L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de juliol del 2017

PLENARI JULIOL 2017: Compromís, PSOE i EU denuncien la falta de diners per a lluita contra la violència de gènere.




Els grups municipals de Compromís, PSOE i EU han aprovat dirigir-se al govern de Rajoy (PP) per demanar major assignació de diners per a la lluita contra la violència de gènere i per a les polítiques d'igualtat.

El text aprovat, que no va rebre el recolzament del PP (fotografia superior), remarca l’increment de denúncies (2,3%) i de dones amb ordres de protecció i/o mesures cautelars (7%)  l'any 2016 respecte a l'any anterior així com les morts per violència de gènere.

Els tres partits recorden en el text aprovat que la quantitat del programa  “Actuacions per a la prevenció de la violència de gènere” en els Pressupostos de l'Estat per a 2017 puja a 31,7 milions d'euros, un 2,20% menys que el 2010, mentre congela en 19 milions el programa  “Igualtat entre dones i homes”, un 41,2% menys que el 2010.

També consideren que els 51,4 milions d'euros que sumen els dos conceptes ( el 0,00011% del pressupost 2017) són un percentatge ridícul a pesar del pompós nom que s’usa de "Pacte d’estat contra la Violència de Gènere ".


El text denuncia que el govern de Rajoy (PP) continua sense  assignar  ni un euro  a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació, a no cobrir la prevenció i atenció a la violència sexual que exigeix el Conveni d'Istanbul (vigent des del 2014), a no millorar la resposta policial i judicial i no cobrir el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals establerts en l'art.19 de la Llei O 1/2004.