L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de juliol del 2017

L'Ajuntament exigeix al govern de Rajoy més pressupost per a la lluita contra la violència de gènere.




L'Ajuntament de Tavernes, amb els vots a favor dels grups municipals de Compromís, PSOE i EU, han demanat al govern de Rajoy (PP) major assignació de diners per a la lluita contra la violència de gènere i per a les polítiques d'igualtat. El text aprovat  no va rebre el recolzament del PP (fotografia superior).

La moció aprovada en el plenari remarca que l'any 2016 es va produir un increment de denúncies (2,3%) i de dones amb ordres de protecció i/o mesures cautelars (7%)  i un augment de morts per violència de gènere.

El pressupost no augmenta, i en alguns casos abaixa, així per al programa  “Actuacions per a la prevenció de la violència de gènere” en els Pressupostos de l'Estat per a 2017 puja a 31,7 milions d'euros, però és un 2,20% menys que el pressupost del 2010, i deixa congelat en 19 milions el programa  “Igualtat entre dones i homes”, cosa que representa un 41,2% menys que el 2010.

En total els diners que s'hi dediquen són 51,4 milions d'euros ( el 0,00011% del pressupost 2017), un percentatge que consideren ridícul a pesar del pompós nom que s’usa de "Pacte d’estat contra la Violència de Gènere ".


El text denuncia que el govern de Rajoy (PP) continua sense  assignar  ni un euro  a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació, a no cobrir la prevenció i atenció a la violència sexual que exigeix el Conveni d'Istanbul (vigent des del 2014), a no millorar la resposta policial i judicial i no cobrir el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals establerts en l'art.19 de la Llei O 1/2004.