell Montgó”, “Song of the sanctuary, Adiemus”, “Himne a la nuit”, “Danza Brasileira” i “Psalm 43: Richte mich Gott” dirigida per Fran Lledó.


La coral convidada  “Cor Howmanymothers” oferia una selecta selección del seu repertori amb peces com “Kuka Nukkuu TuuTusssasi”, “Emoni ennen”, “Mary did you Know”, “Oman Kullan Silmät”, “Mnun Kultani Kaunis on”, “Hilu, hilu” i “Butterfly”, sota la dirección de Anne Viljamaa.



Com sol ser habitual en els concerts de trobada, al final es va interpretar el cant comú, en aquesta ocasió van ser dues interpretacions, la primera ”Finlandia hymni” dirigida per Anne Viljamaa i en segon lloc “La pau és el camí” peça que va ser interpretada amb l’acompanyament musical del xelo, oboè i flauta, dirigida per Fran Lledó.


Un concert que no va decebre als assistents, de gran nivell artístic i alta qualitat en les veus.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bon concert. Si senyor. Cultura d'alt nivell. El concert d'air a Simat diu molt del nostre nivell musical.
Res a vore en les fotos que de vegades ixen asi i en les que donem la sensacio de tindre un nivell cultural a l'altura del "betum"
Mes Cant Coral i menys burrera. Moltes gracies al Cor 15 de març.