L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dijous, 13 de juliol del 2017

Tavernes i la Valldigna van celebrar el Dia del Clot de la Font


   
Tavernes i la Valldigna van celebrar ahir el “Dia del Clot de la Font” o també del “Dia de la Sang” una jornada de gran tradició festiva amb un origen que es perd en la nit dels temps però que actualment, des què ha perdut la seua condició de festa local, ha minvat una part de la solemnitat que tenia abans.


Malgrat això, foren molts els valldignencs i valldignenques, vallers i vallers, els qui ahir al llarg del dia i preferentment a últimes hores de la vesprada, s’acostaren al Clot de la Font, desafiant el fort calor que feia, per gaudir de la festa, comprar el tradicional torrat i algunes llepolies per als menuts,  i escoltar l’espectacle que hi havia programat al lloc.



A eixes hores del concert potser era quan el Clot de la Font acollia el màxim de gent i era a la boqueta nit quan el Festival Sete Sois Sete Luas, talment com des de fa uns anys, obria la programació a Tavernes amb l'espectacle del valencià Josep Aparició, APA, titulat "Flamencianes".

La gent va gaudir d’un espectacle innovador i fresc que intenta fusionar dues formes tan peculiars, i en el fons tan semblants, com són el flamenc i la musica tradicional, sobre tot a traves de l’aprofundiment de la diversitat de melismes, patrons i formes, dels dos estils.


Així, l’espectacle esdevingué un diàleg fluid entre la tradició musical valenciana (fandango, cant de batre, cant d’estil) i els pals del flamenc (buleria, tango), una conversa entre estils que, com diu l’artista, són cosins germans.


“Flamencianes” ens recuperava ahir les lletres de veus mítiques valencianes com  Ovidi Montllor (“Homenatge a Teresa”) i Paco Muñoz (“Els Serrans”), però el repertori es nodria també dels versos de poetes com Vicent Andrés Estellés (“Ací em pariren”), Eduard Marco (“Cosins germans”, entre d’altres) i Lleonard del Rio i Campmajó (“L’amistat”), musicats per a l’ocasió pel cantaor de l’Horta. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per motius personals men vaig tindre que anar i sols vaig poder escoltar dos cançons.Dir que hem va pareixer una fusio d'estils molt curiosa i hem va llamar prou l'atencio.
Un luxe de musica en directe i ben sonoritzat.